29 Οκτ 2020

Τραγέλαφος: Ανοιχτά τα ξενοδοχεία στα Γιάννενα, με... κλειστά εστίαση, διασκέδαση, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία!

- Η Ένωση Ξενοδόχων εξηγεί πώς μπορούν να έρθουν και να φύγουν οι επισκέπτες -αλλά τι να έρθουν να κάνουν;
- Άδικη απόφαση, για να μην αποζημιωθούν από την κυβέρνηση, που φέρνει τους επιχειρηματίες του κλάδου σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας


   Όπως είναι γνωστό, από σήμερα τα Γιάννενα μπήκαν σε επίπεδο 4 (αυξημένης επιτήρησης) και ένα από τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ είναι η απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Ιωαννίνων. Είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο στοχεύει στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ανάμεσα σε διάφορες περιοχές της χώρας.
   Άλλα μέτρα αφορούν την αναστολή λειτουργίας εστίασης, διασκέδασης, αθλητικών δραστηριοτήτων, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, συνεδρίων, εκθέσεων κλπ.
   Τα ξενοδοχεία, όμως, όχι μόνο στο νομό Ιωαννίνων, αλλά και σε κάθε περιφέρεια που βρίσκεται στο επίπεδο 4, λειτουργούν κανονικά. Έτσι, με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων αναφέρει ότι επιτρέπεται στους επισκέπτες τόσο η είσοδος στην Π.Ε. Ιωαννίνων, όσο και η έξοδος τους από αυτήν, με μία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων. Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταυτοπροσωπίας.
   Εκ πρώτης όψεως, η μη αναστολή λειτουργία των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, εν μέσω lockdown, μοιάζει περίεργη, αλλά έχει εξήγηση.
   Η τραγελαφική αυτή απόφαση της κυβέρνησης, μπορεί να μοιάζει με παράλογη, αλλά δεν είναι, καθώς εξηγείται από το γεγονός ότι έτσι δεν χρειαστεί να προχωρήσει σε αποζημίωση των επιχειρηματιών του κλάδου.
   Είναι χωρίς αμφιβολία μια απόφαση που φέρνει τους επιχειρηματίες του κλάδου σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, καθώς δεν συνοδεύεται από κανενός είδους οικονομικής στήριξης, καθώς, κακά τα ψέματα, όσο και αν αυτά μένουν ανοιχτά, όσο και αν υπάρχει πρακτικός τρόπος να έχουν επισκέπτες, πολλοί λίγοι είναι αυτοί που θα επιλέξουν να επισκεφθούν μια περιοχή σε κατάσταση lockdown, όπου δεν λειτουργεί η εστίαση, η διασκέδαση, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία τα συνέδρια, οι εκθέσεις;. Τι να έρθουν να κάνουν;
   Κι έτσι, αυτή η άδικη απόφαση οδηγεί τους επαγγελματίες των αντίστοιχων επιχειρήσεων σε απόγνωση, καθώς τα λειτουργικά τους έξοδα είναι δυσβάσταχτα, χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα έσοδα.
   Κι όλα αυτά, πέρα από το γεγονός ότι κρατά διάπλατα ανοιχτή την πόρτα του κορωνοϊού προς και από την Π.Ε. Ιωαννίνων. Μια απόφαση, λοιπόν, όχι απλά τραγελαφική και καταστροφική για έναν κλάδο, αλλά και επικίνδυνη για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.