5 Δεκ 2017

Ημέρα... πένθους στα κανάλια για τη συμφωνία στο Eurogroup

- Απαγορευμένη φράση η συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση. Όσο για τις δηλώσεις των Ευρωπαίων και τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, δεν είχαν θέση στην «αντικειμενική» ενημέρωση
- Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


   Απαγορευμένη φράση στα δελτία η επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση στο Eurogroup. Όσο για τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, δεν είχαν θέση στην «αντικειμενική» ενημέρωση.
   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων οι πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, οι πλειστηριασμοί, η πώληση πυρομαχικών στη Σουδική Αραβία, το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, η υπόθεση των εννέα Τούρκων που συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική, η συγκέντρωση και τα επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας...
   Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά:

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η τεχνική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο (Staff level agreement) για την τρίτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η συζήτηση ήταν πολύ σύντομη και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο στην Αθήνα μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών.
«Αυτό που είναι εξαιρετικά θετικό σε σχέση με την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας, είναι ότι για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, έχουμε ολοκλήρωση αξιολόγησης χωρίς ούτε ένα ευρώ νέο δημοσιονομικό μέτρο», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9». Τόνισε πως «το συμπέρασμα από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση είναι ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί» και πως «επομένως ανοίγει πια ο δρόμος, όχι τυπικά, αλλά επί της ουσίας, για την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία». (αναλυτικά)

Bloomberg: Πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία η ελληνική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη για τρίτο συνεχές τρίμηνο

«Η ελληνική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη για τρίτο συνεχές τρίμηνο, πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια, γεγονός που συνιστά θεμέλιο για τις προσπάθειες της χώρας να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης» μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. (αναλυτικά)

Ο Π. Σκουρλέτης στην Αιτωλοακαρνανία: Προέχει η καταγραφή των ζημιών ώστε να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις

Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επισκέπτεται τις περιοχές που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας το περασμένο Σάββατο. (αναλυτικά)

ΥΠΕΘΑ: Αναπόδεικτοι και ανεύθυνοι οι ισχυρισμοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Όλοι αυτοί οι αναπόδεικτοι, ανεύθυνοι, παραληρηματικοί ισχυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθ' υπόδειξη συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, με αναφορές ακόμη και στον ISIS, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα» απάντησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
«Από το 2015 μέχρι σήμερα το μόνο στρατιωτικό υλικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει πουληθεί είναι βόμβες ΜΚ 82 της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η οποία εκδόθηκε μετά «από διερεύνηση που έγινε στη συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων». (αναλυτικά)

Τσουχτερά πρόστιμα και τριήμερο «λουκέτο» σε υποκατάστημα τράπεζας

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 57 υποκαταστήματα τραπεζών, βρέθηκαν 8 περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας που αφορούσαν 29 εργαζόμενους ενώ, για πρώτη φορά, επιβλήθηκε τριήμερη αναστολή λειτουργίας σε υποκατάστημα, με βάση το νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. (αναλυτικά)

Οι προσδοκίες της Ελλάδας από την επίσκεψη Ερντογάν

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, αναμένεται να προσγειωθεί στον εθνικό αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, την πρώτη Τούρκου Προέδρου μετά από 60 χρόνια. (αναλυτικά)

«Κρεσέντο λασπολογίας και προπαγάνδας από το έντυπο του υπόδικου φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη»

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνουν πως «το κρεσέντο λασπολογίας, μαύρης προπαγάνδας και ασύστολου ψεύδους συνεχίζεται για μια ακόμη ημέρα από το έντυπο του υπόδικου ιδιοκτήτη και φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη. Στα παραπλανητικά τους ψεύδη, εμείς θα συνεχίσουμε να απαντάμε με την πραγματικότητα και την αλήθεια των γεγονότων». (αναλυτικά)

Fitch: Η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων στηρίζει την πλήρη επάνοδο της χώρας στις αγορές

Η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, που κατέχουν ιδιώτες πιστωτές, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επανέναρξη κανονικών εκδόσεων ομολόγων από την Ελλάδα, αναφέρει σε ανάλυσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch. (αναλυτικά)

Η «Αγία Οικογένεια» και η «μάχη» του Κυρ. Μητσοτάκη με την οικογενειοκρατία

Οι αντιδράσεις για την επικοινωνιακή πομφόλυγα του προέδρου της ΝΔ ο οποίος «κόβει», πριν καν... γίνει πρωθυπουργός, την Ντόρα και τον Κώστα Μπακογιάννη από το μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο. (αναλυτικά)

Στη Βουλή η ρύθμιση για τη προαιρετική χρήση της σαρία

«Η κοινωνία, εντός και εκτός Θράκης, είναι έτοιμη να αποδεχθεί και να υποστηρίξει αυτή τη σημαντική αλλαγή» τονίζει το υπ. Παιδείας αναφέροντας ότι λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, το σχέδιο ρύθμισης θα κατατεθεί σήμερα, Δευτέρα, ως αυτοτελές σχέδιο νόμου. (αναλυτικά)

ΕΛΣΤΑΤ: Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,3% το γ’ τρίμηνο

Επίσης, αναθεωρήθηκε ανοδικά ο ρυθμός ανάπτυξης του Β’ τριμήνου σε 1,6% έναντι 0,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. (αναλυτικά)

«Διπλασιασμός των επιδομάτων για 650.000 οικογένειες»

Όταν δεν μπαίνει εμπόδιο από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση μπορεί να κλείνει πολύ γρήγορα τις αξιολογήσεις και να φέρνει θετικά αποτελέσματα. (αναλυτικά)

«Αντί για κόφτης, υπήρξε... δότης για τα οικογενειακά επιδόματα»

Δεν υπάρχει μεταβολή στα αναπηρικά επιδόματα τόνισε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου προσθέτοντας ότι οι όποιες αλλαγές είναι προς το καλύτερο παρά την κινδυνολογία ορισμένων ΜΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα. (αναλυτικά)

Κονδύλια ύψους 350 εκατ. ευρώ για αναπτυξιακές δράσεις στις αγροτικές περιοχές

Ξεκινά η προκήρυξη δράσεων για το πρόγραμμα «LEADER». (αναλυτικά)

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για το ψηφιακό ραδιόφωνο

Με τις διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου επιδιώκεται η ρύθμιση της διαδικασίας αδειοδότησης των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής ανά κατηγορία προγράμματος και εμβέλειας. (αναλυτικά)

Με εθνικούς πόρους η αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Νέας Περάμου

Τη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης του λιμένα της Νέας Περάμου μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)

Πενήντα εκατομμύρια για την ενίσχυση των μικρομεσαίων στο Αιγαίο

Στόχος της κυβέρνησης το άνοιγμα επιχειρήσεων στην εσωτερική και εξωτερική αγορά. (αναλυτικά)

Πιλοτική απογραφή των αστέγων σε έξι μεγάλους δήμους

Την πιλοτική απογραφή των αστέγων στον δρόμο και σε δομές σε έξι μεγάλους Δήμους της χώρας και τον συντονισμό των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες, προβλέπει το έργο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα (ΕΠΜΔΤ), που παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)

Καταγγελίες για εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που "σαμποτάρουν" τα δρομολόγια

Πληθαίνουν οι καταγγελίες το τελευταία διάστημα για εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ οι οποίοι φέρονται να «σαμποτάρουν» το έργο της νέας διοίκησης. (αναλυτικά)

«Λύση ως και αύριο από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την πληρωμή του προσωπικού του ΕΣΥ»

Την εκτίμηση ότι ίσως και αύριο θα υπάρξει θετική λύση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα ξεπεραστεί το πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων στο επικουρικό προσωπικό του ΕΣΥ, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου. (αναλυτικά)

«Καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου και του εργασιακού χρόνου των εκπαιδευτικών»

Απαντήσεις δίνει το υπουργείο Παιδείας σε καταστροφολογικά δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων που έκαναν λόγο για «αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών», ανατροπή των δηλώσεων του Κ. Γαβρόηλου περί «μη αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της τάξης», «αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα», «33ωρο εβδομαδιαίου εργασιακού χρόνου», άμεση συμμόρφωση με «τις κατευθύνσεις καλύτερων πρακτικών του ΟΟΣΑ αναφορικά με τα μεγέθη της σχολικής τάξης και το διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών» κ.ά. (αναλυτικά)

Άμεσα η εφαρμογή της απόφασης για την απαλλαγή ανέργων και κατοίκων από τα διόδια στην Εγνατία

Από την δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει υπογραφεί, ξεκινά η εφαρμογή της απόφασης Σπίρτζη για απαλλαγή των ανέργων και κατοίκων των όμορων περιοχών από την υποχρέωση πληρωμής διοδίων σε όλη την Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες του αυτοκινητοδρόμου με την επίδειξη κάρτας ανεργίας. (αναλυτικά)

Η απορρύπανση ολοκληρώθηκε: Οι παραλίες της Σαλαμίνας παραδίδονται στην τοπική κοινωνία

Οι παραλίες της Σαλαμίνας, ο καθαρισμός των οποίων ολοκληρώθηκε σήμερα, θα παραδοθούν αύριο στην τοπική κοινωνία, με την υπογραφή του προβλεπόμενου από το νόμο πρωτοκόλλου, μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.