25 Φεβ 2020

Όλγα Γεροβασίλη στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Καισαριανή: Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινωνικό αίτημα

- Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκπέμπει εικόνα αφερεγγυότητας και αναξιοπιστίας
- Ανάγκη της κοινωνίας για μια πραγματικά προοδευτική κυβερνητική προοπτική


   Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης στην Καισαριανή, ανέλυσε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
   Από τον ιστορικά φορτισμένο δήμο της Καισαριανής, αναφέρθηκε στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πριν τις εκλογές διερρήγνυε τα ιμάτιά του υπέρ της αξιοκρατίας και της αριστείας και την επόμενη των εκλογών δημιούργησε ένα μόρφωμα που το “βάφτισε” επιτελικό κράτος, μόνο και μόνο για να τοποθετήσει τους κολλητούς, τους ανηψιούς και τα βαφτιστήρια.
   Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην εικόνα αφερεγγυότητας και αναξιοπιστίας που εκπέμπει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως πρώτη φορά, σε συνθήκες ομαλότητας, εμφανίζεται τέτοια εικόνα διάψευσης των προεκλογικών δεσμεύσεων μιας κυβέρνησης.
   Αναφερόμενη στις επικίνδυνες μεθοδεύσεις, που ακολουθούνται στην προανακριτική επιτροπή από την πλειοψηφία, μίλησε για κατάργηση κάθε έννοια διάκρισης ανάμεσα στην εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία. Αναρωτήθηκε μάλιστα: ”Τους πείραξαν οι αρμοί της εξουσίας στους οποίους αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Δίκαια τους πείραξαν γιατί τους έχτισαν με τόσο κόπο. Με αδιαφορία απέναντι στους θεσμούς του κράτους δικαίου και στην απόλυτη διαστροφή της έννοιας της δικαιοσύνης.”.
 
   Μιλώντας για τον μετασχηματισμό και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνίας για ελπίδα και για μια πραγματικά προοδευτική κυβερνητική προοπτική που θα εκφράζεται μέσα από ένα δυνατό, μαζικό, δημοκρατικό, πολύχρωμο αριστερό κόμμα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο isyriza, τον οποίο παρουσίασε ως μία νέα μορφή δημοσίου χώρου, στην οποία βρίσκουν έκφραση οι πολίτες του 2020. Σχολιάζοντας το ασφυκτικά ελεγχόμενο από την κυβέρνηση επικοινωνιακό περιβάλλον, παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα του κόμματος ως προσαρμογή σε αυτή την πραγματικότητα, χωρίς συμβιβασμούς.
   Η Όλγα Γεροβασίλη ολοκλήρωσε την εισήγησή της μιλώντας για τη ανάγκη διαμόρφωσης ενός προοδευτικού, δημοκρατικού, ριζοσπαστικού κόμματος, χωρίς μέλη και στελέχη περιορισμένης ευθύνης και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.