31 Οκτ 2011

Ψηφίστηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ΑΛΛΑ...

- Η απουσία Διεύθυνσης Προγραμματισμού στερεί ένα εργαλείο ανάπτυξης
- Η μνημονιακή πολιτική θα αφήσει τον Δήμο "γυμνό" 

   Το Δελτίο Τύπου γράφει ότι "Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων", αλλά είναι άγνωστο κατά πόσο θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
   Δεν προβλέπει Διεύθυνση Προγραμματισμού, με αποτέλεσμα να λείπει ένα βασικό εργαλείο από το Οργανόγραμμα. Η υπηρεσία Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου υποβαθμίζεται σε τμήμα κατά παράβαση των διατάξεων του Ν.3852/10, με αποτέλεσμα να αποκλείεται μια νευραλγική μονάδα, που θα συντόνιζε και θα προωθούσε τα ζητήματα ανάπτυξης, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή της Άρτας.
   Επίσης, ο Οργανισμός προβλέπει 51 εργαζόμενους ΠΕ, 23 ΤΕ,...

76 ΔΕ και 35 ΥΕ, καθώς και 16 προσωποπαγείς θέσεις (2 ΠΕ, 8 ΤΕ, 5 ΔΕ και 1 ΥΕ) και έχει έναν χρονικό ορίζοντα πενταετίας. Είναι άλλο πράγμα όμως το τι προβλέπει κι άλλο τι θα ισχύσει στην πραγματικότητα.
   Κι αυτό διότι, άν πάρουμε ως δεδομένο ότι η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων είναι 1:10, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε ότι με δεδομένο ότι αρκετοί υπάλληλοι είναι στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης, στο τέλος της πενταετίας οι δημοτικοί υπάλληλοι θα είναι πολύ λιγότεροι απ' ότι προβλέπεται από τον Οργανισμό.
   Και όσο περνάνε τα χρόνια και όλο και περισσότεροι θα συνταξιοδοτούνται, οι εναπομείναντες δημοτικοί υπάλληλοι θα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του Δήμου. 
   Πώς θα καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις, δεδομένου του ασφυκτικού πλαισίου, που καθορίζει το μνημόνιο; Με διμηνίτες, που θα στελεχώνουν Διευθύνσεις και Τμήματα; 
   Και αν για το τελευταίο δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή, αλλά η έξωθεν επιβαλλόμενη πολιτική, για το πρώτο, η ευθύνη είναι ακέραια δική της. Ειδικά αυτές τις εποχές της κρίσης και των δυσκολιών, η ύπαρξη Διεύθυνσης Προγραμματισμού είναι απαραίτητη, για να μπορέσουμε να καρπωθούμε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν.
   Γι' αυτό άλλωστε και ο Γιώργος Παπαβασιλείου και η Όλγα Γεροβασίλη στηλίτευσαν αυτή την παράλειψη και προσπάθησαν κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρξει τροποποίηση της εισήγησης, αλλά μάταια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.