6 Μαρ 2021

Κατακόρυφη η αύξηση της επιδημιολογικής καμπύλης στην Ήπειρο παρά τα πολύμηνα περιοριστικά μέτρα

- 3051 κρούσματα στην Ήπειρο, 429 στην Άρτα, εκ των οποίων τα 233 μετά τον Φεβρουάριο του 2021
- Μετά από 5 συνεχόμενους μήνες lockdown, με 4 μήνες κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο, με 6 μήνες κλειστή την εστίαση, μήπως οι «ειδικοί» θα πρέπει να ξαναδούνε την αποτελεσματικότητα των μέτρων;


   Όπως διαβάζω στο epiruspost, «Σε 3051 ανέρχονται τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ήπειρο από την αρχή της πανδημίας και μέχρι τώρα. Η επιδημιολογική καμπύλη όπως αποτυπώνεται στην ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ είναι ενδεικτική της κατάστασης των τελευταίων ημερών. Η αύξηση είναι κατακόρυφη παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί.»
   Ψάχνοντας λίγο τα στοιχεία, όπως τα ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ στις ημερήσιες επιδημιολογικές εκθέσεις του, βρήκα ότι, από την αρχή της πανδημίας, έχουν επιβεβαιωθεί στην Π.Ε. Άρτας 429 μολύνσεις από τον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 233, περισσότερες από τις μισές, μετά τον Φεβρουάριο του 2021.
   Μετά από 5 συνεχόμενους μήνες lockdown, με 4 μήνες κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο, με 6 μήνες κλειστή την εστίαση, η επιδημιολογική καμπύλη όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αντίθετα είναι κατακόρυφη, γεγονός που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι αυτά τα μέτρα δεν «λειτουργούν».
   Ειδικός δεν είμαι, αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτοί που ονομάζουμε «ειδικούς» μπορούν και αυτοί να το δούνε.
   Οπότε, μήπως θα πρέπει να γίνει ένας σοβαρός σχεδιασμός, να εγκαταλειφθεί το αναποτελεσματικό, όπως αποδεικνύεται ακορντεό του άνοιξε - κλείσε και να παρθούν εκείνα τα μέτρα που θα έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.