21 Μαΐ 2012

Εκλογομαγειρέματα με τις... συνιστώσες της Ν.Δ. - Πάση θυσία καρέκλα!

- Τι ζητάει η Ντόρα - Τι δίνει ο Σαμαράς
- Εκπληκτική δήλωση Θανάση Πλεύρη

   Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Σαμαρά και Ντόρας ξεκίνησαν στις αρχές τις προηγούμενης εβδομάδας και φαίνεται πως κατέληξαν σε κατ' αρχήν συμφωνία το απόγευμα της Παρασκευής.
   Ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων εμφανίστηκε ιδιαίτερα γεναιόδωρος. Επί της ουσίας δόθηκε στην Μπακογιάννη ό,τι ζήτησε. Έτσι, φαίνεται ότι εκτός από την ίδια τη Ντόρα, που μάλλον κατευθύνεται προς το Επικρατείας, στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. θα μετέχουν ο... Μαρκογιαννάκης στα Χανιά, ο Αυγενάκης στο Ηράκλειο, ο Κοντογιάννης στο Νομό Ηλείας και ο Οικονόμου στη Β' Αθήνας.
   Όταν με το καλό ολοκληρωθεί η είσοδος της καινούργιας μνημονιακής συνιστώσας της Ν.Δ., που σε όλους τους τόνους διαλαλεί ότι το Μνημόνιο έκανε καλό στους Έλληνες και δεν πρέπει να πειραχτεί, θα έχει ολοκληρωθεί η κωλοτούμπα του Αντώνη Σαμαρά.

   Ενός Σαμαρά που ύψωσε αντιμνημονιακή παντιέρα, διαγράφοντας όποιον ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, που μετά την υπέστειλε για να μπει στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου, αργότερα έγινε πρόθυμος αντισυμβαλλόμενος με την υπογραφή του στην Μέρκελ και στην Λαγκάρντ και τώρα κλείνει τον κύκλο, σβήνοντας τις ενοχλητικές κόκκινες γραμμές του, αλλά ευτυχώς όχι την μνήμη των υπολοίπων. 

   Δεν είναι ακροβάτης ο Αντώνης, δεν τα κάνει όλα αυτά για να βάζει αλατοπίπερο στην γκρίζα πραγματικότητά του. Απλά η θέλησή του να γίνει πάση θυσία πρωθυπουργός τον κάνει να είναι πολύ μπόσικος στις επιλογές του.
   Αλλά αν οι κινήσεις και οι δηλώσεις του Αντώνη είναι αυτές που έχουν κάνει τον λαό να του βγάλει το παρατσούκλι "Αντώνης Κομανέτσης", τι να πει κανείς για την εκπληκτική δήλωση του Θανάση Πλεύρη στον Οικονομέα: "Πηγαίνω στη Ν.Δ., γιατί η νεολαία του ΛΑΟΣ θα με ρωτήσει αύριο, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τι έκανα για να τον σταματήσω"!!!
   

11 σχόλια:

  1. Όταν ο ένας διάβολος είναι επί θύρας και εννοώ τις αριστερόστροφες ακροβασίες με ανύπαρκτα κυβερνητικά σχέδια και απίστευτους πειραματισμούς, στην πλάτη ενός σαστισμένου και (δικαίως) εκνευρισμένου λαού, τότε συμπορεύεσαι με τον άλλο διάβολο, μπας και περισώσεις ό,τι μπορεί να περισωθεί.
    θα μπορούσε να αφεθούν τα πράγματα ως έχει, μα, το κόστος των ανεύθυνων και επικίνδυνων παιχνιδιών θα το πληρώσουμε όλοι μαζί, διαφορετικά πολύ θα ήθελα να δω τη γύμνια των θέσεων και των κυρίως των πρακτικών που πρεσβεύουν και παρουσιάζουν στον κόσμο, σα να έχουν τετραγωνίσει τον κύκλο με τη σοφία τους.
    Προσωπικά, είμαι υπέρ ενός καθαρού, πατριωτικού, μικρού ή μεγάλου ποσοστού, δεν έχει σημασία, σημασία έχει η καθαρότητα, βγάζω καντήλες όταν βλέπω επαγγελματίες σωτήρες και μονίμως κρατικοταϊσμένους "εργάτες" της πολιτικής, αλλά τι να κάνω? Τους επιλέγουν οι πολίτες, όπου οι περισσότεροι, καταπίνουν αμάσητο ότι τους δοθεί και πιστεύουν ό,τι ακούνε, ακόμη κ αν το ακούσουν στον καφενέ από τον τρελό του χωριού, αρκεί να το επαναλάβει έστω μια φορά, ένας ακόμα!
    Και δυστυχώς η ψήφος του αμαθέστατου, του λεχρίτη ή του πουλημένου, έχει την ίδια αξία μ’ αυτή του σοφού, του νοικοκύρη ή του πατριώτη, κ’ όλοι αυτοί αποφασίζουν και για όλους τους άλλους…
    Υ.γ. δεν το λέω από διάθεση να υπερασπιστώ τις πρακτικές της Ν.Δ., η οποία ασφαλώς έχει και λαθεμένους χειρισμούς, αλλά τουλάχιστο σε επίπεδο ηγεσίας, της πιστώνω πατριωτική υπεύθυνη στάση, το λέω για να καταδείξω μια πραγματικότητα, με τη δική μου οπτική βέβαια, που ίσως να μην είναι κα η ..καθαρότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Χριστόφορε καλησπέρα,
      με εκπλήσσει η τοποθέτησή σου, ακριβώς επειδή σε γνωρίζω και θα σου πω τι εννοώ:
      α) Για την πρώτη παράγραφό σου, δεν έχω τίποτε άλλο να πω, παρά μόνο ότι όταν πορεύεσαι με το διάβολο, έχεις ήδη κλείσει εισιτήριο για την κόλαση.
      β) Η δεύτερη παράγραφος με μπερδεύει γιατί δεν ξέρω για ποιά γύμνια μιλάς. Για αυτήν όπου η Ντόρα υπερασπιζόταν με νύχια και με δόντια το Μνημόνιο, που έκλεινε επιχειρήσεις, έστελνε στην ανεργία 1.500.000 ανθρώπους, διέλυε το ασφαλιστικό και τη δημόσια περίθαλψη και έσπρωχνε στην αυτοκτονία 2.500 συμπολίτες μας;
      Μάλλον όχι, γιατί την όποια γύμνια της, την σκεπάζει με μεταξωτά και γούνες και δεν έχει νοιώσει τίποτε στο πετσί της. Όταν κλείνουν οι πόρτες του "φτωχικού" της και μένει μόνη με τον Ισίδωρο και τις φωτογραφίες της Αγίας Οικογένειας, παρακολουθωντας το CNN στη Siemens γιγαντοοθόνη της, αυτά της είναι ψιλά γράμματα και οι άνθρωποι της φαίνονται μυρμήγκια.
      γ) Στην τρίτη παράγραφο, σε χάνω τελείως, γιατί όταν λες ότι δεν αντέχεις να βλέπεις "επαγγελματίες σωτήρες και μονίμως κρατικοταϊσμένους "εργάτες" της πολιτικής", αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτε, γιατί τους επιλέγει ο λαός, έχω να σου πω ένα μόνο πράγμα: Ο λαός ΔΕΝ τους επέλεξε, τους έστειλε σπιτάκι τους. Ο Σαμαράς τους επέλεξε και τους βάζει σε εκλόγιμη θέση στη λίστα, προδίδοντας όχι μόνο τον λαό, αλλά και τα στελέχη του κόμματός του.
      Όσο για την ηγεσία, συγγνώμη που θα στο πω Χριστόφορε, γιατί γνωρίζω ότι είσαι Σαμαρικός, αλλά σήμερα ο Αντωνάκης έδωσε δαχτυλίδι στην Ντορούλα.
      Κατά τ' άλλα, ας αφήσουμε τον κόσμο να αποφασίσει ποιος είναι πατριώτης και ποιος πουλήμένος, όπως λες κι εσύ.

      Διαγραφή
    2. ΥΓ: Μιας και μιλάς για "πατριωτικό ποσοστό", "πατριωτική υπεύθυνη στάση" κλπ, ας μην απαντήσω εγώ, ας δώσουμε τον λόγο στην Ντόρα που μιλάει για "πατριδοκάπηλο λαϊκιστή", άκουσέ την με τη φωνούλα της: (http://tilevoasartas.blogspot.com/2012/05/blog-post_7415.html)

      Διαγραφή
    3. Χριστόφορος Μίχου21 Μαΐου 2012 στις 11:04 μ.μ.

      καλησπέρα Γρηγόρη,

      α) ο διάβολος επί θύρας, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές του και για τη η γύμνια του μιλώ,
      β) αυτή η κατάσταση που περιγράφεις είναι απόρροια των πολιτικών της Ελλάδας 30 χρόνια τώρα με ευθύνες όλων, το θέμα είναι πως τις ανατρέπουμε πρακτικά και όχι με αριθμούς σε κουτάκια, κάτι που θεωρώ δε μπορεί αν γίνει με τις πολιτικές που ευαγγελίζεται το κόμμα σας.
      Και η συνέχεια,
      Πατριωτικό ποσοστό και υπεύθυνη στάση , επιμένω δλδ σε πολίτες-πολιτικούς, που θα δουλεύουν με τη σκέψη στην πατρίδα, τέτοιος θα ‘θελα να υπάρξω αν υπάρξω επί σκηνής και τίποτα λιγότερο.
      Αν δεν τα καταφέρω ποτέ, δεν πειράζει, αρκεί να με υποσκελίσουν αξιότεροι, άλλωστε ποτέ δεν πίστευα πως είμαι το δέκα το καλό).
      Όσο για τους κρατικοταϊσμένους, μιλώ γ αυτούς που από τα γεννοφάσκια τους (κληρονομικό δίκαιο), ή τα περισσότερα χρόνια, τους ταΐζει το κράτος και δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα στη ζωή τους ούτε σαν ιδιώτες , ούτε σαν πολιτικοί.
      Οι του Καρατζαφέρη, είδαν πως δεν τους έβγαινε για εκλογή και σου λένε, που να τρέχουμε τώρα να κάνουμε 160 μεροκάματα το χρόνο ώστε ν’αχουμε και ασφάλεια, ας πάμε στη Ν.Δ. να πάρουμε μια σίγουρη εκλόγιμη θέση.
      Η θυγατέρα, μη μας μείνει άνεργη, θέλει ακόμα λίγο να βγει στη σύνταξη.
      Όλοι αυτοί κουβαλούν για προίκα τους από το παρελθόν, το απόλυτο τίποτε, απλά ξέρουν να θορυβούν σαν άδειοι τενεκέδες, έχουν και πέντε χαχόλους να τους χειροκροτούν με αμοιβή, πίττα γύρο με απ’ όλα !
      Λες να μ’ αρέσει η κατάσταση αγαπητέ μου? Όχι, κατηγορηματικά όχι, απλά είμαι στρατιώτης και δεν εγκαταλείπω τη μάχη επειδή κάτι με ξένισε ή δεν έγινε το χατίρι μου στις εκλογές ας πούμε.
      Αν και δεν έχει καμία σημασία τι πιστεύω εγώ για τη στρατηγική, τα αποτελέσματα φαίνονται μετά τη μάχη, μακάρι να έχω άδικο, απλά σου λέω πως δεν εθελοτυφλώ.
      Όσο για τους εκλεγμένους κάνεις μισό λάθος, στις 17/06 τοποθετεί ο Σαμαράς οκ, στις 06/05 ο Σαμαράς εξέλεξε τον Γιακουμάτο, Άρη , τον Κυριάκο και τόσα άλλα καλά παιδιά ή ο πάνσοφος(!!!) λαός?
      Ξαναλέω αυτό που είπα κ άλλη φορά εδώ νομίζω, “ούτος λαός εψήφισε, ούτους εξέλεξαν”.
      Αν ο λαός ήθελε να τα αλλάξει όλα, ο Σαμαράς έδωσε νέα πρόσωπα, λιγότερα από όσα έπρεπε, θα συμφωνήσω, αλλά έδωσε, οι ψηφοφόροι όμως δεν έδωσαν αέρα στους καινούριους.
      Αμάν, συγνώμη πήρα φόρα και σας καταχράστηκα, καλό βραδάκι και παρακαλώ, μην απαντήσεις σαν …Συριζαίος, θα το εκτιμήσω… ))

      Διαγραφή
    4. Εντάξει Χριστόφορε, πιστεύω ότι θα το εκτιμήσεις που θα απαντήσω σαν.. Χρυσαυγίτης(!). Και αυτοί, στρατιώτες δηλώνουν.
      Καληνύχτα μας...

      Διαγραφή
    5. χαχαχαχα,καλο ξημέρωμα, αυτό το υπέρ εκτιμώ!!!

      Διαγραφή
  2. κυριε Μίχου ειμαι ενας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα άκουσα στην εκπομπη του παπαδακη τον ΥΠ. Εργασίας και είπε οτι τα μετρα που παρθηκαν και ψηφισε ο προεδρος σας, καταστρεφουν την εργατική δυναμη και εξαφάνισαν τελειως το εργατικο δίκαιο. Παράλληλα χθες βγήκε ο Βενιζέλος και ειπε οτι τα μετρα τα περασαν εργοδοτικα συμφεροντα. Αλλα τοτε δεν μπορουσε να τα πει ουτε αυτος ουτε ο δικο σας . Εσεις συμφωνείτε με αυτα τα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα. Ελατε τωρα εσεις να ζήσετε με 600 ευρω μισθο και αν ζησετε εστω ενα μηνα εγω θα πεισω όλους να σας ψηφίσουν. όσο για τον φιλο μου Τηλεβόα ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ που τα χώνει?
    Υ.Γ. οσο κακος να ειναι ο τσίπρας όσο λάθος όσο άσχετος και οτι αλλο τον λέτε εγω θα τον ψηφίσω μονο και μόνο γιατί λέει την αλήθεια με λίγα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους, ένα σχόλιο καλό για τον ΤΗΛΕΒΟΑ. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι με διαβάζουν μόνο όσοι θέλουν να μου τα χώσουν.
      Πλάκα κάνω, χώστε τα όσο θέλετε, έτσι έχει και πιο ενδιαφέρον το blogging...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 10:13, δε θα ψήφιζα ποτέ κάποιον όσο κακός κι αν είναι ή όσο άσχετος κι αν είναι, μόνο και μόνο γιατί λέει αλήθεια με λίγα λόγια, ή... θέλω να πιστεύω ότι λέει αλήθεια, γιατί έχω απογοητευτεί με τους υπόλοιπους... Με την ίδια λογική, όλοι λένε αλήθειες.
    Η ψήφος μας θέλει σκέψη και προβληματισμό αυτή τη φορά, παρακολούθηση και προσοχή στις απόψεις όλων των αρχηγών των υποψηφίων κομμάτων... για να δώσουμε τη σκυτάλη σ΄ αυτούς που μπορούν να σώσουν πραγματικά την Ελλάδα, ένα βήμα λίγο πριν από τον γκρεμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τον Χρήστο Στεφ. Πρέπει να δούμε ποιοι οδήγησαν την Ελλάδα, όχι μόνο ένα βήμα πριν τον γκρεμό, αλλά την έχουν ήδη πετάξει μέσα στν γκρεμό της φτώχειας, της αναξιοπρέπειας και της ανεργίας και να φροντίσουμε να μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν την πολιτικιτή τους.
      Έχει δίκιο ο Χρήστος Στεφ. Πρέπει να δώσουμε την σκυτάλη σε νέα ηγεσία, που δείχνει αποφασισμένη να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα που την πέταξαν.

      Διαγραφή
    2. τηλεβόα, εγω άλλο καταλαβαίνω από την ανάρτηση του . Χρήστου στεφάνου, δε νομίζω να αναφέρετε αποκλειστικά σε νέες ηγεσίες, κ Στεφ, συγνώμη αν δεν σας καταλαβα σωστά.
      όπως και νάχει και οι δυο έχετε δίκιο.

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.