22 Νοε 2020

Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Απελπισία στις εντατικές, φοβάμαι το 3ο κύμα

- «Η πολιτεία πρέπει να πάρει γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα»
- «Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό, τι άλλη έκκληση να κάνουμε, να φτάσουμε τετραψήφιο;»


   Η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές, δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», εκφράζοντας, παράλληλα, την ανησυχία του και για το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. 
   Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον Τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε, χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική». 
   «Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα», πρόσθεσε, ενώ αναρωτήθηκε: «Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό, τι άλλη έκκληση να κάνουμε, να φτάσουμε τετραψήφιο;». 
   Υπενθυμίζεται πως χθες, Σάββατο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δύο αρνητικά ρεκόρ: 108 νεκρούς και 522 διασωληνωμένους σε μόλις 24 ώρες. 
   Ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε και για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της επιδημίας: «Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… θα ανοίξει ο κ. Γεωργιάδης (ο οποίος παρίστατο στο ίδιο πάνελ) την οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά, δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ο Γεωργιάδης ανοίξει την οικονομία γιατί θα πρέπει να ανασάνει, φοβάμαι ότι το Γενάρη - Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα» προειδοποίησε. 
   Ταυτόχρονα τόνισε, πως «όλες οι ηλικίες πλέον προσβάλλονται» από τη Covid-19, μεταφέροντας όσα βλέπει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στις κλινικές για τον ιό στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.