17 Νοε 2011

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Β. Ψαθά, για την επέτειο του Πολυτεχνείου

- Η νέα γενιά θεματοφύλακας των θεσμών και των αξιών
- Υποχρέωση των πολιτών να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

   Συμπληρώνονται φέτος 38 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που μας θυμίζει ότι στην πρωτοπορία των κοινωνικών ανατροπών βρίσκεται πάντα η νέα γενιά.
   Η νέα γενιά καλείται και σήμερα να σταθεί θεματοφύλακας των θεσμών και των αξιών της πατρίδας μας που βάλλονται από παντού.
   Η επέτειος του Πολυτεχνείου, σήμερα που ο Ελληνικός λαός καλείται να επιβιώσει μέσα από τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που προκάλεσε η οικονομική κρίση, μας θυμίζει επίσης ότι η προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη πρέπει να είναι αυτοσκοπός για κάθε πολίτη.
   Τα ερωτήματα τη εποχής μας όπως το πότε και πώς η πολιτική θα ανακτήσει την κυριαρχία της επί των αγορών, πότε και πώς το πολιτικό σύστημα θα βρει τον τρόπο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών βρίσκουν απαντήσεις στο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η ελευθερία και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι δικαιώματα που πηγάζουν από την υποχρέωση των πολιτών να τα διεκδικούν και να τα διαφυλάττουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.