28 Ιαν 2019

Στο μηχανογραφικό για τις Πανελλήνιες 2019 οι Πανεπιστημιακές σχολές της Άρτας

Γίνεται πράξη το όνειρο και δικαιώνονται οι αγώνες δεκαετιών των Αρτινών


   Από το βράδυ της Τετάρτης 1ης Αυγούστου 2018, το νέο Πανεπιστήμιο στην Ήπειρο είναι γεγονός. Η ψήφιση του Νόμου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ήταν πραγματικά μια ιστορική στιγμή για την Άρτα, αλλά και για ολόκληρη την Ήπειρο, καθώς αναβαθμίζεται η Γ/βάθμια Εκπαίδευση στην περιοχή μας.
   Ήταν, όμως, και η δικαίωση των αγώνων των Αρτινών, που, επί δεκαετίες, διεκδικούσαν την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα. Και ακόμα περισσότερο, καθώς αυτό που δημιουργήθηκε τώρα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Η Άρτα θα έχει 2 Πανεπιστημιακές σχολές, με 3 τμήματα, η Άρτα θα έχει Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, η Άρτα θα έχει τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση Εκπαίδευσης και Παραγωγής, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με προφανή πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
   Παρεμπιπτόντως, η υλοποίηση του οράματος δεν στηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Βλέπετε, από τη μια υπάρχει το μέλλον του τόπου και οι ανάγκες της κοινωνίας. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν και τα μικροκομματικά συμφέροντα, που κάποιοι επέλεξαν να υπηρετήσουν. Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ατεκμηρίωτα και με μοναδικό γνώμονα την αντικυβερνητική μικροπολιτική. Και βρέθηκαν έτσι, για ακόμη μια φορά, απέναντι στην κοινωνία.
   Για να λειτουργήσει, όμως ένα Πανεπιστήμιο, χρειάζεται και φοιτητές. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση των θεσμικών και τυπικών διαδικασιών για την ομαλή μετάβαση από το ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο, πλέον, από τις 25 Ιανουαρίου 2019, όλα είναι έτοιμα για να έρθουν φοιτητές στην Άρτα να σπουδάσουν στις Πανεπιστημιακές σχολές.
   Από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε σήμερα ότι μετά την κατάργηση του ΤΕΙ Ηπείρου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και την ίδρυση νέων Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4559/2018 (142 Α΄), με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις έγινε η κατάταξη των νεοϊδρυθέντων Τμημάτων στα αντίστοιχα Επιστημονικά Πεδία (ΦΕΚ 115 Β΄/25-1-2019).
   Έτσι, οι Πανεπιστημιακές σχολές που εδρεύουν στην Άρτα, θα συμπεριλαμβάνονται στο μηχανογραφικό για τις Πανελλήνιες 2019. Και γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο, για το οποίοι πολλοί χάιδευαν επί δεκαετίες τα αυτιά των Αρτινών, χωρίς στ' αλήθεια να κάνουν τίποτα, ενώ αυτή η κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το έκανε πράξη μέσα σε 4 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.