22 Νοε 2020

Τηλεκπαίδευση: Στα ορεινά της Άρτας δεν ζουν παιδιά ενός κατώτερου θεού - VIDEO

- Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη, Π. Μίγδος: Αλήθεια δεν γνωρίζατε; ... είχαμε εγκαίρως ενημερώσει όλα τα αρμόδια υπουργεία από τον Απρίλιο... Είχατε το χρόνο να σχεδιάσετε...
- «Έχουν και τα παιδιά μας ...Τα παιδιά των ορεινών Δήμων δικαίωμα με ίσους όρους στην Παιδεία!»
- Τεράστια προβλήματα σε Μηλιές, Μεσόπυργο, Μαρκινιάδα, Βουργαρέλι, Παλαιοκάτουνο


   Για τα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση δηλώνει ιδιαίτερα ενοχλημένος, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος. Προβλήματα που αντιμετωπίζουν «Οικογένειες κτηνοτρόφων, οικογένειες αγροτών οικογένειες εργαζομένων, οικογένειες στο μεροκάματο για να στηρίξουν τα παιδιά τους, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για την μόρφωση τους και ένα καλύτερο αύριο», όπως τονίζει ο Δήμαρχος.
   «Αλήθεια δεν γνωρίζατε (Ως Δήμος είχαμε εγκαίρως ενημερώσει όλα τα αρμόδια υπουργεία από τον Απρίλιο) ότι υπάρχουν Δήμοι μεταξύ αυτών και ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη χωρίς ευρυζωνικά δίκτυα, με γεωγραφικά ανάγλυφα που καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση στο διαδίκτυο, με περιοχές ολόκληρες χωρίς λήψη σήματος ακόμη και για τηλέφωνα, Τοπικές Κοινότητες απομακρυσμένες και αποκομμένες ακόμη και από πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα, Δήμοι που κρατούν Θερμοπύλες με πολυπληθείς οικογένειες (πολύτεκνες οικογένειες)», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Περικλής Μίγδος.
   Αναλυτικά η ανάρτησή του: 


   Ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη εμφανίστηκε και στην τηλεόραση του Ήπειρος tv1, όπου τόνισε ότι «Έχουν και τα παιδιά μας... Τα παιδιά των ορεινών Δήμων δικαίωμα με ίσους όρους στην Παιδεία!»


   Όπως διαβάζω σε σχετικό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «ΗΧΩ της Άρτας», χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μαθητές και γονείς στα ορεινά της Άρτας είναι η Μηλέα Πηγών Άρτας, στα όρια με τον νομό Τρικάλων, όπου δεν έχει φτάσει ευρυζωνικό δίκτυο για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση, ενώ στο δημοτικό σχολείο φοιτούν πέντε μαθητές και διδάσκει μια δασκάλα, με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, που έχει ενημερωθεί για το θέμα, να το έχει μεταφέρει στο υπουργείο, προκειμένου, αν είναι εφικτό, να υπάρξει κάποια εξαίρεση και τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης.
   «Είναι ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, ο κορωνοϊός δεν τα κατάφερε να φτάσει μέχρι εκεί. Αφενός δεν υπάρχει η τεχνολογική υποδομή για τηλεκπαίδευση, αφετέρου θεωρώ πως δεν υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού και είναι κάτι που συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Γαύδο για παράδειγμα. Τα έχουμε θέσει όλα αυτά στο υπουργείο και ενδεχομένως να υπάρξει κάποια εξαίρεση», ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Κώστας Καμπουράκης, μιλώντας στο agon.gr.
   Άλλο παράδειγμα είναι η τοπική κοινότητα Μαρκινιάδας, του δήμου Νικολάου Σκουφά, όπου δεν υπάρχουν καθόλου γραμμές σταθερής τηλεφωνίας και το περιορισμένο wi-fi του δήμου δεν μπορεί να υποστηρίξει την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης ενώ υπάρχουν μάλιστα 15 περίπου μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. 
   Προβλήματα από την έλλειψη υποδομών υπάρχουν και σε άλλες ορεινές περιοχές, όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών» η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση του νομού Άρτας, Κλεοπάτρα Βασιλείου. Μεταξύ αυτών είναι οι περιοχές του Βουργαρελίου, του Μεσόπυργου, του Παλαιοκάτουνου, όπου δεν υπάρχουν δίκτυα και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν ούτε κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.