6 Απρ 2018

OPEN MALL στην Άρτα: Η ευκαιρία για το εμπορικό κέντρο της πόλης μας να αλλάξει εικόνα και πορεία

- Σε μια εποχή χαρακτηρισμένη επιεικώς "δύσκολη", τελικά είναι πολυτέλεια να αφήνεις αναξιοποίητο το προνόμιο
- Ανοιχτή διαβούλευση την Τρίτη του Πάσχα, σε εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την Ευγενία Φωτονιάτα
- Χαιρετίζει η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης


   Ήταν 24 Νοεμβρίου 2017 (δείτε ΕΔΩ), όταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, Δημήτρης Χουλιάρας, συναντήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης με την Ειδική Γραμματέα Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τη συμπατριώτισσά μας Ευγενία Φωτονιάτα, αναφορικά με το πρόγραμμα "Έξυπνο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου" (Open Mall), κατά την οποία ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, το ύψος της χρηματοδότησης, τις προϋποθέσεις υπαγωγής κλπ.
   Το συμπέρασμα από αυτή τη συνάντηση ήταν ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα, που θα αλλάξει την εικόνα και την πορεία του εμπορικού κέντρου της πόλης μας.
   Πέρασαν 4 μήνες από τότε, αλλά η ιδέα και το όραμα δεν ξεχάστηκαν. Έτσι, την Τρίτη του Πάσχα, 10 Απριλίου 2018, στις 7 μ.μ., ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας διοργανώνει εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Άρτας, στα πλαίσια της ανοιχτής διαβούλευσης για το OPEN MALL, με κεντρική ομιλήτρια την πλέον αρμόδια για το πρόγραμμα, την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ και ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.


   Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-πρόσκληση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, Δημήτρη Χουλιάρα:
   Υπάρχουν μέθοδοι και μέτρα που κοστίζουν πολύ ακριβά. Υπάρχουν όμως και ενέργειες και δράσεις που δεν κοστίζουν τίποτα και αποφέρουν πολλά.
   Η πόλη της Άρτας έχει το προνόμιο και την πολυτέλεια να έχει την αγορά της, το μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος της, γεωγραφικά μαζεμένη, συγκεντρωμένη. Ένα αρκετά μεγάλο εμπορικό κέντρο, με πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις, που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος, της εμπορικής και γενικότερα επιχειρηματικής δραστηριότητας.
   Σε μια εποχή χαρακτηρισμένη επιεικώς "δύσκολη", τελικά είναι πολυτέλεια να αφήνεις αναξιοποίητο το προνόμιο.
   Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας είναι η αξιοποίηση αυτού του προνομίου, δηλαδή η ανάδειξη της αγοράς του κέντρου της πόλης και η διαμόρφωση της σε ένα ανοιχτό εμπορικό κέντρο, σε ένα OPEN MALL.
   Χρειάζονται κατάλληλες οργανωμένες προωθητικές ενέργειες και συστηματική προβολή του εμπορικού κέντρου της πόλης. Ενέργειες που να υλοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος με την αρωγή και την ενεργή συμμετοχή των καταστημάτων.
   Οι στόχοι της δημιουργίας μιας αγοράς που θα λειτουργεί ως OPEN MALL είναι ξεκάθαροι και μπορεί να είναι εφικτοί. Στόχοι όπως:
      1) Ενίσχυση της αγοράς της πόλης
      2) Οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων της πόλης σε περίοδο κρίσης
      3) Καθιέρωση και καταξίωση της αγοράς της πόλης ως εμπορικός προορισμός των καταναλωτών της Άρτας αλλά και άλλων περιοχών
      4) Δημιουργία αγοράς που να συνδυάζει την εμπορική δραστηριότητα με την ψυχαγωγία
   Η λειτουργία της αγοράς της Άρτας ως OPEN MALL μπορεί να συγχρονίσει και να συνδυάσει την επιτυχημένη εμπορική δραστηριότητα των επιχειρήσεων με το αγοραστικό όφελος των καταναλωτών μαζί με ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.