10 Ιουν 2019

2,6 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Άρτας

- Και 448.000 για το Αστυνομικό Μέγαρο Άρτας
- 10,8 εκατομμύρια ευρώ για τρία Νοσοκομεία και δύο κτίρια της Αστυνομίας στην Ήπειρο


   Όταν πριν λίγες μέρες (διαβάστε ΕΔΩ) υπογράφηκε η χρηματοδότηση με 4,43 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αρκετοί Αρτινοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν χρηματοδοτήθηκε και το Νοσοκομείο της Άρτας.
   Ο λόγος ήταν ότι υπήρχε ήδη δέσμευση για τη συμμετοχή του Νοσοκομείου σε πρόταση για χρηματοδότηση μέσω άλλου προγράμματος, του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ηπείρου.
   Πραγματικά, λίγες μέρες αργότερα, το Νοσοκομείο της Άρτας, μαζί με άλλα δύο Νοσοκομεία και δύο κτίρια της Αστυνομίας στην Ήπειρο, περιλαμβάνονται στην πρόταση που υποβάλλεται για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 10,8 εκατομμύρια ευρώ.
   Τα κτίρια που θα αναβαθμιστούν είναι τα Νοσοκομεία Χατζηκώστα, Άρτας και Πρέβεζας καθώς επίσης η Γενική Περιφερειακή Αστυνομικό Διεύθυνση Ηπείρου και το Αστυνομικό Μέγαρο της Άρτας.
   Τα αποτελέσματα της δράσης αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημόσιων κτιρίων και στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης με την χρήση ΑΠΕ.
   Τα έργα περιλαμβάνουν επεμβάσεις βελτίωσης παθητικών συστημάτων, επεμβάσεις εφαρμογής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επεμβάσεις αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
   Αναλυτικά ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4,7 εκατομμύρια για το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, στα 2,6 για το Νοσοκομείο Άρτας, στο 1,7 για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, στις 934 χιλιάδες για το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων και στις 448 για το Αστυνομικό Μέγαρο Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.