22 Φεβ 2019

Διημερίδα στην Άρτα με πανελλήνιο ενδιαφέρον

Επί τάπητος ο στρατηγικός σχεδιασμός του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για το εθνικό σύστημα αίματος και τα νεότερα δεδομένα στη Θαλασσαιμία

   «Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για το εθνικό σύστημα αίματος και τα νεότερα δεδομένα στη Θαλασσαιμία», θα αποτελέσουν τη θεματολογία της διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου.
   Τη διημερίδα, που προσλαμβάνει πανελλήνιο ενδιαφέρον, διοργανώνει η Εταιρεία Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Άρτας.
   Σύμφωνα με την πρόσκληση, την οποία υπογράφει η πρόεδρος της Εταιρείας, Ευαγγελία Κοντού, οι εργασίες της διημερίδας θα ανοίξουν στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής.
   Στο διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνολικά 11 επιστημονικές εισηγήσεις, που θα αναπτύξουν έμπειροι ιατροί και καθηγητές της ιατρικής επιστήμης. Παρόντες, μεταξύ άλλων, θα είναι η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Χάρις Ματσούκα και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών, Χρήστος Πρωτόπαπας.
  Το πρόγραμμα και οι ομιλητές
   Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:
   Από 5 έως 5:30 προσέλευση, εγγραφές, Coffee Break.
   Εν συνεχεία και μέχρι 6 το απόγευμα, χαιρετισμοί, με το προεδρείο να αποτελούν οι: Κυριακή Θεοδώρου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, Ευαγγελία Κλούρα, γενική γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών, Λεωνίδας Γκόρος, διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.
   Από 6 και για 20 λεπτά θα αναπτυχθεί από την Αγγελική Φωτεινού, διευθύντρια Εκπαιδεύσεις Περιφέρειας Ηπείρου, εισήγηση με θέμα «Το υπουργείο Παιδείας στην εθελοντική αιμοδοσία».
   Περίπου στις 7 το απόγευμα ο Χρήστος Πρωτόπαπας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών θα αναπτύξει το θέμα: «Προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών».
   Την σκυτάλη στο προεδρείο παίρνουν κατόπιν οι: Ευάγγελος Χαρμπής, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, Βασιλική Πουρνάρα, διευθύντρια Αιμοδοσίας νοσοκομείου Αγρινίου, Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, προϊστάμενος Αιμοδοσίας νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα».
   Το θέμα που θα αναπτύξει από 6:20 το απόγευμα η Χάρις Ματσούκα, αιματολόγος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΑ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας), είναι: «Στρατηγικός σχεδιασμός του ΕΚΕΑ για το Εθνικό Σύστημα Αίματος.
   Ακολούθως, στις 8 το βράδυ, με θέμα «Ασφάλεια μετάγγισης» θα μιλήσει η Ελευθερία Ζερβού, διευθύντρια Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων και στις 8:20 το λόγο θα πάρει η Ελένη Παππά, διευθύντρια Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Άρτας, που θα μιλήσει με θέμα: «Στατιστική αποτύπωση των αναγκών σε αίμα στα νοσοκομεία Ηπείρου».
   Με το τέλος κάθε ομιλίας θα δίνεται η δυνατότητα διατύπωσης ερωτήσεων από το κοινό.
   Η πρώτη ημέρα των εργασιών θα ολοκληρωθεί στις 8:30 το βράδυ με το δείπνο που θα παρατεθεί στο κέντρο «Πρωτομάστορας», δίπλα από την ιστορική γέφυρα Άρτας, όπου θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του διοργανωτή Συλλόγου.
  Δεύτερη ημέρα συνεδρίου
   Τη δεύτερη ημέρα (Κυριακή) οι εργασίες θα ξεκινήσουν και πάλι στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στις 9:30 το πρωί. Το προεδρείο συγκροτούν οι: Σταυρούλα Τσιάρα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αλέξανδρος Μάκης, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής/Παιδοαιματολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Παναγιώτης Καϊάφας, αιματολόγος διευθυντής Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας Νοσοκομείου Αγρινίου.
   Η πρώτη εισήγηση, με θέμα «Νεότερα δεδομένα στη Θαλασσαιμία», θα αναπτυχθεί από την Φρειδερίκη Κουτσούκα, επιμελήτρια Α’, παθολόγο Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας νοσοκομείου Άρτας.
   Στις 10:30 το πρωί θα μιλήσει η Ελένη Καψάλη, επίκουρη καθηγήτρια και διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με θέμα «Δρεπανοκυτταρική νόσος. Οι εξελίξεις».
   Θα ακολουθήσει διάλειμμα για καφέ και στη συνέχεια οι εργασίες της διημερίδας θα συνεχιστούν με νέο προεδρείο, το οποίο θα αποτελούν οι: Φρειδερίκη Κουτσούκα, επιμελήτρια Α’ παθολόγος Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας νοσοκομείου Άρτας και Ελένη Αθανασίου, διευθύντρια Παθολογίας νοσοκομείου Άρτας.
   Το θέμα που περιλαμβάνεται μετά το διάλειμμα είναι η «Αντιμετώπιση αγγειοαποφρακτικών κρίσεων δρεπανώσεις» και θα το αναπτύξει (από 11:10 έως 11:30) ο Αλέξανδρος Μάκης, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής/Παιδοαιματολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
   Ακολούθως με θέμα «Παρενέργειες θαλασσαιμικών στην καρδιά», θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Παππάς, διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
   Στις 12:40 με θεματική ενότητα «Τα οφέλη της άσκησης στις χρόνιες παθήσεις», θα μιλήσει η Γεωργία Μπούργου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.
   Το προεδρείο θα ανανεωθεί με την παρουσία του Λεωνίδα Ρουμπάτη, προέδρου Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου και την Ελένη Στάμου, πρόεδρο Συλλόγου Αγρινίου, ώστε στις 12:50 να ξεκινήσει ο νέος κύκλος με θέμα «Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά», με ομιλητές τους Βασίλη Δήμο και Ελένη Μιχαλάκη, πρόεδρο και γενική γραμματέα του ΕΟΘΑ, αντίστοιχα.
   Μετά από κάθε ομιλία και αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος ερωτήσεων θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα συμπεράσματα του συνεδρίου.
   Το διήμερο των εργασιών θα κλείσει στις 2 το μεσημέρι με γεύμα στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.