29 Νοε 2020

«Στην υγειά μας ρε… κορόϊδα!!!»

- Θα βγουν βέβαια ξανά οι ανευθυνοϋπεύθυνοι να κουνήσουν υποκριτικά το δάχτυλο για να μας βάλουν σε τάξη για το ρεβεγιόν
- Πώς περιμένει αυτό το κράτος να το πάρουν οι πολίτες στα σοβαρά, όταν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά


   Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η χτεσινή εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας ρε παιδιά», για το γεγονός ότι οι καλεσμένοι της πρώτης σειράς, τα «πρώτα ονόματα», δηλαδή, δεν φορούσαν μάσκα, σε αντίθεση με τη δεύτερη σειρά, όπου βρίσκονταν οι «δεύτεροι», τα παιδιά που χορεύουν και χτυπούν παλαμάκια, τα οποία φορούσαν όλοι μάσκα.
   Μάλιστα η κριτική συνδυάστηκε και με το γεγονός ότι ο Σπύρος Παπαδόπουλος, την άνοιξη, ήταν το πρόσωπο της καμπάνιας του «Μένουμε Σπίτι». Το σποτάκι βέβαιας τελείωνε με το «Εγώ σας τα είπα και νίπτω τας χείρας μου… Πολύ σχολαστικά!», αλλά μάλλον ο ίδιος ένιψε τα χείρας του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος...
   Και με την εκπομπή του ενίσχυσε τη λογική της «εξαίρεσης», όπου όλοι είμαστε ίσοι, αλλά κάποιοι είναι... πιο ίσοι από τους υπόλοιπους. Αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή προβολής και πάντα βρίσκουν τρόπους να λουφάρουν, ενώ ο κοσμάκης πίσω τραβάει πάντα το ζόρι.  
   Ενδεικτική είναι η κριτική του δημοσιογράφου Κρικόρ Τσακιτζιάν, την οποία τιτλοφορεί «Στην υγειά μας ρε… κορόϊδα!!!»: 

Την ώρα που στη χώρα θρηνούμε καθημερινά πάνω από εκατό νεκρούς λόγω κορωνοϊού, τα κρούσματα είναι χιλιάδες, οι εντατικές γεμάτες και το κράτος κάνει απελπισμένες εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων, κάποιοι είναι στο δικό τους μκρόκοσμο. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος που μας ζάλισε την περίοδο του πρώτου Lockdown, με το πλύσιμο των χεριών μας, κάνει εκπομπή σκέτη πρόκληση.

Σ΄ ένα Studio, μαζεύτηκαν πάνω από δέκα μουσικοί χωρίς μάσκες, άλλοι δέκα δημοφιλείς καλλιτέχνες πρώτη τάβλα πίστα κι εκείνοι χωρίς μάσκες, ο ένας δίπλα στον άλλο. Άλλοι δέκα κομπάρσοι, ίσως και παραπάνω, αυτοί με μάσκα για να κρατούν τα προσχήματα και καμιά δεκαριά τεχνικοί, άγνωστο πώς.

Επί τρεις ώρες, αγκαλιάζονταν, χόρευαν, αλά μπρατσέτα και μόνο που δεν φιλιούνταν. Φυσικά, κανείς δεν αντέδρασε και ούτε πρόκειται να να αντιδράσει. Βλέπετε είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος, που ως συνήθως νίπτει τας χείρας του και ευθύνην ουκ έχει.

Την επομένη όμως θα βγουν ξανά οι ανευθυνοϋπεύθυνοι να κουνήσουν το δάχτυλο στην κοινωνία, για να τη βάλουν σε τάξη. Μη και ξεπεράσουν τον αριθμό που όρισε η επίσημη πολιτεία για το ρεβεγιόν, γιατί θα υπάρξουν συνέπειες και πρόστιμα.

Πώς περιμένει αυτό το κράτος να το πάρουν οι πολίτες στα σοβαρά, όταν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.