12 Νοε 2020

Αλέξης Τσίπρας προς Μητσοτάκη: «Βλέπετε 11 εκατ. ευθύνες εκτός από τη δική σας» - VIDEO

- «Αυτά να τα πείτε στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους»
- Τις τραγικές παραλείψεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
- Την καθηγήτρια Αθηνά Λινού πρότεινε για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής


   Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό που για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι βλέπει 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες εκτός από τη δική του.
   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε από το βήμα της Βουλής να αναλάβει υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.
   Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει, ακόμα και αυτή την ώρα, το σθένος να παραδεχθεί ό,τι παραδέχθηκε ο υπουργός του, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ότι, δηλαδή, το άνοιγμα του τουρισμού και της οικονομίας το καλοκαίρι χωρίς όρους οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων.
   «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι "νικήσαμε τον κορονοϊό" και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
   «Αυτοανακηρυχθήκατε ως Μεσσίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα δεν συναισθάνεται την κρισιμότητα ούτε αντιλαμβάνεται την πίεση που δέχεται η μέση ελληνική οικογένεια.
   «Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει:
   «Νομίζω κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική».
   «Είστε ο πρωθυπουργός μιας χώρας που μετρά καθημερινά 40 νεκρούς», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι προσπάθησε να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο.



  Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Αυτά να τα πείτε στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους»


   Δεν συναισθάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του, απαντώντας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 
   «Ήρθατε πάλι στη δευτερολογία σας να επαναφέρετε τα στοιχεία της στατιστικής και να μας πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι; Είναι λίγοι, δηλαδή, οι πάνω από 40 που πεθαίνουν κάθε μέρα στη χώρα μας; Να πάτε στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν ανθρώπους τους, να τους πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι. Ο κόσμος βλέπει και συγκρίνει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.


   «Δεν μπορέσατε να κρύψετε τον εκνευρισμό σας. Θα περίμενε κανείς μετά από μία διαδικασία σχεδόν 5 ωρών να έχετε συναισθανθεί πού βρισκόμαστε. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν προτάσεις. Μόνο εσείς εμφανίζεστε αυτάρεσκα να υπερηφανεύεστε ότι τα έχετε κάνει όλα καλά, να αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
   Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει για το μήνα των Χριστουγέννων «σε μία εισοδηματική ενίσχυση - ανάσα για την ελληνική κοινωνία που στενάζει. Να υλοποιήσετε την πρότασή μας για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που παρέχει 400 ευρώ στο πρώτο ενήλικο μέλος, 200 ευρώ στο δεύτερο και 100 ευρώ στο κάθε παιδί. Θα ωφεληθούν 1,9 εκατ. νοικοκυριά και συνολικά 4 εκατ. άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.