11 Μαρ 2012

Τι γράφουν οι Αρτινοί στο Internet για την ματαίωση της Λιτανείας της Αγίας Θεοδώρας;

- Όλοι το ίδιο υποψιάζονται...
- Δικαιολογημένη η οργή, αλλά να τιμηθούν αυτοί που κέρδισαν τον σεβασμό

   Το μεσημέρι έγραψα στον Τηλεβόα: "Ματαιώθηκε η Λιτανεία στην Άρτα λόγω... ψιλόβροχου; Μήπως φοβήθηκαν άλλου είδους... ψιχάλες;"
   Επιστρέφοντας πριν λίγο, είδα διάφορες δημοσιεύσεις στο Internet και συγκεκριμένα στην ομάδα στο facebοok με την ονομασία "ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ". Όπως καταλαβαίνετε, για να συμμετέχει κάποιος σε τέτοια ομάδα, δεν είναι ούτε πλακατζής, ούτε "μπαχαλάκιας". Είναι Αρτινός ή κάποιος που ζει στην Άρτα, που αγαπάει την πόλη του και τα σύμβολά της - και η Αγία Θεοδώρα είναι σύμβολο άρρηκτα δεμένο με την Άρτα.

   - Ο Κώστας έγραψε: "Έπρεπε να στείλουμε κανά... τζάκετ, κανά αδιάβροχο ρε παιδιά με τέτοια κακοκαιρία, να μην κρυώσουν οι αρχόντοι μας. Του χρόνου θα το έχουμε υπόψην, μην φοβάστε μπας και γίνει η λιτάνευση των λειψάνων της βασίλισσάς μας. Δεν ντρέπεστε λίγο λέω εγώ που τάχα σας εμπόδισε ο καιρός!!!!!!! Άντε έρχεται και η 25 Μαρτίου για να δούμε θα γίνει η παρέλαση ή φοβάστε να βγείτε στο κοινό!!!!!"
   - Ο Σάκης (Αρτινός που ζει στα Γιάννενα) έγραψε: "Ο Δέσποτας ας λάβει υπόψην ότι σήμερα όλη η Άρτα είναι οργισμένη....... Κι όχι μόνο οι Αρτινοί αλλά και χιλιάδες κόσμουo που ταξίδεψαν απ' όλη την Ελλάδα, άνθρωποι ανήμποροι που αψήφισαν τις καιρικές συνθήκες, που δεν ήταν δα και τραγικές, στο παρελθόν τα ιερά λείψανα της ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ  βγήκαν στους δρόμους με πολύ χειρότερες καιρικς συνθήκες....................."
   - Ο Μανώλης (κατάγεται από την Καβάλα) έγραψε: "ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ;;; ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ;;; ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ Η ΡΗΣΗ... "ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ" (ΔΑΝΑΟΥΣ  ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΥΜΕ !!!) ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ .... ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ....."

   σημ. Τηλεβόα: Καταλαβαίνω ότι πολλοί αισθάνονται οργισμένοι και εξαπατημένοι (δεν αναφέρομαι μόνο στην ματαίωση της λιτανείας, αλλά σε όλα τα τεκταινόμενα). Μην δίνετε όμως αφορμές και άλλοθι για να εφευρίσκουν συνωμοσίες βίας και αποσταθεροποίησης. Μην τους βάζετε βούτυρο στο ψωμί τους.
   Όσο αυτοί επιμένουν να ανεβαίνουν στην εξέδρα των επισήμων, εκβιάζοντας την προσοχή και την απόδοση τιμής, που ουδόλως τους αξίζει, ένα γιούχα είναι αρκετό, αν συνδυαστεί με μια απλή κίνηση: Μόλις ο διμοιρίτης κατεβάσει το χέρι του, τότε οι μαθητές να κλίνουν τα κεφάλια επ' αριστερά, όχι απλώς για να αποστρέψουν το βλέμμα από τους "επίσημους", αλλά για να κοιτάξουν αυτούς που πραγματικά κέρδισαν τον σεβασμό και τους αξίζει απόδοση τιμών: Στα αριστερά, ακριβώς απέναντι από τους "επίσημους", στέκονται περήφανοι οι επιζώντες πολεμιστές, οι ανάπηροι πολέμου, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
   Ένα γιούχα από τον κόσμο κι ένα "κλίνατε απ' αριστερά" από τους μαθητές είναι αρκετά για να δηλώσετε αυτά που θέλετε, χωρίς να τους δώσετε κανένα άλλοθι.

2 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ.ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑ.ΜΕΝΩ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.ΥΠΗΡΧΕ ΟΝΤΩΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΕΡΑΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΚΛΗΣΙΑ Η ΒΡΟΧΗ ΚΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΟΠΑΣΕΙ.ΜΕ ΤΟ ΔΙ ΕΥΧΩΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΛΙΤΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΑΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΠΙΘΑΝΟΝ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΗΜΑ Η ΒΡΟΧΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΥΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΕΠΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο καμπάρχης ήταν εκεί απ το πρωί, οπως κάθε χρόνο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.