18 Οκτ 2011

Από τον Άννα (Χατζηκώστα) στον Καϊάφα (Πανεπιστημιακό)!

- Κινδύνεψε 40χρονος με έμφραγμα 
- Έψαχνε νοσοκομείο, αλλά έβρισκε κλειστές πόρτες.

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία των ασθενών της Ηπείρου, ειδικά εκείνων που χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, εξ αιτίας κάποιου καρδιολογικού προβλήματος. Η ολιγωρία των αρμοδίων να επιλύσουν απλά προβλήματα, μπορεί στην περίπτωση αυτή να στοιχίζει στην κυριολεξία ζωές.
Εδώ και τρεις μήνες περίπου, δεν λειτουργεί το μηχάνημα που κάνει στεφανιογράφημα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Έτσι και τις ημέρες εφημερίας του συγκεκριμένου νοσοκομείου τα περιστατικά κατευθύνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για την απαραίτητη φροντίδα υγείας.
Φυσικά αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι πρόκειται, σε ορισμένες περιπτώσεις για εξετάσεις που έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και η καθυστέρηση ακόμη και μερικών λεπτών μπορεί να είναι μοιραία.
Η κατάσταση αυτή λοιπόν σύρεται επί τρεις μήνες. Ένα ασθενής,...

από οποιοδήποτε σημείο της Ηπείρου, αν υποστεί έμφραγμα τις ημέρες εφημερίας του Χατζηκώστα, θα πρέπει πρώτα να πάει εκεί, να βεβαιωθεί ότι δεν μπορούν να του κάνουν στεφανιογράφημα και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό.
Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι στο ενδιάμεσο δεν θα έχει υποστεί κάτι πιο σοβαρό.

Μία ανάλογη περιπέτεια υπέστη ασθενής από τους Φιλιάτες, χθες Κυριακή, που έπαθε έμφραγμα.
Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα δεν τον δέχθηκε παρότι εφημέρευε, αφού δεν μπορούσε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. Στη συνέχεια δεν τον δέχθηκε ούτε το Πανεπιστημιακό αφού εκείνο δεν εφημέρευε.
Ο γιατρός που εναγωνίως τηλεφωνούσε από τους Φιλιάτες δεν μπορούσε να πιστέψει τις απαντήσεις που έπαιρνε στα Γιάννινα. Εν έτη 2011, δεν υπήρχε νοσοκομείο για έναν άνθρωπο 40 χρονών που κινδύνευε να χάσει τη ζωή του.
πηγή: epirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.