25 Μαΐ 2020

Όλγα Γεροβασίλη: Συμβολή στο δημόσιο διάλογο για το ΞΕΝΙΑ της Άρτας

Για όσους δεν γνωρίζουν τα όσα έχουν συμβεί, διότι η παραπληροφόρηση είναι έντονη γύρω από το θέμα, επισημαίνω τα εξής


   Το ΞΕΝΙΑ στην Άρτα, εμβληματικό ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή, είχε μια δαιδαλώδη πορεία μέχρι σήμερα: γνώρισε ημέρες δόξας, αφέθηκε στην εγκατάλειψη, εργαλειοποιήθηκε για παραπληροφόρηση, βρέθηκε η λύση για να βγει από τον αποκλεισμό και να αξιοποιηθεί, εσχάτως δε αποτελεί και θέμα δημόσιου διαλόγου, στον οποίο συμμετέχουν πολλοί συμπολίτες μας και εκφράζει συλλογικές ανησυχίες. Γι’ αυτό θεωρώ χρήσιμο να συμβάλω κι εγώ σε αυτό το διάλογο.
   Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά, πρώτα ως δημοτική σύμβουλος και μετά ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, ο στόχος ήταν το ΞΕΝΙΑ, που παρέμενε κλειστό και ρημαγμένο, να αποδοθεί ξανά στους πολίτες της Άρτας, να ξαναγίνει μέρος της καθημερινότητας της πόλης.
   Και αργότερα, ως βουλευτής πλέον και αφού το κτίσμα με τον περιβάλλοντα χώρο είχε παραχωρηθεί στο Δήμο και με αυτό ως δεδομένο, οι προσπάθειες συνεχίστηκαν ώστε να βρεθεί ο τρόπος να αξιοποιηθεί αυτό το εμβληματικό σημείο αναφοράς του τόπου μας.
   Για αυτή την προσπάθεια, η οποία είχε αίσια έκβαση, αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη. Διότι, ως κυβερνητική βουλευτής και υπουργός της κυβέρνησης συνέβαλα και εγώ, μαζί με τη συμπατριώτισσά μας, την Ευγενία Φωτονιάτα, που είχε τον καθοριστικό ρόλο ως Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ, να δώσουμε τη δυνατότητα, ένα στολίδι της πόλης μας, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και αποκλεισμού, να αξιοποιηθεί, να γίνει ξανά κομμάτι της καθημερινότητας των Αρτινών και να καταστεί και πάλι πόλος έλξης για τους επισκέπτες της πόλης μας. Πετύχαμε, μετά από σχεδόν 30 χρόνια, το Κάστρο και το ΞΕΝΙΑ να μπορούν να είναι ανοικτά για όλους όλο το χρόνο.
   Για όσους δεν γνωρίζουν τα όσα έχουν συμβεί, διότι η παραπληροφόρηση είναι έντονη γύρω από το θέμα, επισημαίνω τα εξής:

Συνάντηση Όλγας Γεροβασίλη με ΕΛΜΕ Άρτας

Στο επίκεντρο της συζήτησης το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και η υπουργική απόφαση για κάμερες στις σχολικές αίθουσες, που προκαλούν τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων


   Με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Άρτας συναντήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαΐου η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΛΜΕ Άρτας και από την πλευρά της ΕΛΜΕ συμμετείχαν ο Κων/νος Γεωργούλας, Πρόεδρος, η Ευφροσύνη Πετσούκη, Γενική Γραμματέας και ο Ιωάννης Βαρβάρας, ταμίας.
   Η διεξοδική συζήτηση που έγινε επικεντρώθηκε στο πολυνομοσχέδιο που προσπάθησε να φέρει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, με κλειστά σχολεία και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, η υπουργική απόφαση για τη χρήση καμερών μέσα στις σχολικές αίθουσες αλλά και γενικότερα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.
   Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το πολυνομοσχέδιο, που κυβερνητική πρόθεση ήταν να κατατεθεί εσπευσμένα και χωρίς τη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, περιέχει πλήθος

Ποιος κυβερνά αυτή την κυβέρνηση;

- Η περίπτωση του στρατοδίκη αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της ακροδεξιάς κυβερνητικής πτέρυγας
- Τώρα καταλαβαίνουν όλοι ποιοι θα διαχειριστούν και με ποιον τρόπο τα μυστικά κονδύλια. Το πολιτικό σκάνδαλο ολοκληρώνεται...


   Δεν είναι μυστικό ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει ισχυρά ερείσματα η ακροδεξιά πτέρυγα που επιβάλλει τη σκληρή πολιτική της σε μια σειρά κρίσιμα θέματα. Αυτό το εσωκομματικό ρεύμα που συσπειρώνεται γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά και στελεχώνεται από βουλευτές που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ και τον… ΣΚΑΪ θεωρεί ευνοϊκό πεδίο για τη δράση του την πολιτική που χαράζει η κυβέρνηση απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
   Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του έχουν αποδεχτεί πλήρως τη βαλκανική πολιτική που χαράχτηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μόνο πεδίο που μένει να αξιοποιηθεί από την ακροδεξιά πτέρυγα είναι η επίδειξη πυγμής απέναντι στους πολίτες από χώρες της Ασίας και της Αφρικής που ο πόλεμος και η φτώχεια τους έχουν υποχρεώσει να εκπατριστούν και έχουν καταφύγει στη χώρα μας.
   Με τον διορισμό των διοικήσεων στις δομές φιλοξενίας είδαμε, βέβαια, να τοποθετούνται επικεφαλής στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο, αλλά είδαμε και την περίπτωση ενός πολύ «σχετικού». Μόνο που η περίπτωση αυτή αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της ακροδεξιάς κυβερνητικής πτέρυγας.
   Ο στρατοδίκης που διορίστηκε για να διοικήσει τη δομή του Πύργου έχει

23 Μαΐ 2020

Βέρτιγκο στον Έβρο: Από το «ας μην δημιουργούμε εντάσεις για λίγα μέτρα» και το διάβημα, στα «Fake News»

- Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι αντιφάσεις του Υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση τουρκικών δυνάμεων εντός ελληνικού εδάφους
- «Γαργάρα» η Τουρκική εισβολή στον Έβρο
- Σιωπή στα ΜΜΕ, χαμός στα social media


   Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η στάση της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης αναφορικά με τις αποκαλύψεις για την προώθηση των τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο.
   Οι προφανείς αντιφάσεις, στις οποίες έχει υποπέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών τις τελευταίες ώρες επί του ζητήματος, δημιουργούν μεγαλύτερο προβληματισμό και αντιδράσεις αντί να καθησυχάζουν για τις εξελίξεις.
   Αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, για το ζήτημα που δημιουργείται και την κατάληψη ελληνικού εδάφους, επιχείρησε να

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα

- Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές: Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής;
- Απαιτούνται εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη


   Οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα.
   Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές:
   - Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής;
   Αν αυτό συνέβη, προκειμένου μάλιστα, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ Δένδιας, «να μη δημιουργηθεί ένταση στη περιοχή», αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που απαιτεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη.
   Οι αρχικές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ ότι πρόκειται για

Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο

- Πρόκειται για μια περιοχή 16 στρεμμάτων όπου έχουν στρατοπεδεύσει και έχουν σηκώσει μια τουρκική σημαία
- Δένδιας: Μη δημιουργούμε εντάσεις για λίγες δεκάδες μέτρα
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα τα πολιτικά κόμματα


   Σε ελληνικό έδαφος έχουν προωθηθεί εδώ και μέρες τουρκικές δυνάμεις στον ποταμό Έβρο, με την ελληνική πλευρά να επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα. Αντίθετα η Τουρκία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις στο σημείο.
   Η υπόθεση πήρε και διεθνείς διαστάσεις, καθώς υπήρξε σχετικό δημοσίευμα και της αγγλικής SUN. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα, ωστόσο, νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκάλεσε προβληματισμό και αντιδράσεις με τη δήλωσή του πως «δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντάσεις με συμμάχους [...] μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα». Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν στο Tvxs.gr το περιστατικό.

  Το χρονικό της υπόθεσης
   Πιο αναλυτικά, πρόκειται για έκταση στο νότιο τμήμα του Έβρου, στη θέση Μελισσοκομείο, που

22 Μαΐ 2020

Στα ψέματα του Σ. Πέτσα απαντά ο... ίδιος ο Γ. Βρούτσης! - VIDEO

- Με ψέματα προσπαθεί να κρύψει ο Πέτσας τη μαύρη «κανονικότητα» στην εργασία που φέρνει η κυβέρνηση. Άραγε ακούει τι λέει ο υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Γιάννης Βρούτσης;
- Αλέξης Χαρίτσης: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική!
- Έφη Αχτσιόγλου: Για τους εργαζόμενους που δεν θα μπουν σε καθεστώς μειωμένου μισθού οι απολύσεις είναι πλήρως απελευθερωμένες!


   Με ψέματα προσπαθεί να κρύψει ο Πέτσας την μαύρη «κανονικότητα» στην εργασία που φέρνει η κυβέρνηση και επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Άραγε ακούει τι λέει ο υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Γιάννης Βρούτσης ή τις εκτιμήσεις του ΣΕΒ για την απώλεια 580.000 θέσεων εργασίας το καλοκαίρι;
   Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να χαρακτηρίζει «επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη» την κριτική και να αποκρύπτει τι πραγματικά συμβαίνει με τα μέτρα της κυβέρνησης στα εργασιακά αλλά πολλοί συμπολίτες μας θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά τουλάχιστον 20% ενώ άλλοι θα μείνουν

Μειώσεις μισθών ή ανεργία, το σχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για τους εργαζόμενους

- Τη δεύτερη φάση του προμελετημένου εγκλήματος εναντίον των εργαζομένων ανακοίνωσε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Αφού άφησε χωρίς την απαιτούμενη στήριξη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, τώρα ανακοινώνει το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης των μισθών


   Τη δεύτερη φάση του προμελετημένου εγκλήματος εναντίον των εργαζομένων ανακοίνωσε προχθές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση, αφού άφησε χωρίς την απαιτούμενη στήριξη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, επιδοτώντας την ανεργία αντί την εργασία, τώρα ανακοινώνει το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης των μισθών και της συρρίκνωσης των εργασιακών κεκτημένων.
   Σύμφωνα με τα μέτρα «στήριξης» της εργασίας που ανακοινώθηκαν, οι εργαζόμενοι πρόκειται να αντιμετωπίσουν ένα νέο μνημονιακό τοπίο, εξίσου σκληρό με αυτό της περιόδου 2010-14.
   Οι πιο…τυχεροί θα υποστούν μειώσεις που θα φτάνουν το 20% του μισθού που λάμβαναν προ της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού.
   Οι λιγότεροι τυχεροί θα αναγκαστούν να επιβιώσουν με

Ανακοινώθηκε και επίσημα το σχέδιο για μείωση μισθών 20% στον ιδιωτικό τομέα - VIDEO

Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας πληρώνοντας το μισό μισθό τους και το κράτος θα καλύπτει το 60% του υπόλοιπου μισού μισθού. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι εργαζόμενοι παραμείνουν στην εργασία τους, θα δουν το μισθό τους να μειώνεται κατά 20%


   Τη διεύρυνση της εκ περιτροπής εργασίας και τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα «σφράγισε» ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εξειδικεύοντας τα μέτρα για τα εργασιακά.
   Όπως περιέγραψε, τα κυβερνητικά μέτρα θα κινηθούν σε τρεις άξονες:
   1. Επέκταση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου στους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο για συγκεκριμένους κλάδους και επιχειρήσεις.
   2. Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για την εκ περιτροπής εργασία.
   3. Μέτρα για τους εποχικά απασχολούμενους και ανέργους.
   Μέσω του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας πληρώνοντας το μισό μισθό τους και το κράτος θα καλύπτει το 60% του υπόλοιπου μισού μισθού. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι εργαζόμενοι παραμείνουν στην εργασία τους θα δουν το μισθό τους να μειώνεται κατά 20%.

   Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας:

Ο Γ. Βρούτσης παραδέχεται λάθη στον επανυπολογισμό - Στον αέρα η ψηφιακή σύνταξη

- Έφη Αχτσιόγλου: Παντελώς έκθετος ο κ. Βρούτσης από τα ψέματα του για τις εκκρεμείς συντάξεις
- «Η υπόθεση θα ήταν αστεία αν δεν αφορούσε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων»


   Πανικόβλητος ο υπουργός Εργασίας παραδέχεται πλέον τα λάθη αλλά αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει η ομάδα εργασίας του e-ΕΦΚΑ, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η «ΑΥΓΗ», εισηγείται στον υπουργό να μην προχωρήσει σε ένα ψηφιακό άλμα στο κενό που θα προκαλέσει μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.
   Παράλληλα, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, σημειώνει ότι «το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» αποκαλύπτει ένα ακόμη ψέμα του κ. Βρούτση. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο

Πώς ευτέλισαν τη Βουλή: Καρέ - καρέ οι διάλογοι της ντροπής

- Ο προεδρεύων Θ. Μπούρας ήθελε να διακόψει την ψηφοφορία, αλλά η «παιδική χαρά» της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει ξεκινήσει και ουδείς του δίνει σημασία
- Γ. Αρβανιτίδης: «Δεν θα το καταλάβουν» - Β. Κεγκέρογλου: «Δεν βγήκε φωτογραφία ότι ψήφισε» - Κ. Τασούλας: «Πώς ανοίγει;» - Β. Κεγκέρογλου: «Με ανοιχτήρι» - «Μήπως έχουμε μία πετονιά;»


   Οι εικόνες υποβάθμισης της Βουλής σε συνέλευση δεκαπενταμελούς ξεκίνησαν με τον Σταύρο Καλογιάννη να ρίχνει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο και τις φωνές του τρομαγμένου ψηφολέκτη Βασίλη Γιόγιακα: «Όχι, όχι, όχι! Όχιιιι! Όχι» είπε και με απόγνωση γύρισε στον έτερο ψηφολέκτη, τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργο Αρβανιτίδη, λέγοντας: «Τον φώναξε (σ.σ.: να ψηφίσει). Είναι μυστική ψηφοφορία».
   Ο Γ. Αρβανιτίδης όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια. «Δεν πειράζει. Δεύτερος είναι. Δεν μας πειράζει. Πάει αυτό. Δεν θα το καταλάβουν» είπε και, κοιτάζοντας τα ψηφοδέλτια στην κάλπη, σημείωσε: «Και ακόμη ένα - δύο είναι νομίζω. Ακόμη ένα». «Νόμιζα ότι είναι φάκελος» δικαιολογήθηκε ο Στ. Καλογιάννης.
   Αμέσως έσπευσε ο «εποπτεύων» την ψηφοφορία από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου. «Ρε Σταύρο, έχεις...» ακούστηκε να λέει και αμέσως γύρισε προς τον

21 Μαΐ 2020

Μπα, στο 13% θα φτάσει η ύφεση;

- Και το παραδέχθηκε δημοσίως ο αξιότιμος κύριος καθηγητής υπουργός Οικονομικών;
- Back to the future, Μr Staikouras...
- Τι περίμεναν; (Αυτό για όσους δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει «εμπροσθοβαρές πακέτο οικονομικών μέτρων»...)


   Αλήθεια, θα φτάσει η ύφεση 13%; Και το παραδέχθηκε δημοσίως ο υπουργός Οικονομικών;
   Πρόκειται σίγουρα για ισχυρή προσπάθεια επαφής με την πραγματικότητα από πλευράς του αξιότιμου κύριου καθηγητή. Γεννά όμως μερικές βάσιμες απορίες. Και πολλή διάθεση για κακιούλες...
   Διότι ο αξιότιμος κύριος Σταϊκούρας, όταν τον Φεβρουάριο είχε σκάσει ο κορωνοϊός, αλλά όχι ακόμα στην Ελλάδα, είχε εκτιμήσει ότι η ελληνική οικονομία θα ανακόψει ρυθμό ανάπτυξης και, από το 2,8% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του, θα πάει στο 0% έως 1,4% ανάπτυξη. Στη συνέχεια, τις ημέρες της έναρξης του lockdown, o κύριος υπουργός εκτίμησε πως θα υπάρξει ύφεση 1%-3%. Και με βάση αυτήν την υποεκτίμηση των επιπτώσεων ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα γνωστά μέτρα με το 800άρι, το ΤΕΠΙΧ και την «επιστρεπτέα».
   Την ίδια εποχή, ο ΟΟΣΑ εκτιμούσε ύφεση 2,9% για κάθε μήνα που χάνεται για

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Όταν τελειώνουν, σχεδόν, τα καύσιμα...

- Μέτρα ανεπαρκή και καθυστερημένα
- Είναι προφανές ότι το επικοινωνιακό οπλοστάσιο της κυβέρνησης εξαντλείται. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να εξηγεί και να απολογείται για την ανεπάρκεια των μέτρων που παίρνει και τα αποτελέσματα τους...


   Είναι γνωστόν ότι η κυβέρνηση είναι καλά συντονισμένη στην επικοινωνία και το χθεσινό διάγγελμα πρωθυπουργού + 4 υπουργών το επιβεβαίωσε.
   Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και οι υπουργοί του επανέλαβαν με ένα στόμα:
   - έχουν δουλέψει πολύ για τα μέτρα, εξ ου και οι έτοιμοι τηλεοπτικοί πίνακες.
   - είναι υπερήφανοι για μας τους κοινούς θνητούς, η χώρα είναι λίγο πολύ το στολίδι της οικουμένης χάρις σε εμάς και πρέπει να δείξουμε την ίδια κοσμιοτάτη αγωγή στις δύσκολες οικονομικές εποχές που έρχονται.
   - οι εποχές αυτές θα περάσουν γρήγορα και θα τα καταφέρουμε τόσο καλά και στην οικονομία, ώστε η ανθρωπότητα να συνεχίσει να μιλάει με θαυμασμό για μας.
   - όλα τα μέτρα λαμβάνονται υπό την φωτισμένη καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, o οποίος, και αυτή τη φορά, δεν τσιγκουνεύτηκε το πρώτο πρόσωπο, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Μωυσέως: «Αποστολή μου είναι να βλέπω τη μεγάλη εικόνα και να επιμερίζω με όσο πιο δίκαιο τρόπο το βάρος της κρίσης».
   - επανέλαβαν κι ένα ψέμα, ότι η οικονομία πήγαινε σφαίρα στην αρχή της χρονιάς και θα απογειωνόμαστε, αν δεν προέκυπτε η άτιμη πανδημία. Είναι γνωστόν ότι τα οικονομικά έμπαζαν νερά από το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και τον Ιανουάριο του ‘20, αλλά αυτό φαίνεται θα είναι ένα από τα επόμενα βασικά επικοινωνιακά επιχειρήματα, όσο θα πλησιάζουμε στην καταστροφή: τι φταίμε εμείς που εμφανίστηκε ο κοροναιός;
   Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και η

Ερώτηση για το σκάνδαλο στην 6η ΥΠΕ με την υπερτιμολόγηση μέσων ατομικής προστασίας

- Μια υπόθεση που αφορά άμεσα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου και φυσικά και της Άρτας
- Η 1η ΥΠΕ αγοράζει μάσκες FFP-3 με 5,46€ ανά τεμάχιο, ενώ η 6η ΥΠΕ (την ίδια μέρα) με 20,34€ ανά τεμάχιο. Η 1η ΥΠΕ αγοράζει στολές τύπου TYVEC με 9,92€ ανά τεμάχιο, ενώ η 6η ΥΠΕ (την ίδια μέρα) με 23,14€ ανά τεμάχιο
- Η συγγενική σχέση με την «BBD ΝΙΚ. ΛΑΙΝΙΩΤΗΣ ΑΕΒΕ», η «EUROSUP, RAFFREY INVESTMENTS LTD» και το στέλεχος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ
- "καθίσταται σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πρόκειται για μία σκανδαλώδη προσπάθεια διασπάθισης δημοσίου χρήματος από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, με σαφή χαρακτηριστικά διαπλοκής επιχειρηματιών με στελέχη της ΝΔ"


   Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας (ΥΠΕ) είναι η μεγαλύτερη γεωγραφικά της χώρας, καθώς εκτείνεται από την Καλαμάτα ως την Κακκαβιά και από το Ναύπλιο ως τη Ζάκυνθο, έχοντας στην αρμοδιότητά της την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα.
   Ερώτηση κατέθεσαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, προς το Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Χανιών και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, με θέμα της το σκάνδαλο στην 6η ΥΠΕ με την υπερτιμολόγηση μέσων ατομικής προστασίας, με πρωταγωνιστή τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.
   Οι βουλευτές τονίζουν ότι σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Πολάκη ο κ. Κοντοζαμάνης ουσιαστικά δεν απάντησε τίποτα, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κρίση για ίδιον όφελος» και «…η αυξημένη ζήτηση εκτόξευσε τις τιμές των προϊόντων. Απλοί κανόνες της αγοράς». Πραγματικά τι άλλο θα μπορούσε να πει για να επιβεβαιώσει πλήρως τα καταγγελλόμενα;
   Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρονογραφούν τα επίμαχα σημεία της σκανδαλώδους ανάθεσης και κάνουν μια ενδιαφέρουσα σύγκριση:

Πιο χαμηλά δεν έχει...

- Πιάστηκαν «με την κάλπη στην πλάτη» και προσπάθησαν με ουρανομήκεις ηλιθιότητες να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα
- Και ο τρόπος που καταγράφηκαν να το διασκεδάζουν, ανοίγοντας τις κάλπες, δείχνει πόσο χαμηλά έχουν πέσει...


   Με ανεπίσημο σημείωμα που διένειμαν στα ΜΜΕ «πηγές» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι η λύση που δόθηκε στο περιστατικό την ώρα της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου ήταν η «νομικά ενδεδειγμένη».
   Το περιστατικό ήταν ότι ο βουλευτής του κόμματος κ. Καλογιάννης έριξε το ψηφοδέλτιό του χωρίς να το βάλει στον φάκελο. Και η «νομικά ενδεδειγμένη λύση» είναι ότι άνοιξαν την κάλπη, έβγαλαν το ψηφοδέλτιο του κ. Καλογιάννη και του το έδωσαν να το βάλει στον φάκελο και να το ξαναρίξει.
   Δεν υπάρχει «νομικά ενδεδειγμένη λύση» που να προβλέπει να ανοίγεις την κάλπη, να βγάζεις ψηφοδέλτια από μέσα και να τα ξαναρίχνεις. Γι' αυτό, αυτή την ουρανομήκη ηλιθιότητα την εκφωνούν «πηγές της Κ.Ο. της Ν.Δ.» και όχι η Εφορευτική Επιτροπή ή το προεδρείο της Βουλής που έχουν τη θεσμική αρμοδιότητα.
   Δεν ξέρουμε καν αν το γεγονός καταγράφηκε στο πρακτικό της ψηφοφορίας. Σε κάθε περίπτωση, νομικά ενδεδειγμένη λύση θα ήταν μόνο να

Πρωτοφανής ευτελισμός των θεσμών με αγαστή συνεργασία ΝΔ - ΚΙΝΑΛ

- Γνωρίζαμε πόσο επικίνδυνοι πολιτικοί καιροσκόποι είναι, αλλά κάθε φορά μας ξεπερνούν και μας εκπλήσσουν
- Πού και πότε συνέβη να αποσφραγίζεται η κάλπη για να επιστραφεί το ψηφοδέλτιο στον ψηφοφόρο ώστε εκείνος να ψηφίσει σωστά;
- Αντιλαμβάνονται ο κ. Τασούλας και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ πως, αν υιοθετήσουμε τέτοια τεχνάσματα σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, θα τινάξουμε στον αέρα το αδιάβλητο κάθε εκλογής στην Ελλάδα;


   Πρωτοφανής ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας συντελέστηκε χθες μέσα στη Βουλή, παρουσία του προέδρου του σώματος και με την αγαστή συνεργασία της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ,, στελέχη των οποίων εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis.
   Ο κυβερνητικός βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης -γιος του παλαιού νεοδημοκράτη βουλευτή Ελευθέριου Καλογιάννη, που το 1985, κατά την προεδρική εκλογή, πήρε την κάλπη στον ώμο και την πήγε στα γραφεία του κόμματός του- ψήφισε, αλλά εκ παραδρομής δεν έβαλε το ψηφοδέλτιο στον φάκελο.
   Επρόκειτο για κλασική περίπτωση άκυρου ψηφοδελτίου. Η ψηφοφορία μπορούσε να συνεχιστεί κανονικά με τον επόμενο ψηφοφόρο. Αλλά η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε διαφορετικά. Αποσφράγισε την κάλπη, έδωσε το ψηφοδέλτιο στον βουλευτή και εκείνος, αφού το έβαλε σε φάκελο, ξαναψήφισε μετατρέποντας την άκυρη ψήφο του σε έγκυρη.
   Αυτά δεν έχουν προηγούμενο στη χώρα μας. Και δεν γίνονται, φυσικά, με το

20 Μαΐ 2020

Αυτό που τους σώζει...

- Toν τελευταίο καιρό είναι πολύ λίγα τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έχουν εκτεθεί άσχημα λόγω πράξεων και παραλείψεων που προκάλεσαν την αντίδραση της κοινωνίας
- Αυτό που τους σώζει είναι ένας φραγμός προστασίας που έχουν σχηματίσει τα ΜΜΕ γύρω από τον Μητσοτάκη για να τον προστατεύσουν από την αποδόμηση
- Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Ένα όπλο έχει η κυβέρνηση κι αυτό είναι η πρωτοφανής και προκλητική συσκότιση της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ


   Τoν τελευταίο καιρό είναι πολύ λίγα τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έχουν εκτεθεί άσχημα λόγω πράξεων και παραλείψεων που προκάλεσαν την αντίδραση της κοινωνίας.
   Τι να πρωτοαναφέρει κανείς;
   Τον Άδωνι που εγκωμίασε την κερδοσκοπία;
   Τον Χρυσοχοΐδη που κυνηγάει με ΜΑΤ τα παιδιά στις πλατείες;
   Τον Δημητριάδη, η φρουρά του οποίου φέρεται να εμπλέκεται σε επεισόδιο εις βάρος πολίτη;
   Τον Σκέρτσο με την απροκάλυπτη παρέμβασή του εναντίον μιας εισαγγελέως που έθιξε το σύστημα της Ν.Δ. στη Ρόδο;
   Τον Βρούτση με τα «μέτζη του νέουκτη»;
   Την Κεραμέως που ξηλώνει ήδη το νομοσχέδιό της και δηλώνει ότι δεν μίλησε ποτέ για κάμερες; 
   Τον Μηταράκη με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής;
   Τον Θεοχάρη με την απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής τής χώρας σε ιδιωτική εταιρεία;
   Το φιάσκο της Μενδώνη;
   Τις απευθείας αναθέσεις του

Επιστολή Γεροβασίλη σε Τασούλα: Ακυρώστε τη λαθροχειρία που συντελέστηκε ενώπιόν σας - VIDEO

"Η κάλπη, επ’ ουδενί, δεν μπορεί να αποσφραγισθεί πριν το τέλος της ψηφοφορίας . Αν αυτό συμβεί, για οποιονδήποτε λόγο, τότε η εκλογική διαδικασία δεν είναι έγκυρη. Αυτό το γνωρίζουν ακόμη και ασκούμενοι δικηγόροι που συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες ως δικαστικοί αντιπρόσωποι"


   Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, απέστειλε η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Άρτας, ζητώντας την ακύρωση της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου, εξαιτίας του ανοίγματος της κάλπης -σε live μετάδοση- πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
   Η κ. Γεροβασίλη κάνει λόγο για λαθροχειρία που προβλήθηκε «με ήχο και εικόνα» από το Κανάλι της Βουλής. Σχολιάζει δε ότι η κάλπη δεν μπορεί να ανοίξει πριν το πέρας μίας ψηφοφορίας, δεδομένο που το γνωρίζουν ακόμα και ασκούμενοι δικηγόροι.

   Αναλυτικά η επιστολή: