24 Μαρ 2012

Αστυνομοκρατούμενη... Δημοκρατία

- Καγκελόφρακτοι με πλάτες γυρισμένες
- Οι "λαοπρόβλητοι" φοβούνται τον λαό και "ατιμάζουν" τις τιμές

   Είπε ο κύριος Λουκάς ΠαπαδήμΙος ότι σύσσωμη η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ξέχασε βέβαια να πει ο λαοπρόβλητος ότι μαζί με την κυβέρνηση, την παρέλαση θα παρακολουθήσει σύσσωμη η αστυνομική δύναμη Αττικής και όχι μόνο.
   Περίπου 7.000 αστυνομικοί και 40(!!!) διμοιρίες ΜΑΤ θα είναι ακροβολισμένοι σε δρόμους, ταράτσες, πλατείες, ανάμεσα στο πλήθος, παντού. Η πλατεία Συντάγματος, η Όθωνος και η Β. Γεωργίου θα είναι πλήρως αποκλεισμένη για τον απλό κόσμο. Όποιος θέλει να δει τους "λαοπρόβλητους", πρέπει να έχει κιάλια, να τους βλέπει από... την Ερμού!
   Θέλουν να προστατευτούν από την... βία του γιουχαΐσματος και των φάσκελων, δεν αντέχουν τα γιουχαΐσματα, θέλουν μόνο "ζήτω" και παλαμάκια. Έτσι, απέναντι από τους "επίσημους", θα είναι μόνο διαπιστευμένα τηλεοπτικά συνεργεία και όσοι έχουν προσκλήσεις (προφανώς ημέτεροι χειροκροτητές).
   Η καραμέλα που πιπιλάνε είναι ότι αποτελούν προσβολή της επετείου οι εκδηλώσεις αγανάκτησης για τους ενόχους που οδήγησαν τους Έλληνες στην φτώχεια, στην ανεργία, στον εργασιακό μεσαίωνα και στην οικονομία των χαρατσιών. Λες και οι πολίτες βρίζουν τον Καραϊσκάκη ή γιαουρτώνουν τον Κολοκοτρώνη ή φασκελώνουν την Μπουμπουλίνα.
   Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί οι ένοχοι απαιτούν να αποδίδονται τιμές στους ίδιους; Γιατί αυτοί έχουν στραμμένες τις πλάτες τους προς τον Άγνωστο Στρατιώτη; Ή όπως το είχε πει κάποτε παραστατικά ο Μανώλης Γλέζος: "Γιατί έχουν γυρισμένα τα κωλομέρια τους προς τον Άγνωστο Στρατιώτη;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.