6 Δεκ 2018

Επιτέλους αναγνωρίζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τουρισμού στην Ήπειρο

Τι περιλαμβάνεται στο άρθρο 55 του ν/σ του υπουργείου Τουρισμού που ψηφίστηκε σήμερα


   Σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο: «Θεματικός τουρισμός - Ειδικές μορφές τουρισμού - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης - Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».
   Με το παρόν σχέδιο νόμου επιδιώκεται η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον τουρισμό, ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την ανάπτυξη.
   Το σχέδιο νόμου εισάγει νέες ρυθμίσεις για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής αγοράς. Ο θεματικός τουρισμός αποτελεί ένα κεφάλαιο με τεράστια δυναμική, ο οποίος ουδέποτε αξιοποιήθηκε στο παρελθόν. Η εθνική στρατηγική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα, θέτει αυτόματα σε προτεραιότητα το σχεδιασμό και την ανάδειξη των θεματικών προϊόντων, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η αύξηση του τουριστικού ρεύματος και των εσόδων από παραδοσιακές και νέες ξένες αγορές επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
   Στο άρθρο 55 του σχεδίου νόμου προβλέπεται ότι η Υπηρεσία ΕΟΤ Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων διαιρείται σε δύο νέες ξεχωριστές υπηρεσίες. Πρόκειται αναμφίβολα για μία θετική εξέλιξη, διότι αναγνωρίζεται έτσι ότι η Ήπειρος και τα Ιόνια Νησιά χαρακτηρίζονται από διαφορετικά προγράμματα στρατηγικής επικοινωνίας και δράσεων, διαφορετικό προφίλ τουριστών και ευρύτερα, διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.
   Με κεντρικό στόχο η χώρα μας να προσφέρει τουριστικές υπηρεσίες 365 ημέρες το χρόνο, το παρόν σχέδιο νόμου και φυσικά και το άρθρο 55, υλοποιεί βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής. δημιουργώντας οριζόντια και πολλαπλασιαστικά οφέλη σε παραγωγικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας και στηρίζοντας το σύνολο των ελληνικών περιφερειών και τοπικών κοινωνιών στην εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μέσα από τη δημιουργία νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων και συνακόλουθα θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.