31 Ιουλ 2020

Πλιάτσικο...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους χωρίς ούτε μισό ευρώ από τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ. Αυτό είναι κλοπή...


   Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους χωρίς ούτε μισό ευρώ από τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ. Αυτό είναι κλοπή.
   Αλλά δεν είναι η πρώτη. Στους ίδιους ανθρώπους η ίδια κυβέρνηση έχει κάνει άλλες δύο περικοπές: την περικοπή της 13ης σύνταξης, την οποία επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2019, και την περικοπή του κοινωνικού μερίσματος για τον ίδιο χρόνο.
   Με περίσσεια θράσους και με χυδαία επιχειρηματολογία για «επιδόματα φιλανθρωπίας που μοίραζε ο ΣΥΡΙΖΑ» αφαίρεσαν από το ετήσιο εισόδημα των ανθρώπων περίπου 1.000 ευρώ. Τώρα τους στερούν τα χρήματα που ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις.
   Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα χρήματα των φτωχότερων για να κάνει πολιτική. Μέσα στην πανδημία, αντί να στηρίξει αποφασιστικά τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς, ώστε να αντέξει περισσότερο η οικονομία απέναντι στην κρίση, άνοιξε το παράθυρο σε μαζικές περικοπές συμβάσεων και στη θέσπιση μισής αμοιβής για μισή δουλειά.
   Αντί να στηρίξει τις επιχειρήσεις με ρευστότητα και επιχορηγήσεις, τις στήριξε μειώνοντας το εργασιακό κόστος. Επιδότησε, δηλαδή τους εργοδότες με χρήματα των εργαζομένων.
   Κι ακόμα, μετά την υποτιθέμενη «επανεκκίνηση», έφτιαξε κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία οργανωμένα στα μέτρα των μεγάλων επιχειρήσεων και των ισχυρών παικτών της αγοράς. Εργαλεία σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε οι μικρές επιχειρήσεις να μένουν απέξω, χωρίς πρόσβαση στη χρηματοδότηση, αβοήθητες και αντιμέτωπες με τη χρεοκοπία.
   Συστηματικά και αναίσχυντα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ρίχνει» τους αδύναμους, τον κόσμο της εργασίας, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις μικρότερες επιχειρήσεις για να χρηματοδοτήσει το δικό της σύστημα. Έτσι χτίζονται το επιτελικό κράτος και η Ελλάδα του μέλλοντος. Λεηλατώντας τους αδύναμους.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.