11 Νοε 2019

Έντονη διαμαρτυρία του Δημάρχου Αρταίων στον Μητσοτάκη για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος της Γεωπονικής Σχολής

- Μην τσιμπάτε, προπόνηση για πρωταπριλιάτικο αστείο κάνω!
- Καμία ανακοίνωση. Ούτε καταδίκης, μήτε διεκδίκησης, ούτε καν μιας προσχηματικής δικαιολογίας, όπως αυτή του βουλευτή της ΝΔ. Άχνα! Η απόλυτη σιωπή...


   Σαν βόμβα έπεσε στην Άρτα η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για ανστολή του ενός από τα δύο τμήματα της Γεωπονικής Σχολής, με έδρα την Άρτα, αυτό του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής.
   Ενός τμήματος που θα συνέδεε την έρευνα και την εκπαίδευση με την πρωτογενή παραγωγή σε τοπικό επίπεδο.
   Ενός τμήματος που, σε συνδυασμό με την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα, θα μπορούσε να προσφέρει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης και διαχείρισης της τοπικής παραγωγής αλλά και της μεταποίησής της.
   Συνεισφέροντας, έτσι, στη βελτιστοποίηση της ποιότητας των παραγομένων αγαθών και συνακόλουθα την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών, σε μια κατεξοχήν γεωργική περιοχή, όπως είναι ο νομός Άρτας.
   Μια απόφαση που αγνοεί επιδεικτικά και την τοπική κοινωνία, η οποία διεκδικούσε, επί δεκαετίες, την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα, που είχε πρωτεύοντα ρόλο στον εξαντλητικό διάλογο και τον επίπονο σχεδιασμό, που ξεκίνησε το 2017 και κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο πριν τη ψήφιση του νόμου 4559/Α’ 142/3-8-2018, τον Αύγουστο του 2018, με τον οποίον ιδρύθηκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οι Σχολές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γεωπονίας, και Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Άρτας.
   Μια απόφαση που ακυρώνει μια σημαντική κατάκτηση που πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα και αποτελεί για την τοπική κοινωνία μια απώλεια, που θα έχει επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής μας.
   Ανακοινώσεις για την ιδιαίτερη αρνητική εξέλιξη έβγαλε η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Άρτας, με την παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών”, Δημήτρης Τρομπούκης και Ράνια Γκίζα.
   Ανακοίνωση έβγαλε ακόμη και ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Στύλιος, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είχε καταψηφίσει την ίδρυση των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Άρτα, τον Αύγουστο του 2018!
   Ήταν βέβαια μια ανακοίνωση, όπου προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καθώς από τη μια ανέφερε αναληθώς (sic) ότι η ίδρυση των Σχολών έγινε προεκλογικά και στο πόδι, ενώ από την άλλη παρέπεμπε στο απώτερο μέλλον τη δημιουργία κάτι... καλύτερου!
   Ο μόνος που δεν έβγαλε ανακοίνωση ήταν ο -λαλίστατος κατά τα άλλα- Δήμαρχος Αρταίων. Χρήστος Τσιρογιάννης. Λες και αυτό που συνέβη δεν έχει αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, λες και δεν αφορά την Άρτα.
   Καμία ανακοίνωση. Ούτε καταδίκης, μήτε διεκδίκησης, ούτε καν μιας προσχηματικής δικαιολογίας, όπως αυτή του βουλευτή της Ν.Δ.
   Άχνα! Η απόλυτη σιωπή...
   Κατόπιν αυτού και με διάθεση τρολαρίσματος, επιτρέψτε μου να βάλω λεζάντα στη φωτογραφία του "ανεξάρτητου" δημάρχου, που τραβήχτηκε κατά την προεκλογική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.


- Κυριάκος: Δεν πιστεύω να βγάλεις καμιά ανακοίνωση για την Γεωπονική...
- Χρήστος: Τι λες αρχηγέ; Ποια Γεωπονική και ποια Άρτα; Η Ν.Δ. να 'ναι καλά κι ας πάει και το παλιάμπελο, ακομμάτιστος ήμουν όσο ζητούσα ψήφο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.