28 Μαρ 2012

Εκλογές θα γίνουν, αλλά πρωθυπουργός θα μείνει ο ίδιος, γιατί είναι καλός (*)

Papadimios forever!

   Εκλογές θα γίνουν. Δεν έγιναν 4 Δεκεμβρίου. Δεν έγιναν 19 Φεβρουαρίου. Δεν θα γίνουν Μάρτιο. Αλλά μπορεί να γίνουν Απρίλιο. Ή μπορεί να γίνουν Μάιο. Ή και αργότερα… Ας μην κοιμόμαστε και με το ημερολόγιο αγκαλιά τώρα.
   Το σημαντικό είναι πως οι δανειστές μας, μας δίνουν την άδεια να κάνουμε εκλογές. Την ευχή τους μας δίνουν.

   Υπό μία προϋπόθεση:... να μην αλλάξουμε πρωθυπουργό.

   Όσο μένει πρωθυπουργός ο ίδιος, είναι μια νίκη της δημοκρατίας. Διασφαλίζεται η σωτηρία της χώρας. Το μέλλον της. Ευρωπαϊκό και λοιπά. Και φυσικά σιγουρεύουμε το ότι οι αγελάδες θα κατεβάζουν γάλα. Και τα ποτάμια νερό.
   Οι δανειστές της χώρας θέλουν να... κρατήσουμε τον ίδιο πρωθυπουργό. Και έχουν πολύ ισχυρά επιχειρήματα:

   Πρώτα πρώτα ότι είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Ανώτερος κι από τον ΓΑΠ.
   Δεύτερο ισχυρό επιχείρημα έχουν τον Βενιζέλο.
   Μετά, ως τρίτο ισχυρό επιχείρημα φέρνουν τον Σαμαρά.
   Τέταρτο επιχείρημα ο Κουβέλης (αυτό που το βάζεις).
   Και για όσους Έλληνες νομίζουν πως δεν σκιάζονται με τίποτε, έχουν ένα ακόμα ισχυρότερο και θανατηφόρο επιχείρημα: Την Ντόρα (στο κάτω κάτω).

   Αλλά το πιο ακαταμάχητο επιχείρημά τους, το πιο ακατανίκητο, ήταν και παραμένει ένα: τα ΜΑΤ. Τα οποία ΜΑΤ έχουν εντελώς δική τους σειρά επιχειρημάτων, ώστε να μην αλλάξει ο πρωθυπουργός και να μείνει ο ίδιος.

   Πρώτο επιχείρημα των ΜΑΤ είναι τα ρόπαλα.
   Δεύτερο και εξίσου ισχυρό είναι τα ψεκαστικά τους.
   Τρίτο και φαρμακερό τα ασφυξιογόνα τους.

   Κι αν μετά από όλα αυτά τα σαρωτικά επιχειρήματα δεν έχετε πεισθεί αντιδραστικοί Έλληνες πολίτες, και θέλετε ακόμη εκλογές και αλλαγή πρωθυπουργού, υπάρχει και ένα τελικό αστυνομικό επιχείρημα: οι ελεύθεροι σκοπευτές.

(*) Ο τίτλος είναι copyright του ψητά, γνωστού ήμι-υπαίθριου think-tank ψητοπωλείου ορθίων της Θεσσαλονίκης
πηγή

2 σχόλια:

  1. Ισως οι σημαντικότερες εκλογές από το '74 και μετά. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος είναι οι συνταξιούχοι. Και αυτοί δεν αλλάζουν κόμμα, όπως δεν αλλάζουν ομάδα. Γι'αυτό πρέπει να μηδενιστεί η αποχή. Πρέπει όλοι να ψηφίσουν. Ετσι να αποδειχτεί στην πράξη ποιον θέλει η πλειοψηφία να κυβερνήσει. Και μη "μασάτε". Ακυβερνησία δεν θα υπάρξει, γιατί "ακυβερνησία" ζούμε χρόνια τώρα. Χρεοκοπία δεν θα γίνει ότι και να ψηφίσετε, γιατί, κατ'αρχήν τα κράτη ποτέ δεν χρεοκοπούν (δεν είναι επιχειρήσεις),και αφετέρου κοστίζει πολύ περισσότερο ακόμα και σήμερα στους γερμανούς μια ελληνική χρεοκοπία, απ'ότι κοστίζει στους Ελληνες. Ολοι στις κάλπες, χωρίς φόβο και πάθος.
    Φιλικά
    qwerty qwerty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας, με τη σειρά μου θα συμφωνήσω μαζί σας και θα πρέπει όλοι μας να "πείσουμε " φίλους και γνωστούς μας να πάνε για ψήφο, διαφορετικά οι λίγοι επιτήδειοι βολεμένοι ή ελπίζοντας σε βόλεψη (που ποτέ δεν κάνουν αποχή), θα επιλέξουν την όποια κυβέρνηση για όλους μας.
    Από τη δευτέρα, ο απολογισμός της ωριμασμένης σκέψης των πολιτών που θα βρει εφαρμογή στην κάλπη, θα αναδείξει τους καλύτερους, να είμαστε βέβαιοι γ’ αυτό, οι πολίτες είμαστε υποψιασμένοι και πληροφορημένοι.
    Μια βόλτα στην κάλπη θα είναι νομίζω πολύπλευρα χρήσιμη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.