11 Σεπ 2019

Γιατί όλα αυτά δεν μας τα είπατε και προεκλογικά;

Τώρα τα καταπίνουν αμάσητα...


   Στη ζωή έχει αποδειχτεί πως άλλο είναι η θεωρία κι άλλο η εφαρμογή της, η πράξη. Στην πολιτική είναι κανόνας πως άλλο πράγμα είναι τα αντιπολιτευτικά προγράμματα κι άλλο τα κυβερνητικά. Το παράδειγμα της Ν.Δ. ως αντιπολίτευσης και ως κυβέρνησης είναι άκρως αποδεικτικό στοιχείο αυτής της αλήθειας.
   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του υποσχέθηκαν πολλά προεκλογικά και με τη βοήθεια των φιλικών τους ΜΜΕ καλλιέργησαν την εντύπωση ότι την επομένη των εκλογών θα άλλαζαν την εικόνα της χώρας την οποία, κατά τη δική τους άποψη, είχε ζημιώσει σοβαρά -αν όχι καταστρέψει- η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
   Τι αποδείχτηκε στην πράξη; Να δούμε τα βασικά. Η σημερινή κυβέρνηση υπόσχεται ότι δεν θα καταργήσει μέτρα με κοινωνικό αντίκτυπο που είχαν λάβει οι προκάτοχοί της και τα οποία η Ν.Δ. είχε χαρακτηρίσει παροχολογία. Η σημερινή κυβέρνηση, επίσης, είχε απειλήσει τους προκατόχους της με εξεταστικές επιτροπές και διώξεις για το πρώτο εξάμηνο του 2015, το οποίο ως αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει καταστροφικό για τη χώρα.
   Τώρα καταπίνει αμάσητες τις παλιές απειλές γιατί, λέει, κοιτάει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση χαρακτήρισε -και χαρακτηρίζει ακόμη- τη Συμφωνία των Πρεσπών εθνικά επιζήμια. Υπόσχεται όμως ότι θα την εφαρμόσει μέχρι κεραίας.
   Το χειρότερο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το οικονομικό της πρόγραμμα. Πριν από τις εκλογές η Ν.Δ. υποσχόταν πολλά. Μετά τις εκλογές -με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ- τα πιο σοβαρά μέτρα, με το μεγαλύτερο δημοσιονομικό κόστος, μετατέθηκαν για τον προϋπολογισμό του 2021.
   Τότε θα τεθούν, για παράδειγμα, σε πλήρη εφαρμογή η μείωση του ελάχιστου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 22% στο 9% και η προσαύξηση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των κατ’ επάγγελμα αγροτών κατά 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Τότε θα μειωθεί περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ και θα ξεκινήσουν οι μειώσεις της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος.
   Μέχρι τότε ο κ. Μητσοτάκης θέλει, λέει, να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των δανειστών και των αγορών. Μέχρι το 2021 θα δούμε τι πραγματικά θα γίνει. Η κυβέρνηση όμως οφείλει μία απάντηση. Γιατί όλα αυτά δεν τα έλεγε και προεκλογικά;
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.