31 Μαΐ 2019

Τι κρύβεται πίσω από το χοντρό ψέμα ΝΔ - Βενιζέλου για τις επιλογές των ανώτατων δικαστικών

- Οι μάσκες έπεσαν
- Τι σχέση έχει με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της;
- Ας βγάλει τα συμπεράσματά του ο ελληνικός λαός


   Ένα περίεργο γαϊτανάκι έχει ξεκινήσει από την πλευρά της Ν.Δ. όσον αφορά την επιλογή του επόμενου Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ενώ η διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 3 Μαΐου ομαλά, χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς καμιά εναντίωση από κανέναν, ενώ έγινε κανονικά η προεπιλογή από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου συμμετέχουν όλα τα κόμματα, ξαφνικά, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, μια δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου σκούντηξε τη Ν.Δ., που είπε ότι επειδή πάμε για εκλογές, δεν πρέπει να γίνει ο ορισμός των δικαστικών.
   Τι επικαλούνται; Το νόμο 2190 του 1994, γνωστό ως νόμο Καστανίδη, που λέει ότι απαγορεύεται στην προεκλογική περίοδο ο διορισμός ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών των δημοσίων και των νομικών προσώπων του άρθρου 14 παράγραφος 1 του ιδίου νόμου.
   Ναι, μόνο, που μία παράγραφο παρακάτω, στην παράγραφο 2 του άρθρου 14, λέει ξεκάθαρα ότι εξαιρούνται από τις διατάξεις αυτές το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι δικαστικοί λειτουργοί, το κύριο προσωπικό του νομικού συμβουλίου του κράτους και οι ιατροδικαστές.
   Και γίνεται ακόμη χειρότερο: Η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έχει τη συνταγματική αρμοδιότητα αλλά και τη νομική υποχρέωση να προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μετά και την προεπιλογή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κάλεσε τη ΝΔ στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί συναινετική λύση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και του απευθύνει πρόσκληση, η εκκρεμής διαδικασία επιλογής του επόμενου Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας να ολοκληρωθεί μετά από συμφωνία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, παρότι η κυβέρνηση έχει την απόλυτη συνταγματική νομιμοποίηση να τους ορίσει μόνη της, με εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
   Τι έκανε η ΝΔ;
   Αρνήθηκε!
   Σταματήστε τα όλα λέει. Αν βγω, θα τους ορίσω εγώ, αυτούς που θέλω εγώ!
  Οι μάσκες έπεσαν για τη ΝΔ. Όχι μόνο δε θέλουν την τήρηση του νόμου και του Συντάγματος, δε θέλουν, όμως, ούτε καν τη συναινετική επιλογή.
   Γιατί άραγε; Ποιος έχει λόγο να αρνείται τη συναινετική επιλογή;
   Και τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η σπουδή της ΝΔ με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της; Τα συμπεράσματα τα βγάζει ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.