7 Απρ 2020

Οι υγειονομικοί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Αγώνας για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Φτάνει πια με τα επικοινωνιακά σόου»

- Κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης των δημόσιων δομών, επιχείρηση φίμωσης και επικοινωνιακές αθλιότητες
- ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι η ώρα της αποφασιστικής ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές, εξοπλισμό και μέσα"


   Κινητοποιήσεις στους προαύλιους χώρους των νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις τους και συνεντεύξεις Τύπου θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υγειονομικοί εργαζόμενοι αναδεικνύοντας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αλλά και τη συγκυρία της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη, την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ και απόρριψης κάθε σχεδίου ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης των δημόσιων δομών Υγείας προκειμένου να καλυφθούν όλες οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.

  Επιχείρηση φίμωσης
   Όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί, πίσω από τις υποκριτικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού για ήρωες με άσπρες και πράσινες μπλούζες επιχειρείται η φίμωση των υγειονομικών και η απόκρυψη των αιτημάτων και των αγωνιών τους για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.
   Οι υγειονομικοί διεκδικούν την ενίσχυσή του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, την επίταξη των εργαστηρίων και των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα και την ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
   Στο πλαίσιο αυτό απαιτούν:
   * Την ταχύτατη εξέταση από τα Συμβούλια Κρίσης των προκηρυγμένων 940 θέσεων μόνιμων γιατρών ΕΣΥ ώστε να προχωρήσει η πρόσληψη όσων επιλεγούν, την άμεση προκήρυξη των 4.000 μόνιμων θέσεων που είχε εγκρίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (1.350 θέσεων υγειονομικών το 2019 καθώς και των 2.500 για το 2020) που έχουν παγώσει από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
   * Τον πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων του ΕΣΥ με τα υλικά υγιεινής και μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.
   * Την επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων 2.000 επικουρικού προσωπικού που ενώ έχουν ανακοινωθεί, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για το πού και πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία, και την επιπλέον ενίσχυση με 2.000 νέες προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού από τους υπάρχοντες πίνακες κατάταξης.
   * Την ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών Υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ, στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ.
   * Την αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το άνοιγμα όλων των δημόσιων κρεβατιών που είναι κλειστά και τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
   * Στην επίταξη από τώρα, μέσω επέκτασης της υποχρεωτικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ, για όλες τις κλίνες εντατικής θεραπείας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος χωρίς η επίταξη λόγω της κρίσης να μεταφράζεται σε διπλασιασμό της αποζημίωσης (από 800 σε 1.600 ευρώ) στις ιδιωτικές κλινικές.
   * Την άμεση αύξηση των διαγνωστικών τεστ για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους, καθώς, όπως τονίζουν, όλες οι χώρες που έχουν αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό το πέτυχαν μέσα από μαζικά τεστ. Είναι απαράδεκτο, σημειώνουν, στην Ελλάδα πολίτες με συμπτώματα να μην έχουν πρόσβαση στα τεστ εάν δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν, απαιτώντας τη διενέργεια των ελέγχων μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.
   * Τη δέσμευση της κυβέρνησης για ένταξη όλων των υγειονομικών στις δημόσιες δομές Υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

  Επίθεση ΟΕΝΓΕ σε Κοντοζαμάνη
   Να αφήσει τις επικοινωνιακού τύπου αθλιότητες καλεί τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη η ΟΕΝΓΕ με αφορμή την απάντηση περί ψευδούς είδησης της ημέρας που έδωσε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την έγγραφη και επώνυμη καταγγελία γιατρών της πτέρυγας SARS-Cov-2 του Νοσοκομείου «Σωτηρία» ότι τους δόθηκαν προστατευτικές μάσκες που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και είναι ακατάλληλες για ιατρική χρήση.
   Η ΟΕΝΓΕ υπογραμμίζει ότι οι υγειονομικοί δεν έχουν ανάγκη από τη διάδοση «fake news» γιατί έχουν την αλήθεια και το δίκιο με το μέρος τους, απαιτώντας από τον υφυπουργό να ζητήσει αμέσως δημόσια συgγνώμη. Η ομοσπονδία ζητά να ελεγχθεί η ασφάλεια των ΜΑΠ και να δοθεί έγγραφη απάντηση από τους υπουργούς Υγείας στα ερωτήματα των γιατρών του «Σωτηρία», του «Αττικόν» και της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ.

  ΣΥΡΙΖΑ: Επένδυση στη δημόσια Υγεία
   Η υγειονομική κρίση ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τεράστια αξία των δημόσιων συστημάτων καθολικής κάλυψης υγείας και την ανάγκη ενδυνάμωσης του ΕΣΥ στη χώρα μας, υπογραμμίζει ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και εν μέσω της πανδημίας από τον νέο κορωνοϊό, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα μιας μεγάλης επένδυσης στη δημόσια Υγεία και μιας αποφασιστικής ενίσχυσης των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των υπόλοιπων δημόσιων δομών με ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές, εξοπλισμό και μέσα.
   Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του ΕΣΥ, όλους τους υγειονομικούς της χώρας αλλά και την Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς, τους συλλόγους ασθενών και τις τοπικές κοινωνίες να ενισχύσουν τη φωνή των ανθρώπων της δημόσιας περίθαλψης που σήμερα δίνουν με αυταπάρνηση στην «πρώτη γραμμή» τη μάχη της προστασίας της κοινωνίας από την απειλή της πανδημίας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.