2 Μαρ 2012

Ευτυχώς η Δημοτική Πινακοθήκη παραμένει ακόμη ανοικτή στην Άρτα...

Ας ελπίσουμε να μην θεωρηθεί κι αυτή... πολυτέλεια!

   Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας η έκθεση «Σύγχρονη Τέχνη… μια ματιά στο εικαστικό τοπίο της Κρήτης» που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου.
   Η έκθεση αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς φιλότεχνους, οι οποίοι έρχονται ατομικά ή ομαδικά με οργανωμένες επισκέψεις, κατόπιν συνεννόησης.
   Μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών επισκέψεων πραγματοποιούνται από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όπως για παράδειγμα την Τετάρτη 22-2-2012 επισκέφθηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, ενώ την Πέμπτη 1-3-2012 η Γ’ τάξη του Γυμνασίου Φιλοθέης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης και θαύμασαν από κοντά το έργο των Κρητών καλλιτεχνών, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους περί των εικαστικών και αντλώντας τη μάθηση μέσα από την προσωπική εμπειρία.
   Το ενδιαφέρον αυτό οφείλεται αφ’ ενός στην πλούσια παρουσία των έργων των Κρητών καλλιτεχνών και αφ’ ετέρου στην προσπάθεια να παρουσιαστούν τα έργα αυτά με ιστορική, αισθητική και κοινωνική αναφορά καταφέρνοντας να διηγηθούν τη μικρή ιστορία της ζωγραφικής στον τόπο της Κρήτης.
   Η έκθεση θα παραμείνει στις αίθουσες της Πινακοθήκης Άρτας για λίγες μέρες ακόμη, έως τις 10 Μαρτίου. 

   σημ. Τηλεβόα: Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βρεθεί κανένας έξυπνος στο Δημαρχείο και σκεφτεί πως "τρεις το λάδι-τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο" και αποφασίσει πως δεν συμφέρει να κρατιέται κοτζαμάν Πινακοθήκη με τόσους λίγους επισκέπτες. Μη θεωρηθεί δηλαδή κι αυτή "πολυτελές χόμπυ", όπως και το Κολυμβητήριο και μπει λουκέτο, προς δόξα της μιζέριας μας.
   Για να πω όμως την αλήθεια, δεν την φοβάμαι την Πινακοθήκη, για έναν απλό λόγο, που έχει ονοματεπώνυμο: Μάρω Νάκα. Η  δημοτική σύμβουλος Μάρω Νάκα είναι υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης, ως γυναίκα ξέρει να τα φέρνει βόλτα και είναι άτομο δραστήριο και φιλότιμο, όχι σαν κάτι καρεκλοκένταυρους που ξέρω, που έχουν πάθει μια "λαγνεία" με το αξίωμα που τους χαρίστηκε.
   Κι έχει κι άλλο ένα ατού στα χέρια της η Μάρω: είναι κόρη του Γ. Γ. του Δήμου Αρταίων, του Γιάννη Νάκα. Αν τολμάει, ας προσυπογράψει απόφαση για κλείσιμο της Πινακοθήκης ο κ. Γενικός!

1 σχόλιο:

  1. θα'πρεπε να μας θλίβει το γεγονός ότι για να παραμείνει ανοιχτή η Δημοτική Πινακοθήκη θα πρέπει να εξαρτόμεθα από οποιαδήποτε οικογένεια,ή ακόμη,ακόμη ότι το "πολυτελές χόμπυ" ανατέθηκε εργολαβικώς στην εκλεγμένη με λίγους ψήφους θυγατέρα,του διορισμένου πατρός.Δεν θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα,αλλά επιθυμώ η δημοτική περιουσία και οι παροχές του δήμου να παρέχονται όλες ελεύθερα,να διατηρούνται ανοιχτοί και να λειτουργούν ανεμπόδιστα όλοι οι χώροι του δήμου και να μην υπάρχει καμία εξάρτηση του δήμου με καμία οικογένεια,γιατί μοιραία οι οικογένειες παύουν να υπηρετούν τον δήμο και φτάνουμε στο σημείο ο δήμος να εξυπηρετεί τις οικογένειες.Διαφορετικά δικαίως θα αποκτήσει δικαίωμα η μητέρα της νεαρής κολυμβήτριας να σκεφτεί ότι υπάρχει μεροληψία από μέρους του Δήμου για εξυπηρέτηση ίδιων σκοπών και αυτοπροβολής.Άσε που η δημοτική πινακοθήκη λειτουργεί χάρις στις προσπάθειες πλείστων αφανών με ονοματεπώνυμο που δεν επιζητούν ούτε ψήφους,ούτε διαφήμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.