7 Φεβ 2024

ΑΦΜ από… κούνια!

Ένα σατιρικό κείμενο για το «δώρο», που θα κάνει από την ερχόμενη Άνοιξη η Εφορία, στα πρώτα γενέθλια των παιδιών μας... 


   Δεν ξέρω αν το διαβάσατε, αλλά από την ερχόμενη Άνοιξη η Εφορία θα κάνει δώρο έναν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) στα πρώτα γενέθλια κάθε παιδιού. 
   ΑΦΜ από… κούνια, λοιπόν, θα αποκτούν πλέον οι ανήλικοι, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), θα τον αποδίδει αυτόματα στα ανήλικα από 12 μηνών έως 12 ετών. Οι γονείς θα ενημερώνονται για το ΑΦΜ, που αποδόθηκε στο τέκνο, μέσω: α) Ηλεκτρονικής ειδοποίησης, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει στην ψηφιακή πύλη myAADE, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία/ Στοιχεία Επικοινωνίας και β) Ανάρτησης, στην ψηφιακή πύλη myAADE, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία/ Τα Μηνύματά μου.
   Επιπλέον, τα στοιχεία του ΑΦΜ του ανηλίκου θα εμφανίζονται εφεξής ως «Σχετιζόμενος ΑΦΜ» στην εικόνα των σχέσεων φυσικού προσώπου των γονέων, στην ψηφιακή πύλη myAADE/ Μητρώο & Επικοινωνία/ Στοιχεία Φυσικού Προσώπου.Αποκλειστικό! " Έκδοση ΑΦΜ σε παιδιά από την ηλικία των 12 μηνών". Βάσει διατάξεων θα πρέπει να δηλώνονται οι δαπάνες, οι ιδιοκτησίες και τα εισοδήματα. 
   Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν ποια είναι η ανάγκη να έχει ένα παιδί 12 μηνών ΑΦΜ και ποιες δαπάνες, ιδιοκτησίες και εισοδήματα πρέπει να δηλωθούν βάσει διατάξεων. Σε αυτές τις απορίες έρχεται να απαντήσει το παρακάτω «ερμηνευτικό» κείμενο που πόσταρε στο fb η Νίνα Κολιού.
   Διαβάστε:

Αποκλειστικό!
" Έκδοση ΑΦΜ σε παιδιά από την ηλικία των 12 μηνών". Βάσει διατάξεων θα πρέπει να δηλώνονται οι δαπάνες, οι ιδιοκτησίες και τα εισοδήματα.
Αναλυτικά ανά κατηγορία:
-Στις ιδιοκτησίες ανήκουν τυχόν αυτοκίνητα τροχόσπιτα και σπίτια της Barbie, κουκλοσπιτα με άνω από έναν όροφο και ειδικές άλλες κατασκευές από χαρτόνι που εφάπτονται στο έδαφος.
-Στις δαπάνες ανήκουν αγορές σε μωρομαντηλα καθώς και υλικά για χρήση εκπαιδευτική και διασκεδαστική.
-Επίσης δαπάνες για βρεφικους σταθμούς ή δραστηριότητες μπαλέτου και μποξ απαλλάσσονται από φόρους. Λοιπές δραστηριότητες θα φορολογούνται.
-Στις κατηγορίες πολυτελείας αναφέρονται οι επισκέψεις σε παιδότοπους άνω της μιας φοράς εβδομαδιαίως καθώς και κάθε τροχήλατο όχημα που φέρει τρεις τροχούς και κόρνα σπιράλ χρώματος κόκκινη καθώς και τυχόν κουδουνάκια ή διακοσμητικά αξεσουάρ με σουπερήρωες.
-Ειδική φορολογία θα επιβαρύνει τις καταθέσεις σε κουμπαραδες γουρουνάκι καθώς και η απόκτηση εισοδημάτων από κάλαντα, γενέθλια, χατίρια και ονομαστικές εορτές.
-Εφιστάται η προσοχή στην απόκτηση δώρων και τυχόν άλλων αποκτηθεντων από τα ανωτέρω πχ γιογιό τουαλέτα και είδη σε σετ.
-Πιθανή ανταλλαγή καρτών panini ή συλλογή αυτοκόλλητων θα πρέπει να δηλώνεται εντός 10 ημερών από την αγορά και από τον περιπτερουχο.
-Εισοδηματα από παππούδες και γιαγιάδες από την πατρική γραμμή θα απαλλάσσονται εφόσων αυτές δίνονται υπό συνθήκες εξαγοράς της σιωπής (πχ μην πεις στη μαμά ότι δοκίμασες τσίπουρο κτλ).
-Ισχυρές αντιδράσεις αναμένονται από τις εταιρείες Peppa Pig ΑΕ, Avengers ΕΠΕ και Frozen ΑΕΒΕ λόγω των επικείμενων αποκριών για την αναμενόμενη φορολόγηση στολών.
-Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι αποκτήσεις λιρών και ειδικών ματακίων ή φυλακτών που αποκτούνται κατά την γέννηση, αφού αυτά προηγούνται τις έκδοσης του ΑΦΜ. Αναμένεται ο τρόπος τα οποία τούτα θα δηλώνονται ετεροχρονισμένα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.