29 Απρ 2018

ΚΑΙ ο Άδωνις ιδιοκτήτης αδήλωτης offshore;

ΣΥΡΙΖΑ: Τουλάχιστον βρήκαμε αυτό που ενώνει την ηγεσία της ΝΔ: Όχι δεν είναι οι κοινές ιδέες, αλλά η ακαταμάχητη αδυναμία τους σε αδήλωτες οφσόρ


   «Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”, ο Α. Γεωργιάδης φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης επί 10 χρόνια εξωχώριας εταιρίας, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία που το απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα «ξεχνούσε» να δηλώνει την εταιρεία, ως όφειλε, στο πόθεν έσχες του»
   «Τελικά αυτό που ενώνει τη Ν.Δ. είναι η ακαταμάχητη αδυναμία τους σε αδήλωτες οφσόρ» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
   Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
   Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”, ο Α. Γεωργιάδης φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης επί 10 χρόνια εξωχώριας εταιρίας, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία που το απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα «ξεχνούσε» να δηλώνει την εταιρεία, ως όφειλε, στο πόθεν έσχες του.
   Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ζητήσουμε από τον λαλίστατο κ. Γεωργιάδη να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την αδήλωτη εξωχώρια. Όταν όμως έχουμε χάσει το μέτρημα από τις αδήλωτες οφσόρ της ηγεσίας της Ν.Δ. και έχει περάσει μια βδομάδα εκκωφαντικής σιωπής του αρχηγού της για τον χρηματοδότη της οφσόρ της συζύγου του, τι να περιμένουμε από τον αντιπρόεδρο...
   Τουλάχιστον βρήκαμε αυτό που ενώνει την ηγεσία της ΝΔ: Όχι δεν είναι οι κοινές ιδέες, αλλά οι κοινές συνήθειες στη φοροαποφυγή. Η ακαταμάχητη αδυναμία τους σε αδήλωτες οφσόρ.


  Η αδήλωτη εταιρεία που κρύβει ο Άδωνης
   Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», o αντιπρόεδρος της ΝΔ "είναι μέτοχος και διευθυντής στην κυπριακή εταιρεία Α. Γεωργιάδης - Ν. Νικολάου Βιβλιοπωλείον Λίμπεδ".
   Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η οποία μάλιστα παραθέτει και τα σχετικά έγγραφα, η συγκεκριμένη εταιρεία εισήχθη στα μητρώα των κυπριακών εταιρειών στις 18 Φεβρουαρίου 2006 και διαγράφτηκε από αυτά στις 11 Ιανουαρίου 2016. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου για τις εξωχώριες εταιρείες που είχε ψηφιστεί το 2010, απαγορεύεται ρητά η άσκηση τέτοιου είδους άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε πολιτικά πρόσωπα.
   Επιπλέον, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, τα πόθεν έσχες που έχει καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης δεν αναφέρουν την εν λόγω εταιρεία. Αναλυτικότερα, στα πόθεν έσχες του αντιπροέδρου της ΝΔ εμφανίζονται εταιρείες που έχουν έδρα αποκλειστικά την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.