Καλή Σαρακοστή
Μια παραδοσιακή συνταγή απο την Ήπειρο για την Καθαρή Δευτέρα.
Υλικά:
2 χούφτες γεμάτες καλαμποκίσιο αλεύρι
1 χούφτα γεμάτη αλεύρι άσπρο
1 κουταλιά αλάτι
1 φλιτζάνι λάδι
νερό βραστό όσο πάρει
προαιρετικά σουσάμι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το καλαμποκίσιο και το άσπρο αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε βαθούλωμα στο μέσο, όπου ρίχνουμε σιγά – σιγά βραστό νερό και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή.
Τη βάζουμε στο ταψί που το έχουμε αλείψει προηγουμένως με λάδι. Χαράζουμε την επιφάνεια σταυρωτά και ψήνουμε στο φούρνο στους 200° C για 30-35 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
πηγή
Μια παραδοσιακή συνταγή απο την Ήπειρο για την Καθαρή Δευτέρα.
Υλικά:
2 χούφτες γεμάτες καλαμποκίσιο αλεύρι
1 χούφτα γεμάτη αλεύρι άσπρο
1 κουταλιά αλάτι
1 φλιτζάνι λάδι
νερό βραστό όσο πάρει
προαιρετικά σουσάμι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το καλαμποκίσιο και το άσπρο αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε βαθούλωμα στο μέσο, όπου ρίχνουμε σιγά – σιγά βραστό νερό και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή.
Τη βάζουμε στο ταψί που το έχουμε αλείψει προηγουμένως με λάδι. Χαράζουμε την επιφάνεια σταυρωτά και ψήνουμε στο φούρνο στους 200° C για 30-35 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.