22 Οκτ 2011

Η Αναγέννηση επικράτησε της Αμβρακίας με 2-1

- Η Αναγέννηση έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι της
- Έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ

Γράφει ο Βασίλης Βασιλείου

    Η Αναγέννηση ήταν η μεγάλη νικήτρια στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, επικρατώντας της Αμβρακίας με 2-1.
   Η ομάδα του Γιώργου Χριστοδούλου πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της στο φετινό πρωτάθλημα και αν οι ποδοσφαιριστές της αξιοποιούσαν τις μισές από τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν, το σκορ θα μπορούσε να είχε φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Από την άλλη η Αμβρακία γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα εμφανώς επηρεασμένη από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.
   Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με γκολ από τα...

αποδυτήρια με δράστη τον Μάρκο, ο οποίος στο 2΄ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και σημείωσε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Αναγέννησης. Η «Μαύρη Θύελλα» ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και θα μπορούσε να πετύχει και άλλο τέρμα, όμως η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια τους στέρησε το 2-0 πριν βγει το ημίχρονο. Στην επανάληψη η oμάδα του Δημήτρη Θόδη μπήκε δυνατά και απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Μπόνια με την κεφαλιά του Μήτσιου στο 48΄να περνάει άουτ. Το διάστημα 48΄-55΄ ήταν το καλύτερο για τους φιλοξενούμενους στον αγώνα, δημιουργώντας άλλες δυο σημαντικές ευκαιρίες με τους Πάνου και Τρούλλη, οι οποίοι αστόχησαν με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα.
   Στις αντεπιθέσεις η Αναγέννηση ήταν αρκετά επικίνδυνη και κάθε φάση μύριζε γκολ. Ο εξαιρετικός Χριστοδούλου ήταν κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου, βγάζοντας συνέχεια στην κόντρα την ομάδα του, όμως οι Τσιατούρας, Κολιός και Λαυράνος πότε σημάδευαν τα δοκάρια (Τσιατούρας 62΄) και πότε έπεφταν πάνω στον Μπισκανάκη, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης της Αμβρακίας διορθώνοντας πολλά από τα λάθη των αμυντικών του. Στο 65΄ οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες, όταν σε ένα μαρκάρισμα του Σάκκου στον Κολιό ο τελευταίος αντέδρασε άσχημα χτυπώντας με αγκωνιά τον αντίπαλο του και σωστά δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Παπαγεωργίου. Με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Αμβρακίας για το φάουλ στο οποίο υπέπεσε.
   Στο αμέσως επόμενο λεπτό (66΄) με την εκτέλεση του φάουλ από τον Τσιατούρα ο Δήμας βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μπισκανάκη γράφοντας το 2-0. Στην συνέχεια το ματς ήταν παράσταση για έναν ρόλο με τους παίκτες της Αναγέννησης όμως, να μην λένε να τελειώσουν την υπόθεση νίκη. Έτσι σε μια ανύποπτη φάση στο 82΄ ο Καλόγηρος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Μπόνια, ο οποίος φέρει σημαντική ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Αναγέννηση έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση απέναντι στην Αμβρακία, παραμένοντας αήττητη μετά από πέντε αγώνες.
   Το επόμενο Σάββατο η Αναγέννηση θα δώσει ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι στο Κομπότι με τον πρωτοπόρο Σκουφά, ενώ η Αμβρακία θα αγωνιστεί και πάλι εκτός έδρας με τον μαχητικό ΑΟ Άρτας με αποκλειστικό στόχο το τρίποντο της νίκης.

Γήπεδο: Δημοτικό Άρτας

Διαιτητής: Παπαγεωργίου, Βοηθοί: Παππάς Ν. – Κωστούλας

Σκόρερ: Μάρκος (2΄), Δήμας (66΄) – Καλόγηρος (82΄)

Κόκκινες: Κολιός (65΄) - Σάκκος (65΄)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μπόνιας, Ευθυμίου, Μάρκος, Δήμας, Σιντόρης (77΄ Σκαμαντζούρας), Χριστοδούλου, Κατραχούρας (70΄ Μπαλάφας), Κολιός, Λαυράνος (89΄ Στεργίου), Τσιατούρας, Βλάχος.
ΑΜΒΡΑΚΙΑ: Μπισκανάκης, Καλύβας (46΄ Παπαευθυμίου), Σφήκας (50΄ Γαλήνας), Καλόγηρος, Ζιώγας (68΄ Λουκάς), Τσέλιος, Πάνου, Τσαμπάς, Τρούλλης, Μήτσιος, Σάκκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.