12 Ιουν 2017

"Έφυγε", με την λάμψη στα μάτια, η Κάτια Παπανίκα

Μια αγκαλιά με 49 χρόνια ιστορίας

   Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα. Είχε πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 50 ταινίες (μία από αυτές, με τίτλο "Με την λάμψη στα μάτια", γυρίστηκε στο Πέτα και είχε ως θέμα την βαρβαρότητα των Ναζί) και έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο από το 2009. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε "Του άρεσε, φαίνεται, το σώμα μου και έμεινε μέσα"...
   Η Καίτη Παπανίκα, εκτός από σπουδαία ηθοποιός, ήταν μια γυναίκα, που ξεχώριζε για το ήθος της, την καλοσύνη και τις προοδευτικές ιδέες της. Έντονα πολιτικοποιημένη, ασχολήθηκε με τα κοινά και εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ως αντιπρόεδρος στον τομέα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στο Δήμο, έδινε το μισθό της (600 Ευρώ) σε άπορες οικογένειες, γιατί, όπως έλεγε, εγώ δεν έχω ανάγκη από αυτά τα χρήματα, υπάρχουν συμπολίτες μου που τα χρειάζονται για να επιβιώσουν.
   Είχα την τιμή να γνωρίσω αυτή την μεγάλη Κυρία, πριν 4 χρόνια. Ήταν το Σάββατο 9 Αυγούστου 2013, που, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Πέτα, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτα και από την Αδελφότητα Πέτα, που είχε ως θέμα «Το καταστροφικό πέρασμα του Ναζισμού στο Πέτα 41-44». Εκεί, λοιπόν, βρέθηκε και μίλησε η Καίτη Παπανίκα, που πρωταγωνιστούσε στην ταινία "Με την λάμψη στα μάτια", που γυρίστηκε στο Πέτα και είχε ως θέμα την βαρβαρότητα των Ναζί.
   Η μεγάλη ηθοποιός είχε τότε την ευκαιρία να συναντηθεί με Πετανίτες που είχε γνωρίσει κατά τα γυρίσματα της ταινίας και να θυμηθούν μαζί χαρακτηριστικά περιστατικά από τη διαμονή της στο χωριό.
   Και μου δόθηκε η ευκαιρία να την βγάλω μια φωτογραφία, να κρατάει στην αγκαλιά της τον γνωστό Πετανίτη επιχειρηματία, Νίκο Κολιό, όπως τον κρατούσε στην ταινία. Είχαν περάσει μόλις 49 χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.