28 Νοε 2020

Η ευθύνη δεν μένει πια εδώ!

- Όλα μια ατέλειωτη παράσταση, με κομπάρσους, διαφημιστικά διαλείμματα και ψέματα που μοιάζουν με αλήθειες
- Όλα τα περιμένουμε πια, γιατί έτσι κι αλλιώς όλα γύρω από τον πρωθυπουργό ξεκινάνε και σ’ αυτόν καταλήγουν. Η «λάμψη» του δεν σβήνει ποτέ, πρωί και βράδυ οι τηλεοπτικοί δέκτες εξακοντίζουν επιχειρησιακό φως και αποτελεσματικό δέος


   Τι να περιμένει σήμερα η Θεσσαλονίκη από τον πρωθυπουργό; Να αναλάβει την ευθύνη, όπως έκανε με τη δήλωση Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ; Να αναλάβει την ευθύνη και για τη δήλωση του Βασίλη Κικίλια; Θα ακούσουμε την ηχώ, προσαρμοσμένη στη γεωγραφία, ότι για το δράμα της Θεσσαλονίκης «το πρόβλημα δεν είναι τα νοσοκομεία, αλλά η πόλη»;
   Όλα τα περιμένουμε πια, γιατί έτσι κι αλλιώς όλα γύρω από τον πρωθυπουργό ξεκινάνε και σ’ αυτόν καταλήγουν. Η «λάμψη» του δεν σβήνει ποτέ, πρωί και βράδυ οι τηλεοπτικοί δέκτες εξακοντίζουν επιχειρησιακό φως και αποτελεσματικό δέος.
   Ενδιαμέσως, η κραυγή από το νοσοκομείο της Δράμας φιμώνεται από τη μάσκα της αγοράς, της χριστουγεννιάτικης αγοράς, διότι οι ζωντανοί τη θέλουν την ξεκούραση από το τόσο θανατικό. Και το ακινητοποιημένο άρμα της οικονομίας πρέπει να επανεκκινήσει, μη μας πάρει από κάτω η τραγωδία, γιατί τι είναι η τραγωδία, παρά μια παράσταση. Πώς το ’λεγε η Μελίνα στην ταινία; «Κι όλοι μαζί πάνε στην ακρογιαλιά».
   Σε μια ατέλειωτη παράσταση έχει μετατραπεί ο θρήνος των ανώνυμων που σβήνουν στις ΜΕΘ. Τι είναι οι ανώνυμοι; «Ασθενείς». Ανώνυμοι κομπάρσοι που γεμίζουν τις ώρες μας με εικόνες σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, μέσα σε αεροπλάνα, μεταφερόμενοι που πεθαίνουν μακριά από τα σπίτια τους, τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς την ελάχιστη παρηγοριά της εγγύτητας.
   Τι είναι οι εθελόντριες νοσοκόμες; Κομπάρσοι, συμπλήρωσαν μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και γύρισαν στα νοσοκομεία τους που τους χρειάζονται, αλλά γέμισαν πλάνα από μια τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό και φωτογραφίες από μια ευχαριστήρια εκδήλωση με τον ΥΜΑΘ.
   Τι είναι η επίταξη ιδιωτικών κλινικών; Ενα διαφημιστικό διάλειμμα στη μονοτονία του ζόφου στα νοσοκομεία, μια στιγμή να πάψουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και η ΠΟΕΔΗΝ να τη ζητάνε.
   Τι είναι η επίταξη στα χρόνια της Ν.Δ.; Ενα ακόμη ψέμα που μοιάζει με αλήθεια. Αλλά ούτε μια ιδιωτική ΜΕΘ δεν «λερώθηκε» με κορονοϊό, προτιμήθηκε η αεροδιακομιδή, διότι, εφόσον χρειάστηκε, αποδείχτηκε ότι η Αθήνα ήταν κοντύτερα στη Δράμα και την Καβάλα από τη Θεσσαλονίκη.
   Απλά πράγματα: άλλο ένα θαύμα, η κυβέρνηση έβαλε κοντά τις λέξεις «επίταξη» και «ιδιωτικές κλινικές» και καμία λέξη δεν διαμαρτυρήθηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.