16 Ιουν 2020

Δύο διαφορετικές αντιλήψεις

- Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ μπορεί κανείς να καταλάβει ποιες είναι οι διαφορές
- Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει οργανωμένος και συνεκτικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη, να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις για να αντέξουν την κρίση της πανδημίας, να επανεκκινήσουν τα μεγάλα έργα. Και κυρίως να στηριχθούν οι μισθοί και η εργασία - και για κοινωνικούς λόγους, αλλά και γιατί αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία


   Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ μπορεί κανείς να καταλάβει ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στη λογική της προηγούμενης και τη λογική της παρούσας κυβέρνησης.
   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει οργανωμένος και συνεκτικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη, να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις για να αντέξουν την κρίση της πανδημίας, να επανεκκινήσουν τα μεγάλα έργα.
   Και κυρίως να στηριχθούν οι μισθοί και η εργασία - και για κοινωνικούς λόγους, αλλά και γιατί αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Είναι ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση και ο οποίος υπήρξε αποτελεσματικός, παρ’ όλο που οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες.
   Με βάση αυτή την πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια οικονομία με ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική, η οποία χάθηκε πριν την πανδημία.
   Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Στη λογική της, ανάπτυξη σημαίνει εκ περιτροπής εργασία, μισθοί εξαθλίωσης, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Δεν σχεδιάζει.
   Κάνει ντιλ με τους επιχειρηματίες. Πολιτεύεται με φωτογραφικές ρυθμίσεις.
   Και σκορπάει αφειδώς δημόσιο χρήμα, πότε για τις πλατφόρμες της κατάρτισης, πότε για την ενίσχυση των δικών της ανθρώπων στα ΜΜΕ, πότε για απευθείας αναθέσεις σε κάθε υπαρκτό κι ανύπαρκτο τομέα κυβερνητικής πολιτικής.
   Ένα πράγμα τους ενδιαφέρει μόνο: να τα έχουν καλά με τα ΜΜΕ. Κι έτσι θεωρούν ότι μπορούν να πολιτεύονται όσο ασύστολα τους κάνει κέφι, κρατώντας την κοινωνία σε κατάσταση αποβλάκωσης.
   Όχι, αυτή η λογική δεν πρόκειται να φέρει ανάπτυξη. Αλλά όσο ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει δεν ανησυχούν. Να δούμε για πόσο θα κρατήσει αυτό.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.