22 Ιουν 2018

Δ. Τζανακόπουλος για απόφαση Eurogroup: Ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει - VIDEO

«Θα πρότεινα στη ΝΔ να μην ποντάρει όλα της τα λεφτά σε αυτού του τύπου την αντιπολίτευση, για συντάξεις και αφορολόγητο, γιατί θα τα χάσει»


   Ιστορική απόφαση, που διαμορφώνει μία κατάσταση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.
   Ήρθε ύστερα από μεγάλες δυσκολίες οκτώ χρόνων και τριών προγραμμάτων και αξίζουν όλες οι προσπάθειες που έγιναν, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, γιατί «διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία».



   «Διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία χωρίς το βραχνά του ελληνικού χρέους ως μια διαρκή ενόχληση. Οι χθεσινές αποφάσεις διασφαλίζουν την επιμήκυνση του και με τα δέκα χρόνια χάριτος, με το μαξιλάρι ρευστότητας έχουμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου χωρίς άγχος και πιέσεις».
   «Το κριτήριο που είχαμε θέσει για τη συμφωνία αυτή ήταν να είναι πειστική στις αγορές, ότι το χρέος μετά την αλλαγή του προφίλ του, καθίσταται βιώσιμο και δεν υπάρχει κίνδυνος να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα. Το κριτήριο αυτό ικανοποιήθηκε απολύτως» υπογράμμισε ο Δημ. Τζανακόπουλος παραπέμποντας στο πρωτοσέλιδο των Financial Times που μιλά για «ιστορική συμφωνία».
   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για ανάπτυξη «χωρίς τον βραχνά του χρέους ως διαρκή ενόχληση» και πρόσθεσε ότι η απόφαση εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και πλέον υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίζονται χρήματα για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό Δημόσιο «χωρίς άγχος, χωρίς πιέσεις, ακόμα και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες».
   Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει» πλέον.
  "Μεγάλη διαπραγματευτική και πολιτική επιτυχία"
   Επαναφέροντας τη συζήτηση του PSI o κ. Χατζηδάκης ξύνει τη δική του την πληγή συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος εξηγώντας ότι:
   «Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. το 2010 είχαν να διαχειριστούν ένα χρέος που ήταν στο 110-115% κατά τη διάρκεια της δικής τους διακυβέρνησης 2012 – 2015, το ελληνικό χρέος εκτοξεύτηκε στο 180% μετά το PSI. Τα αποτελέσματα που επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έλυσαν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αντίθετα την βύθισαν περισσότερο».
   Σήμερα μιλάμε για την «οριστική λήξη των μνημονίων» και μην ξεχνάμε ότι «τα σημερινά αποτελέσματα θεωρούνταν αδύνατα καθώς όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να βγει στις αγορές γιατί θα ήταν ένα ναρκοπέδιο»
   Μεγάλη πολιτική και διαπραγματευτική επιτυχία χαρακτήρισε την συμφωνία στο Eurogroup καθώς όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος «καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020».
  "Να μην ποντάρει η Ν.Δ. όλα της τα λεφτά στην αντιπολίτευση για τις συντάξεις και το αφορολόγητο"
   Αναφερόμενος στην μεταμνημονιακή εποπτεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι η απόφαση του Eurogroup λέει πως «δεν εξαρτώνται πλέον οι εκταμιεύσεις από την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων». Δεν υπάρχει δηλαδή καταναγκαστικός μηχανισμός πλέον, τις μεταρρυθμίσεις αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση να τις ιεραρχήσει. Βεβαίως υπάρχει ο στόχος του 3,5% αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης καθώς και να μην αμφισβητήσει τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό ή τις αντικειμενικές αξίες.
   Για τις συντάξεις και το αφορολόγητο που με ρωτάτε «όλα εξαρτώνται από την σας έλεγα ότι όλα εξαρτώνται από τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. Και θα πρότεινα στη ΝΔ να μην ποντάρει όλα της τα λεφτά σε αυτού του τύπου την αντιπολίτευση γιατί θα τα χάσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.