27 Μαΐ 2012

Τέλος εποχής για την "Άπειρο Γη" στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων τη Δευτέρα

"Άπορος Γη"

   Τη Δευτέρα 28 Μαΐου στις 8 το βράδυ θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο της Άρτας δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνει συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
   Το 3ο θέμα είναι "Αναμόρφωση προϋπολογισμού και ψήφιση πίστωσης για την επιχορήγηση των πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και ενιαίας σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εν όψει της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων τους που θα λάβουν χώρα στο Δήμο Αρταίων στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιόδου του 2012".
   Στην εισήγηση του θέματος περιλαμβάνεται η πρόταση για να λάβει τέλος (επιτέλους) η διοργάνωση του "Άπειρος Γη" δήθεν από το Δήμο Αρταίων. Μέχρι τώρα, αυτό που... ίσχυε για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του "Άπειρος Γη" και διοργανώνονταν από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους, θεατρικές ομάδες, σχολές μπαλέτου κλπ υποστηρίζονταν από το Δήμο Αρταίων με ένα στρεβλό τρόπο.
   Πιο συγκεκριμένα, συνέβαινε το εξής: Ο Δήμος διοργάνωνε ο ίδιος 2-3 εκδηλώσεις και ο θεσμός συμπληρωνόταν με δεκάδες εκδηλώσεις ιδιωτών, στους οποίους ο Δήμος προσέφερε υπηρεσίες ήχου και φωτισμού. Το κακό είναι ότι ο Δήμος ανέθετε απ' ευθείας σε διάφορους επαγγελματίες τον ήχο-φως και φρόντιζε για να μην υπάρχουν παράπονα να τις μοιράζει σε όλους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας ανταγωνιμός και οι τιμές να είναι "τσιμπημένες".
   Αποφασίστηκε λοιπόν να προταθεί αντί για τις απευθείας αναθέσεις από το Δήμο, να δίνονται χρήματα υπό την μορφή επιχορήγησης και ο κάθε σύλλογος, σωματείο, σχολή κλπ να βρίσκει αυτός τον επαγγελματία που θα υποστηρίξει την κάθε εκδήλωση ηχητικά και φωτιστικά, σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες.
   Πρέπει να τονισθεί ότι η επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και νυν βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο Δημοτικό Συμβούλιο υποστήριζε ότι ο Δήμος πρέπει να στέκεται στο πλευρό των συλλόγων και να μην "καμώνεται" ότι διοργανώνει ένα φεστιβάλ, που μπορεί στις αφίσες να γραφόταν ως "Άπειρος Γη", αλλά στο Δημαρχείο χαρακτηριζόταν ως... "Άπορος Γη"!
   Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι:
  
   1. Συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στο πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων
   2. Λήψη απόφασης για προμήθεια ημιβυθιζόμενων κάδων και κάδων κομποστοποίησης – Αναμόρφωση πρ/σμού
   3. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και ψήφιση πίστωσης για την επιχορήγηση των πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και ενιαίας σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εν όψει της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων τους που θα λάβουν χώρα στο Δήμο Αρταίων στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιόδου του 2012.
   4. Επιχορήγηση της ακαδημίας καλαθοσφαίρισης «ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ»
   5. Λήψη απόφασης για μείωση ενοικίων των δημοτικών καταστημάτων
   6. Επιβολή τέλους χρήσης κοινοχρήστου χώρου για τους μικροπωλητές στα πανηγύρια και θρησκευτικές εορτές των Δημοτικών Ενοτήτων
   7. Μίσθωση νέας αίθουσας για κάλυψη αναγκών τμήματος ένταξης του 6ου Νηπιαγωγείου Άρτας
   8. Αναμόρφωση προϋπολογισμού
   9. Αναμόρφωση πρ/σμού και τροποποίηση προγράμματος εκτελεστέων έργων
   10. Τροποποίηση της αρ. 223/2012 απόφασης Δ.Σ.
   11. Μερική κατανομή πίστωσης για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων
   12. Έγκριση της μελέτης του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις και διανοίξεις τμημάτων δημοτικών οδών Τ.Κ. Αμμοτόπου, Καμπής, Φανερωμένης, Δαφνωτής και Παντάνασσας»
   13. Αλλαγή τίτλου έργου
   14. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Οδοποιία και αποχέτευση ομβρίων Δ.Ε. Ξηροβουνίου»
   15. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «Αποκατάσταση βατότητας οδών τεχνικά τσιμεντοστρώσεις Τ.Δ. Κορφοβουνίου»
   16. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: « Αναδιαρρύθμιση Δημοτικής Αγοράς»
   17. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «Περίφραξη και διαμόρφωση Δημοτικού Οικοπέδου»
   18. Έγκριση 5ου ΑΠΕ του έργου: «Διάνοιξη της οδού Άρτας- Λιμίνης μέσω του λόφου Περάνθης»
   19. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Συντήρηση φωτεινών σηματοδοτών»
   20. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Βελτιώσεις διαπλατύνσεις οδών – Αποκατάσταση με τσιμέντο ή άσφαλτο καταστραφέντων τμημάτων οδών οικισμού Γραμμενίτσας – Σκαμνιές – Βρυσούλες»
   21. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή τεχνικών αντιπλημμυρικών έργων οικισμών Γραμμενίτσας – Σκαμνιές – Βρυσούλες»
   22. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση κεντρικής εισόδου Τ.Δ. Γραμμενίτσας»
   23. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Τσιμεντοστρώσεις Ασφαλτοστρώσεις οικισμών Γριμπόβου- Χανόπουλου»
   24. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Γριμπόβου (Β΄ Φάση)»
   25. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Εσωτερική οδοποιία Αμμοτόπου»
   26. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ασφαλτόστρωση διαδημοτικής οδού από παλιό υδραγωγείο Δ.Δ Ρόκκας Δήμου Φιλοθέης έως τη θέση Γρατσούνα (Εθνική οδός) του Δήμου Αρταίων και έως τη θέση Τζανουμέϊκα Δ.Δ. Κιρκιζατών Δήμου Φιλοθέης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.