15 Μαρ 2012

Β. Ψαθάς: Ιδιαίτερα αρνητικά τα μηνύματα για τον Ελληνικό τουρισμό από τη Γερμανική αγορά.

- Καταγράφεται μείωση 30% των κρατήσεων
- Υπάρχει ενδιαφέρον για τον χειμερινό τουρισμό, αλλά πρέπει να κινητοποιηθούν οι επιχειρηματίες της Ηπείρου

    Έγραφα χθες για την ανάγκη της Ηπείρου να προσελκύσει τουρίστες αυτή την κρίσιμη οικονομικά περίοδο, αλλά δυστυχώς οι προβλέψεις δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές. Το αντίθετο μάλιστα...
   Στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου η Ελληνική αποστολή κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να παρουσιάσει ένα ελκυστικό "πακέτο" στους Γερμανούς tour operators, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.
   Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στην Έκθεση και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς παρουσίασε χθες την αποτίμηση της συμμετοχής της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου. Δήλωσε πως τα μηνύματα για τον Ελληνικό τουρισμό από τη Γερμανική αγορά είναι ιδιαίτερα αρνητικά, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να είναι δυνατή η καταγραφή των επιπτώσεων στην Ήπειρο.
   Ο Βασίλης Ψαθάς υπογράμμισε ότι η Ελληνική συμμετοχή στην συγκεκριμένη έκθεση είχε πάρει εθνικό χαρακτήρα καθώς ήταν παρών ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και η ηγεσία του Ε.Ο.Τ., στο περίπτερο του οποίου φιλοξενήθηκε η Περιφέρεια Ηπείρου.
   «Στη Γερμανία - συνέχισε - υπάρχει αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα και τα πρώτα μηνύματα δεν είναι θετικά για τη χώρα μας ως προς την προσέλκυση τουριστών. Ήδη κατά το α΄ τρίμηνο του 2012 καταγράφεται μείωση 30% των κρατήσεων προς τη χώρα μας. Για την αναστροφή του κλίματος αυτού, πρέπει να υπάρξει πολιτική ωριμότητα και να μην επικρατήσουν ακραίες λογικές και πρακτικές κατά του Γερμανικού λαού».
   Το παρήγορο για την Ήπειρο, όπως πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ακυρώσεις ή μειώσεις πτήσεων από την Air Berlin προς το Αεροδρόμιο του Ακτίου, αν και είναι νωρίς ακόμη για να υπάρχει σαφής εκτίμηση για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.
   Από την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση του Βερολίνου προέκυψαν και άλλα χρήσιμα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Βασίλης Ψαθάς, από τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε με tour operators, διαπίστωσε να υπάρχει ενδιαφέρον κυρίως για τον χειμερινό τουρισμό. Ωστόσο η σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών, συναρτάται από το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι επιχειρηματίες της Ηπείρου.
   «Ο ρόλος της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως και όλων των δημόσιων φορέων, εξαντλείται στη συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις, στη μίσθωση περιπτέρων, την προώθηση ενημερωτικού υλικού, την οργάνωση συναντήσεων. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι για να υπάρχει αποτέλεσμα, είναι απαραίτητη η παρουσία επιχειρηματιών του κλάδου, που θα συζητήσουν και θα κλείσουν συμφωνίες. Στο Βερολίνο η συμμετοχή ιδιωτών ήταν πενιχρή, όμως πρέπει όλοι να επανεξετάσουν τη στάση τους, ώστε να αποκτήσει εξωστρέφεια και προοπτική ο τουρισμός μας», κατέληξε ο Αντιπεριφειάρχης.
   Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Βερολίνο ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε στην Ελληνογερμανική συνάντηση γνωριμίας που διοργάνωσαν από κοινού το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με το Γερμανικό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το έργο των στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου, συνέδραμαν επικουρικά καθόλη τη διάρκεια της Έκθεσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βερολίνου κ. Απ. Ζέρβας και ο υπεύθυνος επιχειρηματικότητας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Ευάγγελος Ντέμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.