26 Αυγ 2019

Επιχείρηση «σκούπα» στα Εξάρχεια - Πρόσφυγες ο... θησαυρός

- Ανατριχιαστική δήλωση: "Σκόνη" και "σκουπίδια" οι άνθρωποι, που θα τους ρουφήξει η ηλεκτρική σκούπα
- ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή για τη δημοκρατία οι σκηνές οικογενειών με μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε κλούβες


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί στην περιοχή των Εξαρχείων με χαρακτηριστικά επιχείρησης «σκούπας» - Εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες - «Οι σκηνές των οικογενειών με τα μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες συνιστούν ντροπή για τη δημοκρατία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα. Από τους 143, που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και οι 35 ανήλικοι, από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία και Τουρκία.
Άγνωστο παραμένει πού θα μεταφερθούν οι προσαχθέντες αφού αποχωρήσουν από το Αλλοδαπών. Όσον αφορά τα κτίρια που εκκενώνονται, θα σφραγίζονται. Οι «εκκαθαρίσεις» στα Εξάρχεια έρχονται λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, που είχε υποτίθεται θέσει ως στόχο «ήπιου χαρακτήρα παρεμβάσεις για τον εξωραϊσμό της εικόνας της περιοχής».
Σημειώνεται, ότι οι 143 άνθρωποι ήταν σε δύο κτίρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ τα τρία άτομα που προσήχθησαν διέμεναν σε κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου. Από τα τρία αυτά άτομα, οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος Γάλλος. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε συλληφθεί για επίθεση σε βάρος αστυνομικών, στο κέντρο της Αθήνας. Οσον αφορά το τέταρτο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα, ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης. 
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στα τέσσερα αυτά κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή για τη δημοκρατία οι σκηνές οικογενειών με μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε κλούβες

«Η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια καταδεικνύει ότι στη λογική της ΝΔ η ασφάλεια ταυτίζεται μονοσήμαντα με την αστυνομοκρατία.
Οι σκηνές των οικογενειών με τα μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες συνιστούν ντροπή για τη δημοκρατία.
Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα που παρακολουθήσαμε δεν απαντά στο κύριο αίτημα των πολιτών: τη σύγκρουση με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.
Σε ότι αφορά δε την απαράδεκτη και ρατσιστική δήλωση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποτέλεσμα της αντιπροσφυγικής ρητορικής της ΝΔ κατά το διάστημα της προσφυγικής κρίσης, η οποία παραμένει κυρίαρχη και στην κυβέρνηση που έχει σχηματίσει το κόμμα του κ. Μητσοτάκη».

Γ. Ραγκούσης: Κάποτε οι επιχειρήσεις στα Εξάρχεια στόχευαν στο οργανωμένο έγκλημα, σήμερα σε πρόσφυγες

«Σήμερα παρακολουθήσαμε ένα οργανωμένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Διότι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι γυναίκες πρόσφυγες με ανήλικα παιδιά», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης. «Επιτέλους η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να γίνεται πρωταγωνιστής σε επικοινωνιακές καμπάνιες της κυβέρνησης».

Η παρέμβαση Τζανακόπουλου στη Βουλή

“Η ΝΔ  θέλει να "ορμπανοποιήσει" την ελληνική πολιτική ζωή, να κυβερνήσει με εντυπώσεις, με επικοινωνία, με βάση μια αντιδραστική ιδεολογία”, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δηλώνοντας: “Καμία σχέση δεν έχει αυτή η πρακτική με την βούληση που θα έπρεπε να επιδεικνύει η πολιτεία για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, για την καταπολέμηση του εγκλήματος, για την καταπολέμηση των ναρκεμπόρων”.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Δημ. Τζανακόπουλου:
“Στη σημερινή σας επιχείρηση "σκούπα" στα Εξάρχεια, μετά από όλες αυτές τις μεγαλοστομίες περί κατάργησης του άβατου -που στην πραγματικότητα δεν ήταν άβατο- καταλήξατε να προσάγετε μωρομάνες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Προδοθήκατε από τον κ. Μπαλάσκα μετά την ανατριχιαστική του δήλωση, όπου χαρακτήρισε κάθε πρόσφυγα και κάθε μετανάστη "σκουπίδι" ή "σκόνη" που πρέπει να σκουπιστεί, διότι αυτό σημαίνει επιχείρηση "σκούπα", και αυτό κάνατε σήμερα στα Εξάρχεια.
Καμία σχέση δεν έχει αυτή η πρακτική με την βούληση που θα έπρεπε να επιδεικνύει η πολιτεία για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, για την καταπολέμηση του εγκλήματος, για την καταπολέμηση των ναρκεμπόρων, αλλά στην πραγματικότητα καταλήγετε να προσάγεται τις μωρομάνες.
Αυτό εντάσσεται σε ένα συνολικό αφήγημα της ΝΔ που θέλει να "ορμπανοποιήσει" την ελληνική πολιτική ζωή, να κυβερνήσει με εντυπώσεις, με επικοινωνία, με βάση μια αντιδραστική ιδεολογία, την οποία επί της ουσίας θέλει να κάνει κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας”.
Δήλωση πραγματοποίησε και ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.