16 Μαρ 2022

Η κυβέρνηση, η ακρίβεια και ο εμπαιγμός

Καλή δύναμη σε όλους μας. Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη για την... «προστασία» της κοινωνίας!


   Λυτούς και δεμένους έχει βάλει η κυβέρνηση να πείσουν τον κόσμο ότι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, που έχει εφαρμοστεί σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Και επικαλούνται από το περίπλοκο διαφόρων νομικών καταστάσεων μέχρι την Ε.Ε., που δεν επιτρέπει σε ευάλωτες οικονομίες να πάρουν τέτοιου είδους μέτρα.
   Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι οι αλματώδεις ανατιμήσεις στα καύσιμα αποφέρουν, μέσω του Ειδικού Φόρου, τεράστια έσοδα, που η κυβέρνηση τα θέλει. Κρύβεται, λοιπόν, πίσω από την Ε.Ε. για να κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ο φόρος. Και την ίδια στιγμή προχωράει σε ελάφρυνση 350 εκατομμυρίων για τις μεγάλες ιδιοκτησίες ακινήτων, μέσω της κατάργησης του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.
   Με δεδομένη την άρνησή της για μείωση του φόρου στα καύσιμα, η κυβέρνηση προετοιμάζει τον κόσμο για δραματικές καταστάσεις. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, λέει ο Οικονόμου, εννοώντας ότι όσο τρομακτική και να αναμένεται η ακρίβεια το ερχόμενο διάστημα -για πληθωρισμό έως 11% προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής-, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα.
   Και αυτή είναι η γραμμή με την οποία θα πάει σε εκλογές τον Μάιο. Τα μέτρα είναι λαϊκισμός, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Και η Εκάλη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Καλή δύναμη σε όλους μας. Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη για την... «προστασία» της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.