8 Ιουν 2020

Έξαρση κορονοϊού: Ανακοινώθηκαν 97 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

- Τα 52 το τελευταίο 24ωρο, δύο νέοι θάνατοι
- Επιστρέφει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό


   Απότομη αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη, εγκαινιάζοντας εκ νέου την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
   Υπενθυμίζεται, ότι κατά την τελευταία τηλεοπτική ενημέρωση, πριν την διακοπή της, ο Ν. Χαρδαλιάς και ο Σ, Τσιόδρας είχαν αναφέρει πως μια ενδεχόμενη επιστροφή της καθημερινής ενημέρωσης θα σημαίνει και αρνητική εξέλιξη. Σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως «κρίθηκε ότι έτσι είναι καλύτερα». Διαβάστε επίσης: Ανησυχία από την καταγραφή διάσπαρτων εστιών κορονοϊού στην Ελλάδα
   Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκαν 97 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 52 το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα προήλθαν από δύο βασικές πηγές:
   - Τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό,
   - Τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Υπενθυμίζεται πως το Tvxs.gr πριν από λίγες ημέρες με σχετικό ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει την υπότροπή της πανδημίας στην Ξάνθη, ωστόσο από τις αρμόδιες αρχές υπήρξε προσπάθεια να υποβαθμιστέι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.
   Μετά τις νέες επίσημες ανακοίνωσεις, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049. Τα 690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
   Καταγράφηκαν επίσης δύο νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 182. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Σε 10 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

  Επιστρέφει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό
   Επιστρέφει από σήμερα, Δευτέρα, η καθημερινή γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
   Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινή στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κοροναϊό SARS-CoV-2».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.