9 Φεβ 2012

Σηκώνει το λάβαρο του αγώνα εναντίον της Ν.Δ. ο Γιώργος Παπαβασιλείου;

- "Η χώρα οδηγείται στην υπογραφή μιας λεόντειας δανειακής σύμβασης"
- "Δεν είναι δυνατό να μείνουμε αδρανείς"
- "Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας, είναι ώρες αγώνα"

   Με παρέμβασή του στην έναρξη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Γιώργος Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές για τη χώρα σήμερα, που καλείται να αποδεχθεί τους επαχθείς όρους της Τρόϊκας και ζήτησε από τον Πρόεδρο να τοποθετηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
   Συγκεκριμένα ο κ. Παπαβασιλείου τόνισε:
«Η χώρα οδηγείται στην υπογραφή μιας λεόντειας δανειακής σύμβασης με δυσβάσταχτους όρους που αναμένεται να βυθίσουν την Ελληνική οικονομία σε περαιτέρω ύφεση, να αυξήσουν την ανεργία στο 25%, να ξεθεμελιώσουν το κοινωνικό σύστημα και να καταδικάσουν οριστικά την κοινωνία μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Με το πρώτο μνημόνιο άλλαξε η ζωή μας. Με το δεύτερο θα... μικρύνει η ζωή μας. Δεν είναι δυνατό να μείνουμε αδρανείς στον παραλογισμό της ακραίας λιτότητας που μας επιβάλει η Τρόϊκα. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας, είναι ώρες αγώνα για την εθνική μας αξιοπρέπεια και αυτό το μήνυμα πρέπει να στείλουμε σήμερα από εδώ μέσα στους εκπροσώπους μας.
   Ιδιαίτερα για μας, αν θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση φορέα και πρωταγωνιστή δημοκρατικής ανασυγκρότησης του τόπου, θεσμό και δύναμη κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι με τις ρυθμίσεις που προωθούνται και τις περικοπές που γίνονται, από όποια οπτική και αν τις μετρήσει κανείς, δεν αφήνει κανένα περιθώριο, ακόμα και στον πιο αισιόδοξο, ότι δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις βασικές λειτουργικές μας ανάγκες. Επομένως όσο και αν προσπαθείτε να είσθε αισιόδοξοι κ. Δήμαρχε σύντομα θα αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Θα μπουν σε δοκιμασία η θέρμανση των σχολικών μονάδων, η μεταφορά των μαθητών, η βοήθεια στο σπίτι και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και λειτουργικές ανάγκες. Είναι επομένως χρήσιμο να προετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα».
   Στη συνέχεια άσκησε κριτική στον Δήμαρχο, τον οποίο κατηγόρησε για επιλεκτική αντιμετώπιση και διακριτική μεταχείριση των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, καθώς και για περιφρόνηση προς τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιμετωπίσθηκε ο αποχιονισμός των κοινοτήτων, που δεν είχαν ισχυρή αντιμετώπιση στο Δημοτικό Συμβούλιο [καθυστερημένα και περιορισμένα], καθώς και στο ότι στις συνεδριάσεις της ολομέλειας των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, αγνοήθηκε η αντιπολίτευση στο σύνολό της. Ακόμα και στην κοινωνική εκδήλωση της κοπής της πίτας παρέστη μόνο ο στενός σας περίγυρος. Θέλω ακόμη να υπενθυμίσω ότι δεν τηρήσατε τη δέσμευσή σας για το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ. Αντί να κάνετε εσείς τη σύσκεψη σαν ο κύριος αυτοδιοικητικός φορέας και να καλέσετε και τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης όπως είχατε δεσμευθεί, αφήσατε την πρωτοβουλία σε άλλους. Σε δύσκολες καταστάσεις για τη Χώρα και την αυτοδιοίκηση οι κατά καιρούς δηλώσεις σας για κοινή προσπάθεια και συμπόρευση για το καλό του τόπου παραμένουν μεγαλόστομες υποσχέσεις, φραστικά πυροτεχνήματα.
   Στο σκέλος των ερωτήσεων ζήτησε να ενημερωθεί το σώμα:
• Πότε θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι που παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβριο;
• Εάν καθορίστηκαν οι ειδικότητες και ο αριθμός των θέσεων για το πρόγραμμα της κοινωνικής απασχόλησης, και σε καταφατική απάντηση γιατί το θέμα δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση;
• Δεν πήραμε ακόμα απάντηση για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που ανέλαβε την διοικητική υποστήριξη του προγράμματος κοινωνικής απασχόλησης, καθώς και για το καταστατικό της, την πιστοποίησή της και την αξιολόγησή της.
• Εάν έχει περικοπεί η κίνηση των απορριμματοφόρων, λόγω έλλειψης πετρελαίου;
• Τι ενέργειες έχουν γίνει για αλλαγή προτεραιότητας στην Εθνική οδό ΄Αρτας-Φιλιππιάδας [μείωση αποστάσεων, αλλαγή δραστηριοτήτων, οικοδομικές άδειες], μετά την κατασκευή της Ιόνιας οδού;

   Τέλος ζήτησε από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, να επιληφθούν των παρακάτω περιπτώσεων που χρήζουν παρεμβάσεις στο οδόστρωμα λόγω της επικινδυνότητας που παρουσιάζουν και των ατυχημάτων που έχουν γίνει. Εκκλησία Αγίων Θεοδώρων- οικία Πέτρου Νούσια, Πρώτη πάροδος Αγίων Θεοδώρων, διασταύρωση οδών Αγίου Κων/νου- Αγίου Μάρκου, τέλος οδού Τζουμέρκων-πλατείας Ζέρβα. Και ακόμα τη σήμανση λόγω επικινδυνότητας της οδού Κατσιμήτρου στο σημείου του γηπέδου 5χ5.
   Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η μείζων αντιπολίτευση:
   Δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου, για τον οποίο ζήτησε μείωση των εξόδων παράστασης του Διοικητικού Συμβουλίου, την απάλειψη λόγω κατάργησης της δαπάνης για την αποζημίωση του υπηρεσιακού συμβουλίου και όχι αύξηση των τροφείων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
   Δεν ψήφισε για έγκριση από το Δ.Σ την ανάθεση της προμήθειας καυσίμων μετά από διαπραγμάτευση.
   Εψήφισε όλα τα άλλα θέματα, ενώ για το θέμα της συμμετοχής στο δίκτυο των πόλεων με ΡΟΜΑ συμφώνησε με τη προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από το Δήμο σε συνεργασία με τους εκπροσώπους τους, να αντιμετωπισθεί το θέμα του παράνομου τσαντιριού στην Καλαμιά.

   σημ. Τηλεβόα: Με τα λίγα Ελληνικά που ξέρω, όταν ο Γιώργος Παπαβασιλείου λέει ότι "Η χώρα οδηγείται στην υπογραφή μιας λεόντειας δανειακής σύμβασης" και μετά περιγράφει την καταστροφή που μας οδηγούνε και καλεί σε ξεσηκωμό επειδή "είναι ώρες αγώνα για όλους μας", καταλαβαίνω ότι ο Παπαβασιλείου εννοεί ότι πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον αυτών που μας οδηγούνε στην καταστροφή, δηλαδή εναντίον αυτών που συμφώνησαν στο δεύτερο μνημόνιο και ζητάνε από τους βουλευτές τους να επικυρώσουν τα μέτρα που θα μας εξοντώσουν, άρα τι υπαινίσσεται εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Παπαβασιλείου;
   Προφανώς εννοεί ότι πρέπει να αγωνιστούμε ΚΑΙ εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και εφόσον ψηφιστεί στη Βουλή από τους βουλευτές του, εννοεί να αγωνιστούμε ΚΑΙ εναντίον της Ν.Δ., άρα όπως καταλαβαίνω, ο Γιώργος Παπαβασιλείου αποσύρεται από τη διεκδίκηση μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
   Εάν δεν καταλαβαίνω καλά, παρακαλώ διορθώστε με

3 σχόλια:

  1. Σιγά τα λάχανα από τον Βαψομαλιά.Οταν ασκούσε εξουσία τι έκανε για τον τόπο του.Τώρα θυμήθηκε να γίνει αντιστασιακός.Αυτό είναι το κόλπο του !!! Όταν διάβασε τα ποσοστά της Ντόρας ότι δεν μπαίνει στην βουλή,σκέφτηκε να το παίξει αντίσταση για μελλοντικά ψηφουλάκια,Ετσι θα έρθει να το παίξει ως σωτήρας για να μήν πώ τίποτα άλλο και θα μας λέει ότι αυτός μας τα είπε και τα κατάγγειλε αλλά βλέπεις η κομματική πειθαρχία άλλα αποφάσισε.
    Αφού δείχνει ενδιαφέρον για τον τόπο και τον πονάει να μας απαντήσει: Τι κάνει με τις ρεμούλες του Δημαρχείου.δεν είδε τις Λαδιές και τις Πετρελιές!!! Δεν βλέπει πως αγοράζονται τρόφιμα και άλλα είδη από που και με ποιές συμφωνίες και ποιός τα διαχειρίζεται .Τι έχει να μας πεί γιαυτά!!!. Δεν βλέπει τα χάλια με τα μαγαζιά που πίσω από κάποιον αντιδήμαρχο κρύβεται ο ηλεκτρονικός τζόγος.Τι λέει γιαυτά και άλλα πολλά που στις προσεχείς μέρες θα του τα θυμήσουμε!!!!! Α ρε Χέσ...... του γλυκού νερού !!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΡΕΥΜΑ....ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο στο Σύντροφο... ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.