24 Μαρ 2012

Ο "νέος παρατηρητής" δίνει την απάντησή του σε mail αναγνώστη που δημοσίευσε ο Τηλεβόας

"Θα κριθούμε από τους αναγνώστες μας και φυσικά εκ του αποτελέσματος"

   Πριν φύγω για Αθήνα, είχα δημοσιεύσει ένα mail που μου είχε σταλεί από αναγνώστη, ο οποίος κατηγορούσε την εφημερίδα "νέος παρατηρητής" για δημοσίευμα σχετικά με τους υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ. στο νομό Άρτας (δείτε εδώ).
   Είχα γράψει τότε, ότι "Φαντάζομαι ότι θα υπάρξει απάντηση από την εφημερίδα, την οποία ευχαρίστως θα αναδημοσιεύσω, εάν μου σταλεί".
   Πραγματικά, επιστρέφοντας από την πρωτεύουσα, βρήκα στο mail box μου την απάντηση της εφημερίδας και φυσικά την αναδημοσιεύω αυτούσια. (τα της Αθήνας θα σας τα πω αργότερα, τώρα προέχει η απάντηση):...

Μια «αναγκαστική» απάντηση στο δημοσίευμα με τίτλο:

«Mail διαμαρτυρίας για δημοσίευμα Αρτινής εφημερίδας Αναγνώστης θεωρεί "υποκινούμενο" το δημοσίευμα»


Aγαπήτε «Τηλεβόα της Άρτας», στη σημερινή μας περιήγηση στα τοπικά Blogs και τις ιστοσελίδες, ανακαλύψαμε την επιστολή που σας έστειλε ο «φανατικός» μας αναγνώστης Παναγιώτης Κ., ο οποίος απαντάει σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» μέσω…του δικού σας ενημερωτικού blog !!!

Δεν σκοπεύαμε ν’ ανοίξουμε διάλογο με τον ανώνυμο «τυφλοπόντικα», πολύ δε περισσότερο μέσω ενός άλλου τοπικού μέσου ενημέρωσης, έχουμε όμως το δικαίωμα να επισημάνουμε μερικά πράγματα κι αυτό για την ενημέρωση των αναγνωστών σας οι οποίοι πιθανόν να διάβασαν την ανάρτηση και θα ήθελαν και την άποψή μας.

1)      Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» κυκλοφορεί ως καθημερινή εφημερίδα στην Άρτα, εδώ και 35 χρόνια και φυσικά δεν άνοιξε…παραμονές των εκλογών. Δίπλα στον αριθμό φύλλου 9, σε παρένθεση αναφέρεται και ο αριθμός 2228, που αντιστοιχεί στα φύλλα κυκλοφορίας της καθημερινής μας έκδοσης (Δεν αναφέρουμε εδώ και τις προηγούμενες περιόδους κυκλοφορίας από το 1975).
2)      Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» δεν «έγλυψε» ποτέ και κανέναν, δεν «καθοδηγήθηκε» ποτέ και από κανέναν, δεν κυνήγησε ποτέ (και δεν θα το κάνει και τώρα) καμιά «αρπαχτή». Συνεχίζουμε και σήμερα μέσω της έντυπης εβδομαδιαίας και της ηλεκτρονικής έκδοσης, την προσπάθειά μας να συμβάλουμε στην ενημέρωση των συμπολιτών μας. Είναι τουλάχιστον αφελές (αν όχι υποκινούμενο) να κατηγορεί κάποιος…«τυφλοπόντικας» ένα έντυπο με την ιστορία του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» για «αρπαχτές»,  για αντιεπαγγελματική και αντιδεοντολογική τακτική, την ώρα που εν μέσω οικονομικής κρίσης και κυρίως λόγω των επιλογών των κρατούντων, (μεταξύ αυτών και οι κυβερνώντες επί ΝΔ) δεν καταφέραμε, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι πανελλαδικά, να κρατήσουμε ζωντανή την καθημερινή μας έκδοση.
3)      Κε Τατσιόπουλε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» ποτέ στην ιστορία του δεν δημοσίευσε επιστολή ή απάντηση που αφορούσε σε δημοσίευμα άλλου μέσου ενημέρωσης, ούτε καν στην περίπτωση που η απάντηση σε δημοσίευμα ερχόταν από αρμόδια υπηρεσία, πόσο μάλλον αν αυτή δινόταν ανώνυμα. Αυτό επιβάλλει η δεοντολογία κε Τατσιόπουλε. Μετά την μεταπήδησή σας στην επώνυμη blogοσφαιρα θα ήταν συνετό ν’ ακολουθείτε κάποιους ηθικούς κανόνες. Σας πληροφορούμε λοιπόν, ότι ο ανώνυμος «τυφλοπόντικας» δεν έκανε τον κόπο να στείλει και σε εμάς αυτή την απάντηση η οποία στο κάτω κάτω μας αφορά ΑΜΕΣΑ! Μας δίνετε λοιπόν την ευκαιρία, αφού διαπιστώσαμε ότι και πουθενά αλλού δεν την έστειλε, να σας δώσουμε τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μας για την…«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» !!!.
4)      Και  ένα τελευταίο! Ξεκαθαρίζουμε στον «τυφλοπόντικα» θιγμένο νεοδημοκράτη, ότι δεν κάνουμε «μαντεψιές». Η μία αραδούλα που τον ενόχλησε στο άρθρο μας (το οποίο βεβαίως δεν αναφέρεται αποκλειστικά στα της Ν.Δ.) αποτελεί εκτίμησή μας βασισμένη και σε πληροφορίες που έχουμε. Εκτιμούμε ιδιαίτερα όλους όσους κατέθεσαν υποψηφιότητες στη Ν.Δ., αλλά κανείς δεν θα μας απαγορεύσει να κάνουμε τις εκτιμήσεις μας και να της δημοσιοποιούμε. Θα κριθούμε από τους αναγνώστες μας και φυσικά εκ του αποτελέσματος. Σε κανέναν αναγνώστη μας δεν «απαγορεύσαμε» να μας κρίνει και όσες φορές αυτό έχει γίνει ή απάντησή του έχει δημοσιοποιηθεί.

Αυτά και σας ευχαριστούμε για τον χρόνο και το χώρο που θα μας αφιερώσετε.

Για την εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ»
Λ. ΣΤΑΣΙΝΟΣ

Υ.Γ. Για όσους επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας το email είναι n-par@otenet.gr . Aυτό που δεν ήθελε να δει ο ανώνυμος «τυφλοπόντικας» όταν έκανε τον κόπο να διαβάσει την εφημερίδα, να την σκανάρει, να «ανακαλύψει» τι έγραψαν όλα τα άλλα ΜΜΕ και να μας…ανοίξει τα μάτια !

   σημ. Τηλεβόα: Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας περί δεοντολογίας, αλλά να σας υπενθυμίσω ότι άλλο δημοσιογράφος κι άλλο blogger.

2 σχόλια:

  1. ωραια τα διαφημιστικα παραμυθια σας αλλα ο κοσμος δεν τσιμπαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσιογράφε το πήγα σε όλα τα μέσα και σε όλα τα μπλογκς (ρώτα τους έναν - έναν), αλλά μάλλον είναι ευγενικοί απέναντί σου. Ο Τατσιόπουλος τον έχει τον τσαμπουκά και δεν τη γλίτωσες. Η λέξη κλείδωμα από τα ελληνικά που μαθα εγώ σημαίνει τελειωμένο και σίγουρο. Το δικό σου κλείδωμα είναι μια μαντεψιά. Ρίχνεις τα ζάρια αλλά φέρνουν μαύρα χαμπάρια...
    Υ.Γ. Εσένα δε στο στειλα γιατι το ΄ξερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.