27 Ιουν 2019

Όλγα Γεροβασίλη: Ό,τι υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας το πραγματοποιήσαμε

- Αναπτύξαμε σε 4 χρόνια τις μεγάλες υποδομές της περιοχής μας. Και θα συνεχίσουμε
- Η ΝΔ υπόσχεται το μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα


   «Ο κ. Μητσοτάκης ονειρεύεται και προεξοφλεί την αναρρίχησή του στον πρωθυπουργικό θώκο από την εποχή που έγινε αρχηγός της ΝΔ. Θεωρεί ότι αυτό του οφείλεται κληρονομικώ δικαίω», τονίζει με έμφαση η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Γνώμη», για να στείλει μ’ αυτόν τον τρόπο, το μήνυμα αισιοδοξίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών της 7η Ιουλίου.
   Κάνοντας λόγο για το έργο της και τις παρεμβάσεις που έκανε για την Άρτα, η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνει: «Ό,τι υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας το πραγματοποιήσαμε. Αναπτύξαμε σε 4 χρόνια τις μεγάλες υποδομές της περιοχής μας. Και θα συνεχίσουμε. Το επί 40 χρόνια αίτημα των Αρτινών για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής έγινε πράξη από τη δική μας κυβέρνηση».
   Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:


- Κυρία Γεροβασίλη ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών;
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καλούνται να αποφασίσουν για τη ζωή τους, να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Θα επιλέξουν την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και άνοιξε το δρόμο στην ανάπτυξη για όλους, ή το προηγούμενο μοντέλο διακυβέρνησης που υπηρέτησε τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και χρεοκόπησε τη χώρα;
Το δίλημμα για τους πολίτες είναι σαφές: θα υπερψηφίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που με το έργο της αποτελεί εγγύηση  για την ανάπτυξη, για την αύξηση των θέσεων εργασίας,  για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για τη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, ή  θα ακούσει τα κούφια λόγια τα μεγάλα του Κυριάκου Μητσοτάκη που επενδύει στη λήθη και υπόσχεται τα πάντα, ακόμα και τα έργα που ήδη έχει κάνει ή έχει ξεκινήσει η δική μας κυβέρνηση;
Ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποκρύπτουν επιμελώς το πρόγραμμά τους. Αλλά και όταν υποτίθεται ότι το ανακοινώνουν, αυτό χρειάζεται αποκρυπτογράφηση. Συνήθως φορούν τη φιλολαϊκή μάσκα των… «Όλων». Αλλά είναι δυνατόν να πιστέψει λογικός άνθρωπος ότι η ΝΔ εκπροσωπεί «Όλους»; Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του υπηρετούν τους οικονομικά ισχυρούς, τους «Ευνοούμενους του Μήδα», όσους κατά κανόνα φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν, στέλνοντας τα κέρδη τους στους φορολογικούς παραδείσους. Είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να τους εμπιστευθεί; Είναι δυνατόν να διακινδυνεύσει  την επιστροφή στο μοντέλο που μας οδήγησε στην χρεοκοπία;
- Μπορείτε να κάνετε έναν γενικό απολογισμό για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής σας;
Μετά από δύο αποτυχημένα μνημόνια που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνησή μας κατάφερε με αποφασιστικότητα αλλά και κοινωνική ισορροπία να βγάλει τη χώρα από την ασφυκτική μέγκενη των μέτρων λιτότητας και να την οδηγήσει στην Ανάπτυξη. Αυτό δεν πρέπει ούτε να το ξεχνάμε ούτε να το υποτιμάμε. Να μη λησμονούμε ότι διαπραγματευθήκαμε και καταφέραμε να πετύχουμε τη μείωση του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος από 4,5% που είχε συμφωνήσει η ΝΔ στο 3.5% του ΑΕΠ. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και ταυτόχρονα δημοσιονομικό χώρο για την κοινωνική μας πολιτική υπέρ των περισσότερο πληγέντων από την κρίση κοινωνικών ομάδων. Έτσι, η κοινωνία που είχε ταυτίσει τα μέτρα με το αρνητικό πρόσημο, τα αντιμετωπίζει πλέον θετικά.
Καταφέραμε να ανατάξουμε την οικονομία. Αυτό δεν ήταν ούτε αυτονόητο ούτε εύκολο. Σας θυμίζω ότι από  το 2010 μέχρι το 2014 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25%. Δηλαδή χάθηκε το ¼ του εθνικού μας πλούτου. Εμείς αλλάξαμε το παραγωγικό μοντέλο, καταφέραμε να κάνουμε ρεκόρ επενδύσεων. Η πολιτική μας είχε και έχει πάντα κοινωνικό πρόσημο. Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης πίσω από τις δηλώσεις του για τη δήθεν στήριξη «Όλων» αποκρύπτει την πραγματική ταυτότητα της πολιτικής του που είναι υπέρ του 5% του πληθυσμού.
Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μονιμοποίησε το χαράτσι επί της ακίνητης περιουσίας με τον ΕΝΦΙΑ. Εμείς προχωρήσαμε  σε μία πρώτη μείωση  έχοντας προγραμματίσει και τη δεύτερη τον επόμενο χρόνο.
Μειώσαμε την ανεργία από το 28% στο 18%, αποτρέψαμε τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αποκαταστήσαμε τους καταφανώς άδικα απολυμένους από τον κ. Μητσοτάκη καθηγητές, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και δημοτικούς αστυνομικούς. Καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό, αυξήσαμε τον κατώτατο και επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Μειώσαμε τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Καταργήσαμε το εισιτήριο στα νοσοκομεία και 2,5 εκ. ανασφάλιστοι απέκτησαν πρόσβαση στην περίθαλψη.
Προχωρήσαμε στη στήριξη των νέων εργαζόμενων με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών. Δώσαμε ανάσα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες με τις 120 δόσεις.
Στηρίξαμε τη στεγαστική πολιτική με την επιδότηση των δόσεων για πρώτη κατοικία και την επιδότηση ενοικίου.
Βάλαμε τέλος στα θαλασσοδάνεια και τις μίζες της διαπλοκής, που κατέληγαν συνήθως στις οφσόρ.
- Εσείς κα Υπουργέ μιλάτε για την Ελλάδα «των πολλών», ενώ ο κ. Μητσοτάκης για την Ελλάδα «Όλων», μήπως οι «όλοι» είναι πιο πολλοί από τους «πολλούς»;
Η Νέα Δημοκρατία κρύβει  πίσω από στην συνθηματολογική υποκρισία της  «Ελλάδας όλων» την ταξική της μεροληψία. Σκέφτεται μόνο τους λίγους. Σας υπενθυμίζω ότι 8 στους 10 φόρους επιβλήθηκαν την περίοδο 2010-2014.
Τώρα υπόσχεται φοροελαφρύνσεις γενικώς, ενώ συγχρόνως μιλάει για περιστολή δαπανών, δηλαδή μείωση του κοινωνικού κράτους. Εμείς, ήδη ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα σταδιακής φορολογικής ελάφρυνσης όλων των πολιτών χωρίς να διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία.
Μειώνουμε σταδιακά κατά 4% τη φορολογία επιχειρήσεων από 29% στο 25%. Καταργήσαμε τον Φόρο Επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς – ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς και για ανενεργές επιχειρήσεις.
Στη δική μας αντίληψη η δίκαιη και κοινωνικά επιμερισμένη φορολόγηση είναι  προϋπόθεση ανάπτυξης, άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και διασφάλισης των δικαιωμάτων όλων στην παιδεία, στην υγεία, στις υποδομές. Τώρα, για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο σε ρυθμίσεις που θα αποτινάξουν το βάρος της υπερφορολόγησης της μνημονιακής εποχής.
- Ακούσαμε τον κύριο Τσίπρα να μιλάει στο Θησείο για την “ασφάλεια”. Τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κάνει λόγο για “ασφάλεια”. Υπάρχει λόγος να αισθανόμαστε “ανασφαλείς”;
Η ΝΔ καλλιεργεί σκόπιμα το φόβο για να συντηρήσει τα μυθεύματά της περί ανασφάλειας γιατί τα πραγματικά στοιχεία δεν βολεύουν. Την τετραετία 2011-2014 ο ετήσιος μέσος όρος ανθρωποκτονιών ανέρχονταν σε 149. Την επόμενη, 2015-2018, έπεσε στις 85. Είχαμε μείωση κατά 43%. Αντίστοιχα οι ληστείες μειώθηκαν κατά 17% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 9%. Προχωρούμε μεθοδικά και στοχευμένα και οι δείκτες αποτυπώνουν τα θετικά αποτελέσματα.
 Οι δομές της Αστυνομίας εκσυγχρονίσθηκαν και αναδιοργανώθηκαν όταν άλλοι απλώς… το συζητούσαν επί 25 χρόνια. Βρήκαμε μισθώματα που πλήρωνε το δημόσιο σε επί χρόνια κλειστούς αστυνομικούς σταθμούς, συγχωνεύτηκαν υπηρεσίες, εξοικονομήθηκαν οικονομικοί πόροι και ανθρώπινο δυναμικό που βγήκε από τα γραφεία. Ιδρύσαμε δομές για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
Δεν θα δείτε τίποτα από αυτά στο πρόγραμμα της ΝΔ γιατί οι  προτάσεις του κ.Μητσοτάκη ξεκινούν και τελειώνουν σε λεονταρισμούς καταστολής. Τώρα μάλιστα υπόσχεται ότι θα εφαρμόσουν… το δικό μας έργο. Τάζουν πεζή αστυνόμευση, όταν ήδη εμείς το έχουμε κάνει πράξη. Υπόσχονται να πάρουν 1.000 περιπολικά, όταν ήδη ξεκινάμε τη σταδιακή παραλαβή 1.300 οχημάτων για την αστυνομία. Προαναγγέλλουν την προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς όταν και αυτό υλοποιείται καθώς είναι σε εξέλιξη η αγορά τους.
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνώντας από την Άρτα ζήτησε «να μην αποτελέσει εξαίρεση», εννοώντας την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς το σχολιάζετε;
Ο κ. Μητσοτάκης ονειρεύεται και προεξοφλεί την αναρρίχησή του στον πρωθυπουργικό θώκο από την εποχή που έγινε αρχηγός της ΝΔ. Θεωρεί ότι αυτό του οφείλεται κληρονομικώ δικαίω. Αλλά ο ελληνικός λαός στην Άρτα και σε όλη τη χώρα δεν θα του το επιτρέψει. Η πολιτική φεουδαρχία ανήκει στο πολύ μακρινό παρελθόν. Οι Αρτινές και οι Αρτινοί δεν είμαστε λωτοφάγοι, δεν αφήνουμε τη λήθη να επικρατήσει στη μνήμη μας. Στις 7 Ιουλίου θα δυναμώσουμε το μέτωπο απέναντι στη συντήρηση και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκφραστές τους. Είναι εμφανής η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αλλάξει τους συσχετισμούς στην περιοχή μας. Δεν θα του περάσει. Εμείς θα πλατύνουμε τους δρόμους που ανοίξαμε, θα πείσουμε ακόμα και τους συμπολίτες μας, που ψηφίζουν ΝΔ, για την ορθότητα της πολιτικής μας.
- Ως βουλευτής Άρτας ποιος είναι ο απολογισμός σας;
Ό,τι υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας το πραγματοποιήσαμε. Αναπτύξαμε σε 4 χρόνια τις μεγάλες υποδομές της περιοχής μας. Και θα συνεχίσουμε. Το επί 40 χρόνια αίτημα των Αρτινών για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής έγινε πράξη από τη δική μας κυβέρνηση. Το ίδιο και η ανωτατοποίηση του ΤΕΙ με 2 Πανεπιστημιακές σχολές κα 3 τμήματα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται και η ίδρυση του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου. Στόχος μας είναι η σύνδεση της εκπαίδευσης με την Ανάπτυξη και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού μας.
Με αναπτυξιακή λογική προχωρήσαμε και στην κατασκευή υποδομών όπως το οδικό δίκτυο. Ολοκληρώσαμε μία σειρά έργα που οι κάτοικοι τα άκουγαν ως προεκλογικές υποσχέσεις αλλά δεν τα έβλεπαν ποτέ. Η Ιόνια οδός ολοκληρώθηκε. Αλλά και μία σειρά οδικά έργα στα Τζουμέρκα και στα Ραδοβύζια έγιναν ή είναι στο στάδιο της υλοποίησης. Η διαφορά έγινε άμεσα αντιληπτή, στον τουρισμό, στην ασφάλεια των μετακινήσεων και στις προοπτικές ανάπτυξης. Και η αναστήλωση της Γέφυρας της Πλάκας και στη συνέχεια των άλλων γεφυριών εντάσσονται στη λογική ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ενίσχυσης του τουρισμού. Το ίδιο ισχύει και για το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα, σε συνδυασμό με την κατασκευή του δρόμου Αθαμάνιο – Θεοδώριανα.
Επίσης, ένα άλλο στοιχειωμένο έργο, όπως είναι η Οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου και η αντιπλημμυρική θωράκιση της Άρτας είναι άρρηκτα συνυφασμένα με την Ανάπτυξη και επιτέλους υλοποιείται.
Ακόμα, ένα από τα ισχυρά τοπόσημα της πόλης μας, το ΞΕΝΙΑ ζωντανεύει και πάλι. Βρήκαμε το χρηματοδοτικό εργαλείο και τον τρόπο για να το κάνουμε ξανά μέρος της καθημερινότητας ντόπιων και ξένων επισκεπτών.
Η εγκατάσταση κλιμακίου ΕΚΑΒ στο Βουργαρέλι, Ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Γ. Καραϊσκάκη στην Άνω Καλεντίνη, δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Πράμαντα. Είναι υποδομές που φανερώνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τους κατοίκους του ορεινού όγκου.
Το  Αλιευτικό Καταφύγιο Κόπραινας είναι, επίσης, ένα πολύ σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ το οποίο παράλληλα με τις εργασίες συντήρησης και καθαρισμού του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή.
Το γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι ότι ποτέ άλλοτε δεν δόθηκε τόσο βάρος από κυβέρνηση στο νομό μας όσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η ροή χρηματοδοτικών ενισχύσεων και κονδυλίων ήταν συνεχής παρά το στενό οικονομικό πλαίσιο. Και είναι βέβαιο ότι οι συμπολίτες μας θα διασφαλίσουν τη συνέχειά της με την ψήφο τους. Για την Άρτα και την Ελλάδα που μας αξίζουν. Για ένα μέλλον που θα είναι φωτεινό για όλους και όχι για τους λίγους.
- Κα. Γεροβασίλη σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.