10 Οκτ 2011

Ο κύριος "δεν μασάει"!

Διάβασα κάπου για έναν αιρετό παράγοντα του Δήμου Αρταίων, που "μπορεί να μην δαγκώνει, αλλά σίγουρα δεν μασάει"!
Θυμήθηκα τότε μια βραδιά του φετινού Μαρτίου. 
Μόλις είχε τελειώσει η επετειακή εκδήλωση στον "ΣΚΟΥΦΑ" για την 25η Μαρτίου και την απονομή των Αγραφειώτειων και Μπαρμπαστάθειων βραβείων, όταν συναντήθηκα τυχαία με τον εν λόγω αιρετό έξω από τον Άγιο Δημήτριο. Μετά τους τυπικούς χαιρετισμούς, μου εξέθεσε τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις του για την πορεία του Δήμου Αρταίων. 
Χωρίς να "μασάει" τα λόγια του, μου μίλησε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και για την απόφασή του να μην την ανεχτεί περαιτέρω, καθώς δεν ήταν -όπως ανάφερε- επαγγελματίας της πολιτικής και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε παιχνίδια ισορροπιών και τακτικών υποχωρήσεων.
Όπως είπε, ασχολήθηκε με τα κοινά για να προσφέρει και εφόσον υπάρχουν κάποιοι που μειώνουν τις προσπάθειες και την προσωπικότητά του, θα τα βροντήξει και θα φύγει.
Επειδή δε, όπως προείπα, δεν συνηθίζει να "μασάει" τα λόγια του, χρησιμοποιούσε "ιδιαίτερες" εκφράσεις και επιθετικούς προσδιορισμούς, που δεν επαναλαμβάνω, διότι μπορεί να να με διαβάζουν και ανήλικοι! 
Τι μεσολάβησε από τη νύχτα της 25ης Μαρτίου έως τη στιγμή που κάνοντας στροφή 180 μοιρών, κατάπιε "αμάσητα" τα λόγια του;
Αποφάσισε να δώσει "μια τελευταία ευκαιρία", όπως συνηθίζουν τελευταία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που πριν την ψήφιση αντιλαϊκών νομοσχεδίων, διαλαλούν ότι δεν θα το ανεχτούν και θα τα βροντήξουν, αλλά όταν φτάνει η ώρα της κρίσης αποφασίζουν να δώσουν ''μια τελευταία ευκαιρία";
Ή μήπως φοβήθηκε το στολάρισμα (=απώλεια στήριξης, στη γλώσσα των πιλότων) και προτίμησε να "μειώσει τη γωνία προσβολής";
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Μασάι βασιλεύουν στις σαβάνες στην Αφρική κι ο "δεν μασάει" είναι βασιλικότερος του βασιλέως στο δημαρχείο στην Άρτα!

2 σχόλια:

  1. Διάβασα με προσοχή το δημοσίευμα αναφορικά με τον αιρετό που είχε δηλώσει ότι δεν Μασάει τα λόγια του.Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για μιά ακόμη φορά ότι όχι μόνον μασάει τα λόγια του αλλά εξακολουθεί να τα αναμασά όπως τα μυρικαστικά ή όπως αναμασούν την τσίχλα τους οι καλονές και μή.Τι και έαν διάβηκε τον ουρανό και πέταξε στα αστέρια,ατυχώς τον έπιασε Βέρτικο και ως αιθεροβάμων και αυτός συμβιβάσθηκε με την Εξουσία.Ελλείψει επιχειρημάτων γίνεται χρήση λεξιλογίου πεζοδρόμου, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο επιβάλλεται Αμ δε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτήθηκε κάποιος συμπατριώτης μας ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός απόστρατου στρατιωτικού και ενός απλού πολίτη . Η απάντηση ήταν αρκετά εύκολη Ο απλός πολίτης σέβεται τον λόγο του και τις υποσχέσεις, διαθέτει νού και έχει φιλότιμο και τιμά τα παντελόνια του.Ο απόστρατος δεν έχει κρίσει αφού πάντα τελούσε υπό διαταγές, όταν απέκτησε εξουσία δίνει διαταγές στους πάντες λές και διοικεί σμηναρχίες ή ταξιαρχίες,στο μυαλό του έχει "πουσνάδια" γιαυτό δεν βλέπει την πραγματικότητα και αντί να φέρει παντελόνια βλέπει τον εαυτό του φέροντα φορεσιά Σκωτζέζου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.