27 Απρ 2018

Ο Γιούνκερ πότισε φαρμάκι τα κανάλια

- Προσπάθεια υποβάθμισης των λεγομένων Γιούνκερ, παραποίηση των δηλώσεων Τσακαλώτου
- Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων τα ελληνοτουρκιακά, υπό τη σκιά της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ένας εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, απίστευτη προπαγάνδα με αφορμή την παραίτηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, προσπάθεια υποβάθμισης των λεγομένων Γιούνκερ, παραποίηση των δηλώσεων Τσακαλώτου στους FT, η υπόθεση με το νεκρό βρέφος και άλλες ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

«Θα είναι η πιο καθαρή έξοδος για την Ελλάδα»

«Με τη καθοριστική στήριξη και συμβολή του Ζ.Κ. Γιούνκερ και της Επιτροπής, είμαστε κοντά στην οριστική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup», επισημαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός - «Θέλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια η έξοδος της Ελλάδας να είναι σαφής και δεν θα υπάρξει καμία προληπική γραμμή», το σαφές μήνυμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. (αναλυτικά)

«Τον Αύγουστο ξεκινάει μία νέα εποχή για την Ελλάδα»: Τα μηνύματα Γιούνκερ από τη Βουλή 

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους πυλώνες της σταθερότητας στα Βαλκάνια. Όταν κοιτάμε το μέλλον και την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων, ξέρω ότι μπορούμε να βασιστούμε στην Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων το μεσημέρι της Πέμπτης. (αναλυτικά)

Ν. Παππάς: Ο νεοσύστατος ΕΛΔΟ δεν έχει διαχειριστεί ούτε ΕΝΑ ευρώ δημοσίου χρήματος

Η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε «πρόθυμα πρωτοσέλιδα που αναπαράγουν άθλια υπονοούμενα». (αναλυτικά)

Τι σημαίνει το «συν κάτι ακόμη» παρά τις «ευφάνταστες ερμηνείες» των δηλώσεων Τσακαλώτου

«Είναι πάμπολλες οι φορές που ο υπουργός έχει πει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης, πράγμα το οποίο προσδιορίζει μία καθαρή έξοδο και άλλες τόσες ότι θα υπάρχει μεταπρογραμματική παρακολούθηση» επισημαίνουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών. (αναλυτικά)

Διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ έως τις 15 Μαΐου

Διώξεις έρχονται έως τις 15 Μαΐου για όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενώ η «μαύρη τρύπα» των 230 εκατ. ευρώ που είχε αποκαλύψει ο Παύλος Πολάκης, φαίνεται να είναι μεγαλύτερη. (αναλυτικά)

Η νέα σκοταδιστική απόφαση ΣτΕ και η αντίδραση του Κ. Γαβρόγλου

Με μια άκρως συντηρητική απόφαση, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η διδασκαλία των θρησκευτικών στα Λύκεια της χώρας, όπως αυτή είχε καθοριστεί το 2016 με απόφαση του υπουργείου Παιδείας - Κ. Γαβρόγλου: Η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας. (αναλυτικά)

Novartis: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ειδικής επιτροπής - Ο λόγος στην Ολομέλεια

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, από την οποία και πάλι απουσίαζαν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έγινε ψηφοφορία και η απόφαση που στοιχειοθετεί την πρόταση για την αναρμοδιότητα της Βουλής να ασκήσει δίωξη για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα. (αναλυτικά)

Δικογραφία σε βάρος 17 ατόμων για το ακροδεξιό πογκρόμ στη Μυτιλήνη

Πρόκειται για τα πρώτα άτομα που ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ως ενεχόμενοι στην επίθεση κατά των προσφύγων και μεταναστών. (αναλυτικά)

«Δυστυχώς» για τον Κ. Τασούλα της ΝΔ «έχουμε δημοκρατία»

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας στην εκπομπή των Β. Λυριτζή - Δ. Καμπουράκη στον «Real fm», εξέφρασε τον... προβληματισμό του για το ότι «ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης» - ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες αποτελούν βαρύτατη προσβολή προς τον ελληνικό λαό και το πολίτευμα της χώρας». (αναλυτικά)

Fitch: Σε προχωρημένο στάδιο ο μηχανισμός που θα συνδέει την ελάφρυνση του χρέους με την ανάπτυξη

Θετικές οι προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου, εκτιμά η Fitch. (αναλυτικά)

Έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για το ελληνικό χρέος επικαλείται η Handelsblatt

«Σε έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για το επερχόμενο Eurogroup αναφέρεται ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ είναι πρόθυμη για ελάφρυνση του χρέους». (αναλυτικά)

Περίπου 600.000 συντάξεις έχει απονείμει η κυβέρνηση από το 2015 έως σήμερα

"Το συνολικό κόστος για την εξόφληση τους υπολογίζεται σε 1,09 δισ. ευρώ και όχι 2,5 δισ. που 'άθροισε' η ΝΔ με την καταστροφολογική της λογιστική" τόνισε ο Τ. Πετρόπουλος. (αναλυτικά)

Ποινική δίωξη για κακουργήματα άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς κατά στελεχών του ΕΚΑΠΤΥ της περιόδου 2007-2015

Με την άσκηση κακουργηματικού βαθμού ποινικών διώξεων κατά τριών υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ) ολοκληρώθηκε η έρευνα που ξεκίνησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς πριν περίπου ένα χρόνο για την οικονομική διαχείριση της εταιρίας την περίοδο 2007-20015. (αναλυτικά)

Το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης εκθέτει πλήρως τον πρώην «άριστο» συνδικαλιστή με το «μαϊμού» μεταπτυχιακό

Την υπ’ αριθμόν 26124/15.9.2017 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάζεται ο (πρώην –διεγράφη μετά το πρώτο δημοσίευμα της aftodioikisi.gr) «γαλάζιος» συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος σε ένα χρόνο φυλάκιση, αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr. (αναλυτικά)

Το σχέδιο νόμου του υπ. Παιδείας προβλέπει το τέλος της τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη για το κατατεθέν σχέδιο νόμου. (αναλυτικά)

Προκλητική η άρνηση του ΕΜΠ να εγγράψει 20 φοιτητές που έλαβαν μετεγγραφή

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την άρνηση της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ να εγγράψει 20 φοιτητές που έλαβαν μετεγγραφή. (αναλυτικά)

Προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής η Μάνδρα, έγκριση δύο ακόμα έργων 6,7 εκατ. ευρώ

Mε την έγκριση του ΠΕΣΥ η χρηματοδότηση ακόμη δύο έργων, προϋπολογισμού 6,7 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)

Στην τελική ευθεία η έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας

Προκηρύχθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή Αναδόχου εκτέλεσης του Έργου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.