2 Αυγ 2018

Όλγα Γεροβασίλη: Το νέο Πανεπιστήμιο είναι εδώ - Ιστορική στιγμή για την Ήπειρο και την Άρτα

- Η χθεσινή μέρα ήταν μια νίκη για την Άρτα και για την Ήπειρο
- Εντάσσεται στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο, που διαμορφώνει το καινούργιο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η Ελλάδα, ώστε να μην γυρίσουμε ποτέ πίσω
- Ατεκμηρίωτα και με μοναδικό γνώμονα την αντικυβερνητική μικροπολιτική, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν, για ακόμη μια φορά, απέναντι στην κοινωνία


   Από το βράδυ της Τετάρτης 1ης Αυγούστου 2018, το νέο Πανεπιστήμιο στην Ήπειρο είναι γεγονός. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την Ήπειρο και για την Άρτα, καθώς αναβαθμίζεται η Γ/βάθμια Εκπαίδευση στην περιοχή μας.
   Το νέο Πανεπιστήμιο προέκυψε από έναν τεκμηριωμένο σχεδιασμό, στο πλαίσιο του νέου Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας και μέσα από έναν πρωτόγνωρο σε συναινέσεις διάλογο, στο οποίο μετείχαν όλοι, πρυτανικές αρχές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό, φοιτητές, που διήρκεσε ένα χρόνο και είχε το αίσιο χθεσινό αποτέλεσμα.
   Ειδικά για την Άρτα, το αίτημα για ίδρυση Γεωπονικής Σχολής ήταν πολύ παλιό. Αυτό που δημιουργήθηκε τώρα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Η Άρτα θα έχει 2 Πανεπιστημιακές σχολές, με 3 τμήματα, η Άρτα θα έχει Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, η Άρτα θα έχει τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση Εκπαίδευσης και Παραγωγής, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με προφανή πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
   Κάθε νέο σχέδιο, όμως, χρειάζεται επιπλέον οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Και τους εξασφαλίσαμε. Με 1.000.000 ευρώ πρόσθετη χρηματοδότηση, για ερευνητικό εξοπλισμό και υποδομές φοιτητικής μέριμνας, αλλά και με 42 νέες θέσεις καθηγητών. Και, σ’ αυτό το σημείο, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης συνέβαλε καθοριστικά, εγκρίνοντας τις αιτιολογημένες, από το Υπουργείο Παιδείας, επιπλέον θέσεις εργασίας.
   Προσωπικά, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, είμαστε εδώ για να παλεύουμε για το καλώς εννοούμενο συμφέρον της κοινωνίας και πιστεύω ότι η χθεσινή μέρα ήταν μια νίκη για την Άρτα και για την Ήπειρο.
   Όμως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο ότι το νέο Πανεπιστήμιο δεν στηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Υπάρχει το μέλλον του τόπου και οι ανάγκες της κοινωνίας. Υπάρχουν, όμως και τα μικροκομματικά συμφέροντα, που κάποιοι επέλεξαν να υπηρετήσουν.
   Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ατεκμηρίωτα και με μοναδικό γνώμονα την αντικυβερνητική μικροπολιτική. Και βρέθηκαν έτσι, για ακόμη μια φορά, απέναντι στην κοινωνία.
   Η κοινωνία έχει και μνήμη και κρίση.
   Η αναβάθμιση της Γ/θμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο εντάσσεται στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, ένα σχέδιο που διαμορφώνει το καινούργιο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η Ελλάδα, ώστε να μην γυρίσουμε ποτέ πίσω.

Όλγα Γεροβασίλη
Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.