18 Μαΐ 2012

Σήμερα η εκδήλωση της Ηπ.Ε.Πο.Τ.Ε. με την Μαίρη Γκούβα

Ψυχολογία ασθενών, συγγενών, αλλά και ιατρών και νοσηλευτών

   Η Ψυχολόγος Μαίρη Γκούβα με αφορμή το βιβλίο της «Ψυχολογικά Ζητήματα σε Ιστορίες Φροντίδας» θα καταθέσει μια "εκ των υστέρων" σκέψη στο θέμα: «Το σύμπτωμα, ο μοναδικός μάρτυρας της σύγκρουσης».
   Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 και ώρα 8 το βράδυ στην αίθουσα «Μακρυγιάννης» στην Άρτα. Την εκδήλωση διοργανώνει το Ηπ.Ε.Πο.Τ.Ε. (Ηπειρωτική Εταιρεία Πολιτισμού, Τεχνών και Επιστημών).
   Η Μαίρη Γκούβα είναι ψυχολόγος και ειδικεύτηκε στην Κοινωνική Ψυχιατρική και στην ψυχολογία των ασθενών και των οικογενειών τους.
   Είναι Επίκουρος καθηγήτρια στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και ακόμη διδάσκει για την ψυχολογία των ασθενών και των οικογενειών τους στα... Μεταπτυχιακά Προγράμματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Παν/μίου Θεσσαλίας, Αντιμετώπισης του Πόνου του Παν/μίου Ιωαννίνων και Παθολογία – Νοσηλευτική του Παν/μίου Ιωαννίνων.
   Το κλινικό της έργο έχει ψυχοδυναμική κατεύθυνση και περιλαμβάνει ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική παρέμβαση ασθενών και μελών της οικογένειάς τους καθώς και συμμετοχή σε θεραπευτικές ομάδες νοσοκομειακών κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
   Το δημοσιευμένο της έργο αφορά επιστημονικά συγγράμματα, άρθρα, ανακοινώσεις και βιβλία σχετικά με τη διερεύνηση των ψυχολογικών παραγόντων στις σωματικές ασθένειες, την ψυχολογία των ασθενών και των οικογενειών τους αλλά και την ψυχολογία των επαγγελματιών υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.