26 Σεπ 2017

«Έξωση» στους εργολάβους φύλαξης κάνουν τα νοσοκομεία Αγρινίου - Μεσολογγίου

- 50.000 ευρώ εξοικονόμηση ετησίως
- Το Νοέμβριο ακολουθεί η «έξωση» του εργολάβου καθαριότητας
- Νέος σύγχρονος υπερηχοτομογράφος σε 1 μήνα, καινούριος αξονικός στο τέλος του χρόνου

   Μετά την σίτιση, το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας προχωρά στην σύναψη ατομικών συμβάσεων για την φύλαξη των νοσοκομείων σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.
   Ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, για την ενότητα Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7», τόνισε ότι η συγκεκριμένη πίστωση για τα νοσοκομεία είναι μικρότερη κατά 40.000-50.000 ευρώ από ότι στον εργολάβο, «βεβαίως υπάρχει και η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, στην οποία συμφωνούμε κι εμείς απολύτως, ότι πρέπει να πάμε σε αυτή την διαδικασία και να σταματήσουμε αυτές τις «δουλοκτητικές» σχέσεις εργασίας στην σίτιση και στην καθαριότητα».
   Αυτό, που αποφάσισε το Δ.Σ. του γενικού νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας είναι να ξεκινήσει η διαδικασία σύναψης ατομικών συμβάσεων με τους εργαζόμενους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ωράριο εργασίας, διπλασιασμός μισθού, κ.α., ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη εγκριτική διαδικασία προσλήψεων και θα συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή. «Θα υπάρχει μοριοδότηση. Όσον αφορά το κομμάτι της φύλαξης, οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν την σχετική επαγγελματική άδεια, κοινωνικά κριτήρια και μοριοδότηση όσων έχουν την εμπειρία και έχουν ασχοληθεί, ενώ όσοι κατείχαν την θέση πριν θα έχουν μια επιπλέον μοριοδότηση, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαδόπουλος.
   Εν τω μεταξύ μέσα στον Νοέμβριο θα ακολουθήσει και η έξωση του εργολάβου της ιδιωτικής εταιρείας, που έχει αναλάβει την καθαριότητα των δυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων. «Στο θέμα της καθαριότητας η κατάσταση είναι πιο τραγική. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την ιστορία να συνεχίζεται , γιατί αυτοί αφενός εκβιάζουν και αφετέρου εμπλέκονται σε διαδικασίες μεταξύ τους, οι διοικητές αναγκάζονται να παρατείνουν τις συμβάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για το δημόσιο κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας στα νοσοκομεία» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας.
   Ο ίδιος μάλιστα κατήγγειλε τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν με τις ιδιωτικές εταιρείες στην καθαριότητα και στην σίτιση στα νοσοκομεία. «Να σας πω εγώ ενδεικτικά στο κομμάτι της καθαριότητας. Εγώ παρέλαβα ότι απασχολούνται και δηλώνονται 9 εργαζόμενοι, στην ουσία τον εξανάγκασαν να έχει 3 ακόμα, που σημαίνει ότι το κόστος βγαίνει. Με το δεδομένο ότι εμείς θα έχουμε προσωπικό καθαριότητας, που θα βοηθήσει την κατάσταση, θεωρούμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερο όφελος» σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος.
   Παράλληλα αποφασίστηκε η αγορά νέου σύγχρονου υπερηχοτομογράφου αξίας 35.000 για τις ανάγκες του ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. «Σε σχεδιασμό με τον νέο αξονικό που έχει μπει στην διαδικασία, μέσω του Σισμανόγλειου, σε 14 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα θα αναβαθμίσει την λειτουργία του νοσοκομείου» υπογράμμισε ο αναπληρωτής διοικητής. Το νέο ιατρικό μηχάνημα αναμένεται να φθάσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα μέσα σε ένα μήνα, ενώ ο καινούργιος αξονικός τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.