26 Φεβ 2020

Με γενική απεργία απαντούν τα νησιά του Β. Αιγαίου στο όργιο καταστολής

- Καταγγέλλουν τις βάρβαρες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και την αστυνομοκρατία με το συνεχιζόμενο αποκλεισμό δρόμων
- Δημιουργείται συντονιστικό όργανο από τον Περιφερειάρχη και τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων και τους Δημάρχους


   Νεκρώνουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από την γενική απεργία που αποφάσισαν για σήμερα Τετάρτη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας.
   Σε ανακοίνωσή τους, καταδικάζουν «τη βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών. Καταγγέλλουν τις επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και το συνεχιζόμενο αποκλεισμό των οδών».
   Επίσης, δημιουργείται συντονιστικό όργανο από τον Περιφερειάρχη και τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων και τους Δημάρχους.
   Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά την απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. της Λέσβου να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, «για το ζήτημα της δημιουργίας νέου κλειστού κέντρου και την αναίτια κρατική αστυνομική βία που εξελίσσεται στον τόπο μας από σήμερα τα ξημερώματα.».
   Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου αποφάσισε να συμμετάσχει στην Γενική Απεργία που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020. Για το λόγο αυτό, οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστές και η διοίκηση του Επιμελητηρίου καλεί τις επιχειρήσεις μέλη της, να συμμετέχουν στην Απεργία.
   Ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου συμμετέχει στην γενική απεργία και σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Λόγο των δραματικών εξελίξεων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και καλούμε όλους τους συναδέλφους ιδιώτες και νοσοκομειακούς να συμμετάσχουν . Μας αφορά όλους!!!!».
   Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος ΒΑ Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε ανακοίνωσή της καταδικάζει ομόφωνα “τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν σε Λέσβο και Χίο μεταξύ των ακριτών κατοίκων των νησιών και των ΜΑΤ της Κυβέρνησης, προκειμένου οι τελευταίοι να επιβάλουν “την τάξη” και να προχωρήσει η δημιουργία νέων κέντρων κράτησης μεταναστών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, σε επιταγμένες εκτάσεις.
   Αποδοκιμάζει αυτές τις κυβερνητικές τακτικές, συμμετέχει στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των Τοπικών Φορέων και κλείνει τις υπηρεσίες του Π.Τ. ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ, την ΤΕΤΑΡΤΗ, 26/2/2020.
   Η Διοικούσα Επιτροπή του Π.Τ. ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ καλεί όλους τους συναδέλφους της περιφέρειας ΒΑ Αιγαίου να συμμετάσχουν στις μαζικές κινητοποιήσεις των νησιών μας.”
   Το Δ. Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης, με ομόφωνη απόφαση, δηλώνει ότι συμμετέχει ενεργά στην Γενική Απεργία που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020.
   Ανακοίνωση και από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που καλεί τους εκπαιδευτικούς να κλείσουν τα σχολεία και να συμμετάσχουν στην απεργία και την συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.