5 Φεβ 2020

«Γιατί δεν βουλώνει το στόμα της;»: Αστυνομικοί μπέρδεψαν για πρόσφυγες ζευγάρι Βρετανών - Απίστευτοι διάλογοι

- «Οι ταυτότητές μας, τα έγγραφά μας, το μωρό, τα χρήματά μας, δεν τους αφορούσαν. Μόνο το χρώμα του δέρματός μας αρκούσε για να μας σταματήσουν και να μας κακομεταχειριστούν»
- Διεθνώς ρεζίλι η χώρα από τη ρατσιστική συμπεριφορά


   Άλλη μια απίστευτη ιστορία για τα όργανα της ΕΛΑΣ έρχεται στο φως. Σύμφωνα με την καταγγελία της βρετανίδας υπηκόου, αστυνομικοί σταμάτησαν Βρετανίδα στη Λέσβο για πρόσφυγα και φώναζαν στον σύζυγό της «γιατί δεν βουλώνει το στόμα της». Έκαναν ρατσιστικά σχόλια λόγω του χρώματος του δέρματός της, ενώ δέχθηκε παραβιαστικά βλέμματα και χλεύη όταν άρχισε να θηλάζει το βρέφος της.
   Συγκεκριμένα, μια απίστευτη ιστορία φέρνει στο φως μια Βρετανίδα υπήκοος, που είχε την «τύχη» να βρεθεί στην Μυτιλήνη με τον σύζυγό της και το μωρό της, όπου και τους σταμάτησαν για έλεγχο αστυνομικοί.
   Η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει, πως ,από την πρώτη στιγμή που ανέφερε την υπηκοότητά της, οι αστυνομικοί φέρονταν με απίστευτα σκληρό και ανάρμοστο τρόπο, προφανώς έχοντας περάσει την ίδια για νεαρή πρόσφυγα.
   «Μου έλεγαν συνέχεια να βουλώσω το στόμα μου», λέει η Τίφα, ακόμα και όταν προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τα όργανα της τάξης για βρεφικά αντικείμενα ή αντικείμενα για την παιδική φροντίδα.
   «Έβγαλαν έξω τα εσώρουχά μου ένα ένα και γελούσαν με αυτά», συμπληρώνει. «Βούλωστο και τράβα πίσω από κεί που ήρθες»
   Η γυναίκα που είχε την «ατυχία» να έχει γονείς από το Ιράν, χωρίς όμως να διαθέτει κανένα έγγραφο από την χώρα αυτή, είδε τον σύζυγό της της να δέχεται αντίστοιχη αντιμετώπιση.
   Μάλιστα καταγγέλλει πως όταν έπρεπε να θηλάσει το μωρό τους, δέχθηκε τα χλευαστικά σχόλια των αστυνομικών και τα παραβιαστικά βλέμματα στο στήθος της. «Μόνο το χρώμα του δέρματός μας, αρκούσε»
   «Οι ταυτότητές μας, τα έγγραφά μας, το μωρό, τα χρήματά μας, δεν τους αφορούσαν. Μόνο το χρώμα του δέρματός μας αρκούσε για να μας σταματήσουν και να μας κακομεταχειριστούν», συμπλήρωσε η νεαρή Τίφα που δηλώνει πως βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.
   2.300 κοινοποιήσεις έχει το ποστ της νεαρής Βρετανίδας, στο οποίο περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το περιστατικό. Ας το διαβάσει και ο Μητσοτάκης, που μιλάει άπταιστα τα αγγλικά, να δει πώς γίνεται διεθνώς ρεζίλι η χώρα...

Ffs - we’re not tourists! We live & pay our taxes here in Greece.
Stopped at Lesvos port by Greek police and asked for my documents. Told them I was British. They laughed and told me to stand with the rest of my people, the refugees.
...Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, γένι, selfie και κοντινό πλάνο
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.